FRS1985 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Ta ponoć bardzo dobra jakościowo i cena nie jest z kosmosu ale tania też nie. http://www.aliexpress.com/item/FREE-SHIPPING-Mesh-Fishing-Vest-With-Multifunction-Pockets-Mesh-Fishing-Backpack-Fly-Fishing-Vest/32260224500.html?spm=2114.30010208.0.902.HctWbm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Czy ktoś używa kamizelkę,Traper active z plecakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Mialem fenwicka siatkowego. Niby fajna ale przynety i krzaki sie strasznie czepialy. Sent from my SM-N910F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Myślałem, że moje dylematy związane z wyborem kamizelki zakończyły się w końcu po zakupie topowego wyrobu Garff-a ... ale mając w pamięci ostatnie lato zaczynam się rozglądać za czymś lekkim i przewiewnym. Kiedyś korzystałem przez kilka sezonów z kamizelki Rust & Garner, która pomimo tego, że była za długa do brodzenia, na lato była idealna. Niestety kamizelkom typu "mesh" przedzieranie się przez krzaki nie służy i wygląda jak odzieżowy frankenstein ;-) Dzięki jednemu z ww linków trafiłem na produkty marki "Redington", w tym dwie kamizelki na siatce, interesują mnie dwa modele: "Clark Fork" i "First Run". Może ktoś zna te produkty i mógłby się podzielić opinią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Myślałem, że moje dylematy związane z wyborem kamizelki zakończyły się w końcu po zakupie topowego wyrobu Garff-a ... ale mając w pamięci ostatnie lato zaczynam się rozglądać za czymś lekkim i przewiewnym. Kiedyś korzystałem przez kilka sezonów z kamizelki Rust & Garner, która pomimo tego, że była za długa do brodzenia, na lato była idealna. Niestety kamizelkom typu "mesh" przedzieranie się przez krzaki nie służy i wygląda jak odzieżowy frankenstein ;-) Dzięki jednemu z ww linków trafiłem na produkty marki "Redington", w tym dwie kamizelki na siatce, interesują mnie dwa modele: "Clark Fork" i "First Run". Może ktoś zna te produkty i mógłby się podzielić opinią ? Niewątpliwą zaletą Redingtona jest to że mają serwis gwarancyjny w PL..Kamizelek nie znam ale spiochy mam i mają bardzo fajny stosunek ceny do jakości..Przy uszkodzeniu można wysłać do naprawy nawet po gwarancji..odpłatnie oczywiście.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Polecam z czystym sumieniem produkt Patagonii. Kupiłem przed tegorocznym sezonem, byłem 2 razy na rybach i powiem tak,nie ma powrotu do kamizelki i chest packów, szczególnie w upalne lato.http://www.patagonia.com/us/product/fly-fishing-vest-front-sling?p=48155-0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammien Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ja kupiłem i jestem bardzo zadowolony, http://www.ropiks.sklepna5.pl/towar/3/kamizelka-wedkarska-spinningowa-drawa-drawa-002-2-grafitowo-szara.html. Wygodna,na karku nic się nie wrzyna i wygląd też jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 No. Ja wlasnie takowa posiadam. Potwierdzam, bardzo dobry product. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Simms G3 M-ka jasna wiosenno-letnia i L-ka ciemna jesienno-zimowa i wszystkie dylematy , rozterki odeszły w niepamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Następna moja będzie tahttp://www.ropiks.sklepna5.pl/towar/16/kamizelka-pilawa-heavy-mesh-grey-spinningowa-wedkarska.html Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Osobiście, z czystym sumieniem polecę...zlecenie uszycia kamizelki pod swoje wymogi:-) Materiał taki jaki się chce, kieszenie i rozmiar też...Służy dzielnie przy brodzeniu, mieści co potrzeba.Po zamoczeniu szybko schnie, przewiewna i w kamuflażu jaki lubie:-)Całkowity koszt stworzenia-75zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Rozglądałem się za siatkową kamizelką na lato, ale chyba wybiorę jakieś połączenie plecaka z kamizelką. Cenowo wygrywa Dragon Chest Pack, który zamierzam dodatkowo stuningować i dołożyć1,5 litrowy drink system. Ktoś używał chest packów Dragona, może są jakieś opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Tak na szybko http://jerkbait.pl/topic/50210-kamizelka-dragon-chest-pack/?hl=%2Bdragon+%2Bchest+%2Bpack ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Lato i upały no cóż , nawet T-Shirt jest męczący i co byśmy na siebie nie założyli będzie w mniejszym lub większym stopniu grzało .Dragonowskiego ChestPaka używam od lat prawie od początku jak się pojawiły . Nigdy nie miałem fizycznego kontaktu z kamizelkami nazwijmy je drogimi , czyli SIMMSY , ORVISY itp . Ale w porównaniu z tradycyjnymi kamizelkami za jakieś 200-300zł to Chest Pak Dragona po prostu bardziej mi odpowiada . Jest wygodniejszy w użyciu i o wiele bardziej pakowny . Nie bez znaczenia jest też dla mnie ze wywiera mniejszy nacisk na ramiona , niż klasyczne kamizelki . W zwykłej kamizelce wypakowanej przynętami już po 2-3godzinkach boli mnie kręgosłup , a w Dragonowskim mogę łazić kilkanaście bez tych objawów . Co do trwałości ChestPaka , tak na szybko sobie policzyłem ze mój ma za sobą jakieś 5 lat użytkowania po 100-150 wyjść w roku . Czyli zapewne ponad sześćset razy był czochrany po krzakach a zamki otwierane były wiele tysięcy razy . Zamki działają , za wyjątkiem jednego na górze . Mała kieszonka np na aparat , od początku był ten problemie nie za każdym razem się zamykała . Jedyne przetarcia jakie powstały nie miały nic wspólnego z wędkarskim użytkowaniem , od po prostu zaliczyłem w nim wypadek na jednośladzie .Do czego się mogę przyczepić . Gumki szybko sparciały , wymieniłem na nowe z pasmanterii , ale i te spotkał podobny los . Więc po prostu co pewien czas trzeba je wymienić . Mała piankowa patka , ile razy szukałem jej po krzakach to moje . Jest zbędna , lub powinna być przymocowana na stałe i zakryta z góry tak aby nie było możliwości zahaczenia o suszące się przynęty . Przednia kieszonka z dużą pianką powinna byś od środka wyłożona materiałem uniemożliwiającym wbijanie się kotwic . Poradziłem sobie wycinając wkładkę z plastikowej teczki biurowej , teraz kotwiczki nie wbijają się gdzie popadnie . Z czystym sumieniem polecam zarówno na zimę (bez problemu założymy na kurtkę ) , jak i na lato . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Rozglądałem się za siatkową kamizelką na lato, ale chyba wybiorę jakieś połączenie plecaka z kamizelką. Cenowo wygrywa Dragon Chest Pack, który zamierzam dodatkowo stuningować i dołożyć1,5 litrowy drink system. Ktoś używał chest packów Dragona, może są jakieś opinie ? Wojtku, patent z plecakiem jest rewelacyjny, masz symetrycznie obciążone plecy a miejsce na camel bag-a bezcenne Jeśli będziesz wybierał w/w sprawdź czy nie będą Ci przeszkadzały "odstające" kieszenie z przodu (koniecznie je wypchaj czymś do symulacji) przy rzutach i podczas prowadzenia przynęty. Z moich doświadczeń wynika, że takie kieszonki mogą być upierdliwe.... ale to kwestia indywidualna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam, zastanawiam się ostatnio nad zmianą kamizelki bo obecna zaczęła mnie strasznie irytować ... I tak oto znalazłem takie coś:http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/rapala-kamizelka-urban-a50-p1735-k18074.htmlSpotkał się ktoś już z tym produktem, są w niej od wewnątrz jakieś kieszenie np na dokumenty itp o ogólnie proszę o jakieś opinie po kontakcie ewentualnym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ostatnio macałem w sklepie, z tego co pamiętam to ta "kieszonka" z literą "R" jest pod spodem wszyta folią zapinaną na suwak na dokumenty. Widać to zresztą na 3cim zdjęciu.Całkiem pojemna jak na tak małe gabaryty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiedzianyy Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Jak radzicie sobie z noszeniem wody/termosu i czegoś na ząb na rybach? Ja zawsze mam wszystko w plecaku a najdrobniejsze i najprzydatniejsze rzeczy poupychane w kieszeniach.Ciekawią mnie wasze rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Znalazłem ostatnio taki filmik jest tam co nieco o tej kamizelce we środę jadę do sklepu ją oglądnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Jak radzicie sobie z noszeniem wody/termosu i czegoś na ząb na rybach? Ja zawsze mam wszystko w plecaku a najdrobniejsze i najprzydatniejsze