Rheinangler Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Łowi ktoś wędką zbudowaną na ww blanku?Będę wdzięczny za każda informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nikt nie łowi tym kijem ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Arku widzę, że ciągle poszukujesz Świętego Grala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Taką mam wadę, że zawsze kopie pół metra głębiej niż leży skarb Blank dzięki pomocy Zbyszka @krokkop już w drodze do mnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Nowa uncjówka?Czyżby Pheniks nie spełniał oczekiwań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 W tej kategorii jak już pisałem FX 905 uncjówką nie jest, albo jak kto woli zbyt mocną uncjówką (opisując bezpiecznie 10-12 do 35-40g i o mocy "na oko" 20lb) z kolei PST 895 jest idealny do gum i boleniowych wabików ale z nocnymi sandaczowymi wobkami radzi sobie słabo stąd pomysł na NFC bo ma nieco inny szczyt, może właściwy dla mnie,- może nie,- zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Arek - na ryby!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Patryk, właśnie wróciłem, połowiłem, przeczytałem, pośmiałem się dzięki !!!!W niedzielę przed 11 rzadko wyjeżdżam nad rzekę W ogóle oprócz pstrągów nic nie wyrywa mnie rano z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Nareszcie dotarł blank i jedzie już do wiadomej pracowni Pierwsze wrażenia:- dość prosty - ładne progresywne ugięcie jak to w grafitach bez miliardów modułów- bardzo szybki i zadziwiająco szybko gaszący drgania- balans nie powala- tradycyjny dla Loomisów kielich żeńskiego złącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Nareszcie dotarł blank i jedzie już do wiadomej pracowni Pierwsze wrażenia:- dość prosty - ładne progresywne ugięcie jak to w grafitach bez miliardów modułów- bardzo szybki i zadziwiająco szybko gaszący drgania- balans nie powala- tradycyjny dla Loomisów kielich żeńskiego złącza.Arku możo uzbrojeniu będzie bardziej zbalansowany .W niskim module szybko gasnący, to je to .Może wreszcie będzie coś z uniwersału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tja,- Józek, przy "moich' dolnikach każdy blank się balansuje Bardzo bym chciał i mam nadzieję, że to koniec przerzucania blanków uncjowych... ale... pożyjemy zobaczymy bo za każdym razem a "parę" już ich było miałem taką nadzieję....I jak do tej pory ,- kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Arek, czekamy na wiesci! Moze przetarcie nowego/starego szlaku okaze sie ciekawym rozwiazaniem? Oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Może za dużo wymagasz, a firmy technologicznie jeszcze w lesie w sosunku do Twoich oczekiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Albo szukam śmietany na gównie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Arek, czekamy na wiesci! Moze przetarcie nowego/starego szlaku okaze sie ciekawym rozwiazaniem? Oby!W czasach kiedy miałem wiele albo bardzo wiele Loomisów najdłuższa uncjówka miała 2,6m, miąłem ja oczywiście i była świetna, problemem była długość, której nie lubiłem.... z jakichś irracjonalnych powodów nie lubię kijów o długości 2,6m i 3m,- inne jakoś lubię,- chyba muszę zmienić lekarza ale tak już mam od lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Albo szukam śmietany na gównie TY raczej wiesz co chcesz, nie o śmietanę tu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Arek i jego Zloty Graal Powodzenia w poszukiwaniach! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 W czasach kiedy miałem wiele albo bardzo wiele Loomisów najdłuższa uncjówka miała 2,6m, miąłem ja oczywiście i była świetna, problemem była długość, której nie lubiłem.... z jakichś irracjonalnych powodów nie lubię kijów o długości 2,6m i 3m,- inne jakoś lubię,- chyba muszę zmienić lekarza ale tak już mam od lat.... Dobre . Zmień podpis na blanku. Siła sugestii działa cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Mam całkiem odwrotnie ,uwielbiam 2,6 m ,najbardziej poręczny brzegowiec ,szybka lekka konstrukcja umożliwiająca robienie z gumą wszystko to co sobie można wymyślić a ...3 m to dokonały Long Range na morskie troćki w mniejszym kalibrze dobra długość na klenia i jazia a 2,75 m to taki ni pies ni wydra ,za długi na gumy za krótki na LR słowem g...raczej a nie śmietana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Mam całkiem odwrotnie ,uwielbiam 2,6 m ,najbardziej poręczny brzegowiec ,szybka lekka konstrukcja umożliwiająca robienie z gumą wszystko to co sobie można wymyślić a ...3 m to dokonały Long Range na morskie troćki w mniejszym kalibrze dobra długość na klenia i jazia a 2,75 m to taki ni pies ni wydra ,za długi na gumy za krótki na LR słowem g...raczej a nie śmietana No własnie taka jest różnica między nami Artur, że ty jesteś portowo - główkowy a ja rzeczny i omijam takie miejsca.Ty łowisz stacjonarnie a ja robię kilometry.Ty łowisz w 99,9% na gumy a ja łowię na wszystko.Ty łowisz w 99% sandacze (w rzece)a ja łowię wszystkie rzeczne ryby.Długo by można jeszcze wyliczać ale nie o to chodzi Edytowane 16 Maja 2014 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 No własnie taka jest różnica między nami Artur, że ty jesteś portowo - główkowy a ja rzeczny i omijam takie miejsca.Ty łowisz stacjonarnie a ja robię kilometry.Ty łowisz w 99,9% na gumy a ja łowię na wszystko.Ty łowisz w 99% sandacze (w rzece)a ja łowię wszystkie rzeczne ryby.Długo by można jeszcze wyliczać ale nie o to chodzi Jednym słowem różne warunki, różne przynęty i zarazem inne preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dokładnie tak Józek z jednej strony specjalizacja dość wąska a z drugiej uniwersalizm, który ma tyle wspólnego ze specjalizacją co centymetr z metrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Blank już na warsztacie i trochę ciekawych informacji z pracowni a mianowicie to iż dużą prawdopodobieństwa można powiedzieć iż blanki te dla NFC wykonuje Lamiglas co mnie bardziej zaskoczyło niż zirytowało a druga to to, że deklarowana średnica szczytówki ok 1,8 mm jest a i owszem taka ale na 3 mm a potem to już normalne 2 mm jak przeważnie w uncjówkach bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Wcale nie dziwi to iz najlepsze jest od Lamiglasa Ale ze.NFC czyli Loomis czyli Lamiglas... Napisz cos wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam, Jakieś opowieści drzewa sandalowego: http://www.steelheadstalkers.com/title_sponsors_north-fork_composites_blanks_gary-loomis.htm Bujo P.S. To na prawdę idzie szybko sprawdzić używając wujka Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi