Skocz do zawartości

Kamizelki wedkarskie.

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Też szukam coś w tym stylu jak ta wyżej dragona lub coś podobnego. Znalazłem póki co jakaś z Ali i drugą z decathlonu. Nie wiem czy to coś warte

Mam ta z decathlona dwa sezony jak dla mnie najwygodniejsza jaką miałem,plecy się nie pocą bo są tylko szelki,  na szybkie wypady mieści 4 pudełka z przynętami i drobiazgi w tych małych kieszonkach. Chyba już wycofane z oferty :(

• Like 1

• 9 miesięcy temu...

Witam. Czy ktoś z was użytkuję kamizelkę Dragon Street Fishing Tche Vest.

Chodzi mi o sprawdzenie jaka jest wielkość/pojemność dwóch największych kieszeni. Czy wejdą do nich pudełka o wymiarach 19x11x5cm.

no i jak jak ktoś chce to może podzieli się swoimi spostrzeżeniami o niej.

dzięki 

post-75205-0-88082400-1670225226_thumb.jpg

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Cześć.

Do przygody z wędkarstwem wróciłem z plecakiem od Jaxona. Jest fajny, pojemny, ale zawsze kusi mnie wziąć jak najwięcej przynęt (sam nie wiem po co) i chodzę z plecakiem wypakowanym jak uczeń podstawówki. 

Oglądałem kamizelki i chyba za jakiś czas (na wiosnę, lato) zdecyduję się na zakup jakiejś. 

Chciałbym, aby:

- miała odchylaną przednią kieszeń z pianką na podręczne przynęty,

- nie miała dużo materiału dookoła, aby nie było gorąco przy upałach,

- posiadała jedną większą kieszeń (plecak) na wodę, kanapkę,

- posiadałą jakich "wieszaczek" do zamontowania pierdół typu nożyczki do wyciągania kotwic,

- miała jakiś zaczep do montowania podbieraka (Jaxon).

Oglądałem kamizelkę z dwóch postów powyżej, ale chyba nie ma możliwości włożenia butelki z wodą. Wygląda fajnie i jest moim faworytem, tym bardziej, że jest dodatkowe miejsce na okulary przeciwsłoneczne i korekcyjne (jestem pinglarzem). Macie o niej jakieś opinie (kamizelka Dragon)? 

Oglądałem też te z poniższych linków:

https://allegro.pl/oferta/kamizelka-chestpack-active-mikado-uwi-m001-7196137637

Mikado Chest Pack

Spełnia chyba wszystkie kryteria, ale czy plecak jest tak pojemny, że zmieści butelkę i jakieś pudełka na pierdoły? 

https://allegro.pl/oferta/kamizelka-wedkarska-spinningowa-muchowa-plecak-8823045391

Ta też jest chyba spoko, ale brak w niej tych odchylanych kieszeni do szybkiej wymiany przynęty. Plusem jest chyba pojemny plecak. Możliwa jest też duża możliwość różnych kombinacji użycia, choć z drugiej strony jeśli coś jest do wszystkiego, to bywa że jest do niczego.

Użytkujecie którąś z tych kamizelek? Polecilibyście którąś z powyższych? 

U mnie faworytem jest Dragon i później Mikado, ale może ta trzecia też jest ok?

Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam,

Mateusz.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam. Czy ktoś z was użytkuję kamizelkę Dragon Street Fishing Tche Vest.

Chodzi mi o sprawdzenie jaka jest wielkość/pojemność dwóch największych kieszeni. Czy wejdą do nich pudełka o wymiarach 19x11x5cm.

no i jak jak ktoś chce to może podzieli się swoimi spostrzeżeniami o niej.

dzięki 

Pudełka wejdą, ale jak mogę doradzić koledze to pomyśl nad Kamizelkami Dragona ale tymi zielonymi , nie te Łaciate co pokazałeś.Miałem przerabiałem chyba ze dwa modele , i są jak dla mnie bardzo sztywne..Oczywiście wytrzymałe ,ale dużo mniej wygodne jak te wersje zielone (całkiem inny materiał) Najlepiej jak byś gdzieś w sklepie pomacał sam byś stwierdził różnicę. Model który mam to chyba Dragon Team kamizelka techniczna Tech Pack 

Edytowane przez szydłoś
  • Like 1

A myślalem że już nikt się nie odezwie, a jednak ????

Szydłoś dzięki za odpowiedź. Podejdę do jakiegoś sklepu i jak będzie możliwość porównania to sprawdzę. Generalnie ten model ma szelki a zabudowany jest przy przednich kieszeniach, także ich sztywność nie powinna mieć wg mnie znaczenia.

A myślalem że już nikt się nie odezwie, a jednak

Szydłoś dzięki za odpowiedź. Podejdę do jakiegoś sklepu i jak będzie możliwość porównania to sprawdzę. Generalnie ten model ma szelki a zabudowany jest przy przednich kieszeniach, także ich sztywność nie powinna mieć wg mnie znaczenia.

Tak oba modele mają szelki i regulację :) Jak pisałem używałem kamizelek Dragona takich jak pokazałeś i takich jakie cie poleciłem.Dla mnie materiał w tych pstrokatych jest jakiś mało przyjemny,nie elastyczny jak by to powiedzieć-sztywny. Niby to nie powinno przeszkadzać ale ja po zmianie na te zielone od razu zauważyłem większy komfort i różnicę po przebytych KM. No i w tych zielonych bardziej przewiewnie (np. Na plecach) to ma znaczenie w ciepłych porach. Pojemnościowo jest to samo jak dla mnie 2-3 pudełka i reszta gadżetów jak Fc , szczypce, nożyczki itd pomieszczą na spokojnie.Najlepiej ocenić organoleptycznie he ;P 

A jaki masz model z tych zielonych, możesz napisać?

Nie wiem czy to jeszcze produkują , takie linki znalazłem w sieci --> z takimi https://archiwum.allegro.pl/oferta/kamizelka-wedkarska-team-dragon-tech-pack-tanio-i5983140130.html    https://wedkuje.pl/n/dragon-kamizelka/72518  Określana jako dragon Tech Pack  i numer znalazłem może katalogowy  96-13-001

• 1 miesiąc temu...

Witam, czy ktoś używa tego klipsy na butelkę przy swojej kamizelce/torbie?

https://allegro.pl/oferta/klips-do-butelki-i-podbieraka-savage-gear-12826916473

Na Ali znajdziesz takie same za grosze. Używam przy pasku spodni. Nie znalazłem lepszego rozwiazania, nosze przeważnie 0.75 litra. Edytowane przez RedJin
  • Like 1

• 2 miesiące temu...

Długo szukałem zastępstwa dla wysłużonego kamizelko Graffa. Może nie była to super jakosc ale rozklad ilość kieszeni i pojemność mi bardzo odpowiadała

Przerzuciłem kilka tanich i droższych. Klasyków i w nowoczesnym stylu.

Jeżeli chodzi o klasyki mogę z czystym sumieniem polecić kamizelki Traper Montana. Bardzo wygodne, pakowne. Dobrze wykonane jak na swój budżet. Dużo kieszeni, wygodny rozklad kieszeni. Za niecałe 400zl jest dobrze. Nie oczekiwałem jakości Simmsa a jednak bardzo pozytywnie się zaskoczyłem.

Sporym zaskoczeniem była też kamizelka Bassdash konkretnie ta z foto nizej. Generalnie nie lubię nowoczesnych krojów, miałem kilka i żadna nie była wygodna. Niewygodne wiszące, kieszenie przeszkadzały w łowieniu. Zchaczałem rękami podczas rzutów. Jak na 100zl jestem bardzo zadowolony. Zamki nie sprawija wrażenia zbyt solidnych ale za 100zl nie mam prawa się czepiać. Jeżeli wytrzyma sezon lub dwa będą to dobrze wydane pieniążki. W tym modelu po regulacji paskami nic nie wisisz, kamizelka wygodnie się nosi, jest sporo kieszeni.

post-51544-0-38426200-1683239996_thumb.jpg

Długo szukałem zastępstwa dla wysłużonego kamizelko Graffa. Może nie była to super jakosc ale rozklad ilość kieszeni i pojemność mi bardzo odpowiadała

Przerzuciłem kilka tanich i droższych. Klasyków i w nowoczesnym stylu.

Jeżeli chodzi o klasyki mogę z czystym sumieniem polecić kamizelki Traper Montana. Bardzo wygodne, pakowne. Dobrze wykonane jak na swój budżet. Dużo kieszeni, wygodny rozklad kieszeni. Za niecałe 400zl jest dobrze. Nie oczekiwałem jakości Simmsa a jednak bardzo pozytywnie się zaskoczyłem.

Sporym zaskoczeniem była też kamizelka Bassdash konkretnie ta z foto nizej. Generalnie nie lubię nowoczesnych krojów, miałem kilka i żadna nie była wygodna. Niewygodne wiszące, kieszenie przeszkadzały w łowieniu. Zchaczałem rękami podczas rzutów. Jak na 100zl jestem bardzo zadowolony. Zamki nie sprawija wrażenia zbyt solidnych ale za 100zl nie mam prawa się czepiać. Jeżeli wytrzyma sezon lub dwa będą to dobrze wydane pieniążki. W tym modelu po regulacji paskami nic nie wisisz, kamizelka wygodnie się nosi, jest sporo kieszeni.

@gajosik, czy wyczaiłeś do czego służy dodatkowy paseczek? Miałem go w jednej kieszonce dodatkowo. Domyślam się że podczepia się go pod zapiecia oznaczone strzałką na zdjęciu, ale do czego to?

A tak na marginesie to też bardzo polecam ten model od Bassdash'a. Co prawda nie mam dużego doświadczenia w kamizelkach ale jest naprawdę przemyślana i dobrze wykonana. 

post-73428-0-08034300-1683263348_thumb.jpg

• 9 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Cześć,

Trochę czasu minęło od ostatniego posta w tym dziale, także pewnie się sporo zmieniło jeśli chodzi o kamizelki.

Mianowicie, poszukuje kamizelki, lub jakiegoś chest paka na ciepłe i gorące miesiące.

Chodzi mi o to żeby założyć na koszule i żeby kark, barki i plecy się nie pociły.

Ktoś coś poleci z obecnych albo sprawdzonych trendów?