Skocz do zawartości

Kamizelki wedkarskie.

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Czy ktoś coś może powiedzieć na temat kamizelki Sanger DOIYO Lure Vest? Ktos miał/uzywa?

http://www.szczupak.pl/sanger-doiyo-lure-vest-i7046.html

Osobiście nie używałem ale jakbym miał już 200zł to bym wolał dołożyć jeszcze 200 i kupić coś lepszego 

Witam.

Z tego co widzę to bardzo ciekawa kamizelka / "techpack".

Od roku uzytkuję podobną Traper Active - poprzedni typ, który już pratycznie jest nie do dostania.

Długo szukałem, przymierzałem i zastanawiałem się jaką kupić. Ta była wg mojego subiektywnego zdania najlepsza pod względem jakości materiału i zamków oraz rozwiązań, które Sanger ma niemal identyczne.

W nowych kamizelkach Trapera już są inaczej rozwiązane kieszenie - bez czterech zintegrowanych refraktorów na sprężynkach (super sprawa w Traper Active) i z dodatkowymi zdublowanymi kieszeniami, które powodują że po napakowaniu kamizelki sterczą one niewygodnie i obijają się o nie łokcie przy rzutach (robiłem symulację przy kupnie i przymierzaniu - denerwowało mnie to bardzo).

W tym Sangerze jest dokładnie jedna kieszeń (prawa) taka sama jak w Traper Active. Duża torba na plecach - super sprawa, której jedynie właśnie brakuje mi w mojej, bo chciałbym czasem schować gdzieś kurtkę przeciwdeszczową a nie miam gdzie.

Chyba nawet się skuszę na tego Sangera żeby mieć go na jesień i zimę, bo biorąc pod uwage te pełne plecy (z racji torby) - to raczej kiepsko będzie się w nim łowić podczas upałów. To chyba jedyna wada takiego rozwiązania.

Pozdrawiam.

post-63414-0-68070100-1505997797_thumb.jpg

Te traper wg opisu wazy jakis 0,5 kg. Sanger z info ze sklepu 1,2kg. IMO Taka różnica mimo podobnej budowy nie bierze sie z nikad ... Moze grubszy bardziej wytrzymaly materiał ... Z drugiej strony dużo jak na kamizelkę - do tego szpej i bedzie pare kilo na plecy ... Trzeba bedzie sprawdzic

• 5 miesięcy temu...

Przymierzam się do tej kamizelki: http://www.ropiks.sklepna5.pl/towar/34/pilawa-oliv-006-3-spiningowo-muchowa-krotka-do-brodzenia.html

Mam pytanie do użytkowników kamizelek Ropiks. Jak odpowiednio dobrać rozmiar? Czy rozmiarówka kamizelek Ropiks jest zbliżona do Grafa? Chciałbym, żeby była raczej dopasowana(oczywiście po załadowaniu kieszeni, czyli pusta z pewnym luzem :) ). Rozmiar na lato, czyli tylko na koszulę lub koszulkę(w zimie po prostu nie zapinam głównego zamka/lub regulacja klamry). Mam 180 cm wzrostu i ważę 78-80 kg. W klatce ok 108. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

I tutaj szukasz odpowiedzi ?

Witamy serdeczenie na stronie producenta odzieży

wędkarskiej i myśliwskiej firmy ROPIKS

Wszystkie produkty dostępne w naszym sklepie są szyte w Polsce z najwyższą jakością.

Klientów mamy głównie z polecenia.

Realizujemy również indywidualne zamówienia.

Polecamy kamizelki wędkarskie, spodnie oraz czapki.

Z wędkarskim pozdrowieniem!

Jan Skipor

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 1

Robert pytanie kierowałem do użytkowników. Rozmawiałem wcześniej przez telefon, chyba z właścicielem i do moich gabarytów polecił mi rozmiar L, ale może jest tu jakiś użytkownik kamizelki ropiks, w moich gabarytach i podpowie czy rozmiar mi sugerowany będzie odpowiedni do oczekiwań jakie podałem. Często ciężko trafić z rozmiarem, kupując na odległość, dlatego pytam. Pozdrawiam.