rzeczy poupychane w kieszeniach.Ciekawią mnie wasze rozwiązania.Wędkuję z torbą biodrową na pasie.Kanapkę jakoś do niej upcham ale o wsadzeniu do środka termosu nie ma mowy.Na przyszły rok na zimowe chodzenie za pstrągiem zakupie sobie coś takiego :https://www.decathlon.pl/pokrowiec-termiczny-15-l-id_8359129.html Myślę że to praktyczny pokrowiec na termos, który można przewiesić sobie przez ramię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 U mnie wchodzi w grę tylko pas biodrowy. Nie wiem jak lekki był by plecak i tak rosa na plecach,czego strasznie nie lubię. W pas wejdzie prowiant na lekko,mała butelka wody i trochę przynęt sprytnie poupychanych w swojej roboty pokrowce i pudełka. Dodam,że pas z decathlonu solognac, bardzo dobra cena do jakości wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 szukam kamizelki dużą kieszenią na plecach ale zapinaną z boku , tak żeby można było swobodnie sięgnąć po zawartość , co byście doradzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Na pewno Daiwa Wilderness Wading Waistcoat i Ropiks 004-0 Edytowane 24 Czerwca 2016 przez stone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniak Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam, zastanawiam się ostatnio nad zmianą kamizelki bo obecna zaczęła mnie strasznie irytować ... I tak oto znalazłem takie coś:http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/rapala-kamizelka-urban-a50-p1735-k18074.htmlSpotkał się ktoś już z tym produktem, są w niej od wewnątrz jakieś kieszenie np na dokumenty itp o ogólnie proszę o jakieś opinie po kontakcie ewentualnym użytkowaniu Użytkuję tą kamizelkę od 2 msc. Sam bym jej pewnie nie kupił,ale dostałem ją od kolegów z pracy Według mnie bardzo fajna i wygodna.Spokojnie mieszczę w niej 4 podręczne pudełka z przynętami.Całe plecy to w zasadzie wodoszczelny plecak,który można jeszcze rozsunąć tym samym poszerzając go.Spokojnie wejdzie termos,jakaś kanapka i pudełko z mniej używanymi przynętami,ale mogącymi się przydać.Bardzo fajna jest też kieszeń na lewej piersi-wodoszczelna-mieszczę w niej dokumenty i telefon. 3 miejsca na najpotrzebniejsze narzędzia typu peny,nożyczki,szczypce oraz nieduża kieszonka w której ja trzymam kilka paczek przyponów,agrafek.Na prawej piersi paski których dobrze trzymają się okulary oraz miarka no i jakieś miejsce z boku na dodatkową wędkę,ale nie jest to wygodne rozwiązanie.Oryginalny wygląd też jest atutem-raz usłyszałem od przypadkowego gościa że wyglądam jak snajper Minusem z pewnością jest grubawy materiał przez co przy obecnych temperaturach jest dosyć gorąco,ale ja wtedy rozsuwam ją i jest znacznie lepiej. Od środka nie ma żadnych kieszonek. Według mnie bardzo fajna,wygodna i oryginalna.To po krótce tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Użytkuję tą kamizelkę od 2 msc. Sam bym jej pewnie nie kupił,ale dostałem ją od kolegów z pracy Według mnie bardzo fajna i wygodna.Spokojnie mieszczę w niej 4 podręczne pudełka z przynętami.Całe plecy to w zasadzie wodoszczelny plecak,który można jeszcze rozsunąć tym samym poszerzając go.Spokojnie wejdzie termos,jakaś kanapka i pudełko z mniej używanymi przynętami,ale mogącymi się przydać.Bardzo fajna jest też kieszeń na lewej piersi-wodoszczelna-mieszczę w niej dokumenty i telefon. 3 miejsca na najpotrzebniejsze narzędzia typu peny,nożyczki,szczypce oraz nieduża kieszonka w której ja trzymam kilka paczek przyponów,agrafek.Na prawej piersi paski których dobrze trzymają się okulary oraz miarka no i jakieś miejsce z boku na dodatkową wędkę,ale nie jest to wygodne rozwiązanie.Oryginalny wygląd też jest atutem-raz usłyszałem od przypadkowego gościa że wyglądam jak snajper Minusem z pewnością jest grubawy materiał przez co przy obecnych temperaturach jest dosyć gorąco,ale ja wtedy rozsuwam ją i jest znacznie lepiej. Od środka nie ma żadnych kieszonek. Według mnie bardzo fajna,wygodna i oryginalna.To po krótce tyle Dzięki za odpowiedź jestem w sumie zdecydowany na zakup niestety zamówiłem w sklepie internetowym z okolicy i ciągle jej nie ma w hurtowni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi