Skocz do zawartości

NFC ST 905-2 (IM)

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

W tej kategorii jak już pisałem FX 905 uncjówką nie jest, albo jak kto woli zbyt mocną uncjówką (opisując bezpiecznie 10-12 do 35-40g i o mocy "na oko" 20lb) z kolei PST 895 jest idealny do gum i boleniowych wabików ale z nocnymi sandaczowymi wobkami radzi sobie słabo stąd pomysł na NFC bo ma nieco inny szczyt, może właściwy dla mnie,- może nie,- zobaczymy  :rolleyes:

• 1 miesiąc temu...

Nareszcie dotarł blank i jedzie już do wiadomej pracowni  ;)

Pierwsze wrażenia:

- dość prosty  :D

- ładne progresywne ugięcie jak to w grafitach bez miliardów modułów

- bardzo szybki i zadziwiająco szybko gaszący drgania

- balans nie powala

- tradycyjny dla Loomisów kielich żeńskiego złącza.

Nareszcie dotarł blank i jedzie już do wiadomej pracowni  ;)

Pierwsze wrażenia:

- dość prosty  :D

- ładne progresywne ugięcie jak to w grafitach bez miliardów modułów

- bardzo szybki i zadziwiająco szybko gaszący drgania

- balans nie powala

- tradycyjny dla Loomisów kielich żeńskiego złącza.

Arku możo uzbrojeniu będzie bardziej zbalansowany :lol:  :lol: .

W niskim module szybko gasnący, to je to :) .

Może wreszcie będzie coś z uniwersału?

Tja,- Józek, przy "moich' dolnikach każdy blank się balansuje  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Bardzo bym chciał i mam nadzieję, że to koniec przerzucania blanków uncjowych... ale... pożyjemy zobaczymy bo za każdym razem a "parę" już  ich było miałem taką nadzieję....I jak do tej pory ,- kupa :rolleyes:

Arek, czekamy na wiesci! Moze przetarcie nowego/starego szlaku okaze sie ciekawym rozwiazaniem? Oby!

W czasach kiedy miałem wiele albo bardzo wiele Loomisów najdłuższa uncjówka miała 2,6m, miąłem ja oczywiście i była świetna, problemem była długość, której nie lubiłem.... z jakichś irracjonalnych powodów nie lubię kijów o długości 2,6m i 3m,- inne jakoś lubię,- chyba muszę zmienić lekarza  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  ale tak już mam od lat....

W czasach kiedy miałem wiele albo bardzo wiele Loomisów najdłuższa uncjówka miała 2,6m, miąłem ja oczywiście i była świetna, problemem była długość, której nie lubiłem.... z jakichś irracjonalnych powodów nie lubię kijów o długości 2,6m i 3m,- inne jakoś lubię,- chyba muszę zmienić lekarza  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  ale tak już mam od lat....

Dobre :) . Zmień podpis na blanku. Siła sugestii działa cuda. 

Mam całkiem odwrotnie ,uwielbiam 2,6 m ,najbardziej poręczny brzegowiec ,szybka lekka konstrukcja umożliwiająca robienie  z gumą wszystko to co sobie można wymyślić a ...3 m to dokonały Long Range na morskie troćki w mniejszym kalibrze dobra długość na klenia i jazia a 2,75 m to taki ni pies ni wydra ,za długi na gumy za krótki na LR słowem g...raczej a nie śmietana :)

Mam całkiem odwrotnie ,uwielbiam 2,6 m ,najbardziej poręczny brzegowiec ,szybka lekka konstrukcja umożliwiająca robienie  z gumą wszystko to co sobie można wymyślić a ...3 m to dokonały Long Range na morskie troćki w mniejszym kalibrze dobra długość na klenia i jazia a 2,75 m to taki ni pies ni wydra ,za długi na gumy za krótki na LR słowem g...raczej a nie śmietana :)

No własnie taka jest różnica między nami Artur, że ty jesteś portowo - główkowy a ja rzeczny i omijam takie miejsca.

Ty łowisz stacjonarnie a ja robię kilometry.

Ty łowisz w 99,9% na gumy a ja łowię na wszystko.

Ty łowisz w 99% sandacze (w rzece)a ja łowię wszystkie rzeczne ryby.

Długo by można jeszcze wyliczać  :P ale nie o to chodzi ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

No własnie taka jest różnica między nami Artur, że ty jesteś portowo - główkowy a ja rzeczny i omijam takie miejsca.

Ty łowisz stacjonarnie a ja robię kilometry.

Ty łowisz w 99,9% na gumy a ja łowię na wszystko.

Ty łowisz w 99% sandacze (w rzece)a ja łowię wszystkie rzeczne ryby.

Długo by można jeszcze wyliczać  :P ale nie o to chodzi ;)

Jednym słowem różne warunki, różne przynęty i zarazem inne preferencje.

Blank już na warsztacie i trochę ciekawych informacji z pracowni a mianowicie to iż dużą prawdopodobieństwa można powiedzieć iż blanki te dla NFC wykonuje Lamiglas  :o co mnie bardziej zaskoczyło niż zirytowało a druga to to, że deklarowana średnica szczytówki ok 1,8 mm jest a i owszem taka  ale na 3 mm :lol:  :lol:  :lol:  :lol: a potem to już normalne 2 mm jak przeważnie w uncjówkach bywa...