• Like 1

Ja mam kamizelke Drawa (jesli mnie pamiec nie myli). Moja byla szyta na rozmiar. Rozmawialem z Panem Janem przez telefon i przez telefon podalem mu swoje rozmiary. Dwa tygodnie pozniej mialem ja u siebie. Pasuje jak nalezy. Poprosilem aby byla troszeczke wieksza niz moje gabaryty. Raz, ze nie lubie obcislych ubran, dwa chcialem aby mozna ja bylo zalozyc na cos grubszego na jesien/wiosne.

Edytowane przez Kwinto
  • Like 1

Jesli dobrze pamietam to nie ma ona rozmiarowki (moja nie ma, nie moge sprawdzic bo kamizelka jest teraz w USA) poniewaz byla szyta pod konkretne rozmiary, ale Pan Jan wspominal cos, ze jest to dlugie XXL. Nie chcialem zeby byla krotka. Prosilem aby uszyl ja na dlugosc do pasa. I taka wlasnie jest. W barach rozmiar XXL z dlugoscia do pasa. Ja mam 186 cm wzrostu przy 100 kg wagi. Mam nadzieje, ze cos pomoglem. Kamizelka jest super wykonana, bardzo ja lubie. Naprawde jest wysokiej jakosci.

Edytowane przez Kwinto

• 2 miesiące temu...

Chciałbym przestrzec przed kamizelkami/plecakami technicznymi Team Dragon Superlite. Chciałem coś jak najprostszego i najlżejszego na upalne łowienie i skuszony promocją za ok. 100 zł nabyłem to cudo. Po wypakowaniu z worka okazało się, że jeden pasek jest wyrwany. Ni to. przyszyłem mocna dratwą i ok. Niestety wykonanie całości koszmarne to nawet mało powiedziane. Wygląda, jakby ją zszywał Stevie Wonder i miał na to minute i gnata przystawionego do głowy. Szycie niedokładne, byle jak, niedozszywane, masa wystających nitek, żadnego obrębienia, za długie paski, dziury!!! od nowej!!!!!

Na pierwszym wyjeździe zepsuły mi się 2 zamki i wyrwał drugi pasek. Siatka na plecach zaczęła się rozłazić. poszła od razu w kosz. NIGDY WIĘCEJ.

Dla zrównoważenia: mam w miarę dobrą opinię o firmie Graff. Jak na razie złego słowa nie powiem, przyzwoite wykonanie, dobre materiały, choć tanio nie jest. Teraz testuję czapkę i koszulkę z serii Climate. Jak się sprawdzi to czas na kamizelkę.

Ktoś poleci jakaś sprawdzoną kamizelkę na ciepłe dni w cenie do 300zł?

Mam na oku Graff Climate 305 Cl, choć nie wiem czy nie za ciepła na letnie łowienie.

Chciałbym też aby była w miarę pełna, żadne paski z kieszeniami.

Napisz do pana Jana Skipora - ROPIKS - szyje na miarę, ma także w swojej ofercie kamizelki z siatkowymi plecami.

Pozdrawiam

• Like 1

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Rowniez odkopie.

Korzystal ktos moze z chestpacka Dragona z serii Hells Angler? Albo jakis ktos jest w stanie polecic ?

Po przejrzeniu szafy stwierdzilem ze większość przynęt mam w duzych pudelkach i zwykła kamizelka nie zrobi roboty

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

• 4 tygodnie później...

O kamizelkach Ropiksa już było, ale z racji otrzymania prezentu w postaci Piławy (Strong Mesh)-wersja wzbogacona, pozwolę sobie napisać tylko jedno- no qrwa warte każdej wydanej na nie złotówki! lekka, elegancjo się układająca, wszystko przemyślane tak jak trzeba. Tylko nosić i łowić.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Szukam coś do brodzenia w śpiochach. Najlepiej ze dwie większe kieszenie na klacie. Kamizelka powinna się kończyć w okolicy mostka [emoji16]

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Janusz1966