universo Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Też szukam coś w tym stylu jak ta wyżej dragona lub coś podobnego. Znalazłem póki co jakaś z Ali i drugą z decathlonu. Nie wiem czy to coś warte Mam ta z decathlona dwa sezony jak dla mnie najwygodniejsza jaką miałem,plecy się nie pocą bo są tylko szelki, na szybkie wypady mieści 4 pudełka z przynętami i drobiazgi w tych małych kieszonkach. Chyba już wycofane z oferty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekJurek Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Witam. Czy ktoś z was użytkuję kamizelkę Dragon Street Fishing Tche Vest.Chodzi mi o sprawdzenie jaka jest wielkość/pojemność dwóch największych kieszeni. Czy wejdą do nich pudełka o wymiarach 19x11x5cm.no i jak jak ktoś chce to może podzieli się swoimi spostrzeżeniami o niej.dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Też jestem zainteresowany rozmiarami tych największych kieszeni. Chodzi o pudełka Versus VS3010 rozmiar 20,5 x 14,5 x 4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Cześć.Do przygody z wędkarstwem wróciłem z plecakiem od Jaxona. Jest fajny, pojemny, ale zawsze kusi mnie wziąć jak najwięcej przynęt (sam nie wiem po co) i chodzę z plecakiem wypakowanym jak uczeń podstawówki. Oglądałem kamizelki i chyba za jakiś czas (na wiosnę, lato) zdecyduję się na zakup jakiejś. Chciałbym, aby:- miała odchylaną przednią kieszeń z pianką na podręczne przynęty,- nie miała dużo materiału dookoła, aby nie było gorąco przy upałach,- posiadała jedną większą kieszeń (plecak) na wodę, kanapkę,- posiadałą jakich "wieszaczek" do zamontowania pierdół typu nożyczki do wyciągania kotwic,- miała jakiś zaczep do montowania podbieraka (Jaxon). Oglądałem kamizelkę z dwóch postów powyżej, ale chyba nie ma możliwości włożenia butelki z wodą. Wygląda fajnie i jest moim faworytem, tym bardziej, że jest dodatkowe miejsce na okulary przeciwsłoneczne i korekcyjne (jestem pinglarzem). Macie o niej jakieś opinie (kamizelka Dragon)? Oglądałem też te z poniższych linków:- https://allegro.pl/oferta/kamizelka-chestpack-active-mikado-uwi-m001-7196137637 Mikado Chest PackSpełnia chyba wszystkie kryteria, ale czy plecak jest tak pojemny, że zmieści butelkę i jakieś pudełka na pierdoły? - https://allegro.pl/oferta/kamizelka-wedkarska-spinningowa-muchowa-plecak-8823045391Ta też jest chyba spoko, ale brak w niej tych odchylanych kieszeni do szybkiej wymiany przynęty. Plusem jest chyba pojemny plecak. Możliwa jest też duża możliwość różnych kombinacji użycia, choć z drugiej strony jeśli coś jest do wszystkiego, to bywa że jest do niczego. Użytkujecie którąś z tych kamizelek? Polecilibyście którąś z powyższych? U mnie faworytem jest Dragon i później Mikado, ale może ta trzecia też jest ok? Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam,Mateusz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 (edytowane) Witam. Czy ktoś z was użytkuję kamizelkę Dragon Street Fishing Tche Vest.Chodzi mi o sprawdzenie jaka jest wielkość/pojemność dwóch największych kieszeni. Czy wejdą do nich pudełka o wymiarach 19x11x5cm.no i jak jak ktoś chce to może podzieli się swoimi spostrzeżeniami o niej.dzięki Pudełka wejdą, ale jak mogę doradzić koledze to pomyśl nad Kamizelkami Dragona ale tymi zielonymi , nie te Łaciate co pokazałeś.Miałem przerabiałem chyba ze dwa modele , i są jak dla mnie bardzo sztywne..Oczywiście wytrzymałe ,ale dużo mniej wygodne jak te wersje zielone (całkiem inny materiał) Najlepiej jak byś gdzieś w sklepie pomacał sam byś stwierdził różnicę. Model który mam to chyba Dragon Team kamizelka techniczna Tech Pack Edytowane 17 Stycznia 2023 przez szydłoś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekJurek Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A myślalem że już nikt się nie odezwie, a jednak ????Szydłoś dzięki za odpowiedź. Podejdę do jakiegoś sklepu i jak będzie możliwość porównania to sprawdzę. Generalnie ten model ma szelki a zabudowany jest przy przednich kieszeniach, także ich sztywność nie powinna mieć wg mnie znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A myślalem że już nikt się nie odezwie, a jednak Szydłoś dzięki za odpowiedź. Podejdę do jakiegoś sklepu i jak będzie możliwość porównania to sprawdzę. Generalnie ten model ma szelki a zabudowany jest przy przednich kieszeniach, także ich sztywność nie powinna mieć wg mnie znaczenia.Tak oba modele mają szelki i regulację Jak pisałem używałem kamizelek Dragona takich jak pokazałeś i takich jakie cie poleciłem.Dla mnie materiał w tych pstrokatych jest jakiś mało przyjemny,nie elastyczny jak by to powiedzieć-sztywny. Niby to nie powinno przeszkadzać ale ja po zmianie na te zielone od razu zauważyłem większy komfort i różnicę po przebytych KM. No i w tych zielonych bardziej przewiewnie (np. Na plecach) to ma znaczenie w ciepłych porach. Pojemnościowo jest to samo jak dla mnie 2-3 pudełka i reszta gadżetów jak Fc , szczypce, nożyczki itd pomieszczą na spokojnie.Najlepiej ocenić organoleptycznie he ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekJurek Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A jaki masz model z tych zielonych, możesz napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 A jaki masz model z tych zielonych, możesz napisać? Nie wiem czy to jeszcze produkują , takie linki znalazłem w sieci --> z takimi https://archiwum.allegro.pl/oferta/kamizelka-wedkarska-team-dragon-tech-pack-tanio-i5983140130.html https://wedkuje.pl/n/dragon-kamizelka/72518 Określana jako dragon Tech Pack i numer znalazłem może katalogowy 96-13-001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Witam, czy ktoś używa tego klipsy na butelkę przy swojej kamizelce/torbie? https://allegro.pl/oferta/klips-do-butelki-i-podbieraka-savage-gear-12826916473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) Witam, czy ktoś używa tego klipsy na butelkę przy swojej kamizelce/torbie? https://allegro.pl/oferta/klips-do-butelki-i-podbieraka-savage-gear-12826916473Na Ali znajdziesz takie same za grosze. Używam przy pasku spodni. Nie znalazłem lepszego rozwiazania, nosze przeważnie 0.75 litra. Edytowane 19 Lutego 2023 przez RedJin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Spro robi ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Dzięki Panowie coś wybiorę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Długo szukałem zastępstwa dla wysłużonego kamizelko Graffa. Może nie była to super jakosc ale rozklad ilość kieszeni i pojemność mi bardzo odpowiadała Przerzuciłem kilka tanich i droższych. Klasyków i w nowoczesnym stylu. Jeżeli chodzi o klasyki mogę z czystym sumieniem polecić kamizelki Traper Montana. Bardzo wygodne, pakowne. Dobrze wykonane jak na swój budżet. Dużo kieszeni, wygodny rozklad kieszeni. Za niecałe 400zl jest dobrze. Nie oczekiwałem jakości Simmsa a jednak bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Sporym zaskoczeniem była też kamizelka Bassdash konkretnie ta z foto nizej. Generalnie nie lubię nowoczesnych krojów, miałem kilka i żadna nie była wygodna. Niewygodne wiszące, kieszenie przeszkadzały w łowieniu. Zchaczałem rękami podczas rzutów. Jak na 100zl jestem bardzo zadowolony. Zamki nie sprawija wrażenia zbyt solidnych ale za 100zl nie mam prawa się czepiać. Jeżeli wytrzyma sezon lub dwa będą to dobrze wydane pieniążki. W tym modelu po regulacji paskami nic nie wisisz, kamizelka wygodnie się nosi, jest sporo kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Długo szukałem zastępstwa dla wysłużonego kamizelko Graffa. Może nie była to super jakosc ale rozklad ilość kieszeni i pojemność mi bardzo odpowiadała Przerzuciłem kilka tanich i droższych. Klasyków i w nowoczesnym stylu. Jeżeli chodzi o klasyki mogę z czystym sumieniem polecić kamizelki Traper Montana. Bardzo wygodne, pakowne. Dobrze wykonane jak na swój budżet. Dużo kieszeni, wygodny rozklad kieszeni. Za niecałe 400zl jest dobrze. Nie oczekiwałem jakości Simmsa a jednak bardzo pozytywnie się zaskoczyłem. Sporym zaskoczeniem była też kamizelka Bassdash konkretnie ta z foto nizej. Generalnie nie lubię nowoczesnych krojów, miałem kilka i żadna nie była wygodna. Niewygodne wiszące, kieszenie przeszkadzały w łowieniu. Zchaczałem rękami podczas rzutów. Jak na 100zl jestem bardzo zadowolony. Zamki nie sprawija wrażenia zbyt solidnych ale za 100zl nie mam prawa się czepiać. Jeżeli wytrzyma sezon lub dwa będą to dobrze wydane pieniążki. W tym modelu po regulacji paskami nic nie wisisz, kamizelka wygodnie się nosi, jest sporo kieszeni. @gajosik, czy wyczaiłeś do czego służy dodatkowy paseczek? Miałem go w jednej kieszonce dodatkowo. Domyślam się że podczepia się go pod zapiecia oznaczone strzałką na zdjęciu, ale do czego to?A tak na marginesie to też bardzo polecam ten model od Bassdash'a. Co prawda nie mam dużego doświadczenia w kamizelkach ale jest naprawdę przemyślana i dobrze wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Zdjecie nr 3 https://www.flyfishing-hero.com/products/bassdash-strap-fishing-vest-adjustable-for-men-and-women-for-fly-bass-fishing-and-outdoor-activities-1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Również się zastanawiałem do czego ten pasek ???? Dziękuję @elmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany7676 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 I wszystko jasne. Dzięki @elmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mjynsiorz Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Znacie jakieś uchwyty na wędke aby doczepić do kamizelki?Zawsze mam problem przy zmianie przynęty, lub wiązaniu przyponu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) Czy używa ktoś takiej kamizelki Dragon Dgn i podpowie jaki rozmiar pudełek mieści się w tych większych kieszonkach z przodu. Edytowane 6 Marca 2024 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Prada multi-pocket Cotton Vest - Farfetch 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Lipa. Nie ma jak z tyłu podbieraka powiesić... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Podbierak to nic. Nie ma już rozmiaru XL. Została ostatnia sztuka L-ki ale dla mnie za mała niestety będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 22 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca Cześć, Trochę czasu minęło od ostatniego posta w tym dziale, także pewnie się sporo zmieniło jeśli chodzi o kamizelki. Mianowicie, poszukuje kamizelki, lub jakiegoś chest paka na ciepłe i gorące miesiące. Chodzi mi o to żeby założyć na koszule i żeby kark, barki i plecy się nie pociły. Ktoś coś poleci z obecnych albo sprawdzonych trendów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Zestaw Caperlan Chest pack Caperlan 500 15 l + 5 l - 3583787647943 - 14786261304 - Allegro Chociaż częściej, latam z PAS WĘDKARSKI MIKADO M-BAG ACTIVE TORBA - 5900637151487 - 12879453778 - Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi