Skocz do zawartości

Kamizelki wedkarskie.

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Szukam na ten sezon czegoś innego niż plecak, znudziło mi się zdejmowanie plecaka tylko po to żeby zmienić przynęte :-)

Zależy mi na komforcie łowienia, żeby jak najbardziej ''zlewało'' się z ciałem. Zastanawiałem się nad pasem Rapala jungle, ale stwierdziłem, że przy schylaniu się może to być niewygodne, czy to prawda.... nie wiem..... 

Aktualnie trafiłem na kamizelkę techniczną także marki Rapala, a dokładnie model Urban Vest Pack. Na rynku istnieje duży wybór podobnych rzeczy, ale zauważyłem, że niektóre z nich są na węższych paskach na ramię i boję się, że mogą być mniej komfortowe, dlatego takie odrzucam.

Rapala wydaję się i ładna i ergonomiczna, przynęty mógłbym trzymać z przodu, szybka zmiana i spinningowanie dalej, myślę, że nic strasznie nie odstaje, więc przez jakieś krzaczki również bym przeszedł. 

Pytanko do Was, czy ktoś posiada i jest zadowolony z tej kamizelki? Jak z jej wytrzymałością? Czy to dobry wybór?

Nie mogę już edytować poprzedniej wiadomości, ale jeżeli ktoś ma kamizelke Rapal urban vest pack mógłby mi napisać jakie maksymalnie duże pudełko wejdzie do dwóch przednich największych kieszeni, tych z zamkiem (one chyba po dwóch stronach takie same)

Ja mam od roku model: Pilawa Strong Grey Black od Ropiksa. Bardzo solidna, nic złego się nie dzieje. Super sprawą jest zapięcie kamizelki. Regulacja pozwala założyć kamizelkę zarówno na T-shirt, jak i na zimową kurtkę i w obu przypadkach leży jak trzeba. Polecam.

Potwierdzam słowa kolegów trout80 i drakmena, też używam trzeci sezon kamizelki Ropiks,dokładnie tej ze zdjęcia:

rzepy i zamki są naprawdę solidne i trwałe, działają bez zarzutu,do drugiej przedniej kieszeni spokojnie włożysz pudełko wielkości Meiho Versus FLy Case M i jeszcze masz miejsce na mniejsze

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Od pewnego czasu szukam jakiejś fajnej kamizelki do spinningu.

Długie lata muchowałem i do czasu kiedy nie założyłem G3  -nie wiedziałem co to dobra kamizelka.

Niezależnie od masy którą w niej nosze, czy casu jaki mam ja na sobie – zawsze jest super -nic nie boli, nic nie ciągnie itd.

I zastanawiam się czy jest jakaś dedykowana kamizelka do spinningu  która odpowiadała by komfortem użytkowania i jakością G3.

Czy pozostaje kupić druga G3 i dopasować użytkowane pudełka spinningowe pod jej kieszenie?

I od razu zaznaczam ze interesuje mnie tradycyjna kamizelka, a nie plecaki,  chestpack’i itp

• Like 1

• 5 miesięcy temu...

Jeśli ktoś szuka  kamizelki z regulacją   na  ramionach  i dodatkowo  bocznych  to ja polecę  Fishponda Gore Tech Pack . Wczoraj ją  pierwszy raz  testowałem  i właśnie fajne jest to  , że  można  ją  spiąć  na  krótko powiedzmy na samą

koszulę  w lecie , a dodatkowo   dostosować  do  typowo  jesiennych łowów , gdy jest potrzeba założenia  na    kurtkę  itp.  Bardzo  dobre  materiały ,  zamki   i cała logistyka  kieszeni  plus  za  mnóstwo  możliwości podpięcia  różnego rodzaju 

przyrządów  / retraktorów  . Niestety  wyroby tej firmy u Nas  są  trudno  dostępne  i  nie jest  to tania zabawa  ....W zeszłym sezonie  używałem  tej samej firmy  Wildhorse Tech Pack  czyli kamizelka  zintegrowana  z plecakiem z tyłu  ...

na dłuższe  wyprawy   polecam  ....

Edytowane przez Maciej 77

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Ja mam Columbia PFG i w niej jest wszystko, kieszenie przód tył, bok, wnętrze i jakość nie do zdarcia. Mam przy sobie 3 pudełka z przynętami, telefon, spraye na insekty, czasami power bank, nóż, klucze, etc. i wszystko bezpieczne i nie wadzi podczas kilometrów.

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Czy ktoś ma wiedzę na temat kamizelki Dragona https://www.wedkarski.com/ubrania/16929-kamizelka-techniczna-tech-vest-z-wymiennymi-torebkami-dragon.html? Czy te największe kieszenie zmieszczą pudełka Versus VS-3010/ 20,5x14,5x4cm?

• 3 miesiące temu...

Też szukam coś w tym stylu jak ta wyżej dragona lub coś podobnego. Znalazłem póki co jakaś z Ali i drugą z decathlonu. Nie wiem czy to coś warte

Ja sam szukałem ostatnio czegoś w tym stylu, z pasem biodrowym odkąd wywaliło mi bebzun zrobiło się niewygodnie, kamizelka nawet spoko ale w lato za gorąco. 

Kupiłem w zeszłym tygodniu takie coś:

https://caddis.pl/product-pol-13388-Snowbee-ULTRALITE-CHEST-PACK.html

Te szelki w,niej wygodne są? Nie są za sztywne?

Nad wodą jeszcze jej nie miałem, ale w domu "na sucho" wydają się ok, są grube ale jednocześnie dość miękkie, podszyte siateczką. W środę może wyskoczę nad wodę to dam znać, tym bardziej chce zobaczyć czy da radę nosić razem z nią mały plecak. Mam wątpliwość czy szelki nie będą wzajemnie sobie przeszkadzać. 

• Like 1

Ja ze swojej strony mogę polecić chest packa helikona, nie jest to stricte wędkarski sprzęt, ale mieści się w niego wszystko co potrzebne.

Jest bardzo wygodny, solidnie zrobiony i nie koliduje z plecakami.

https://www.youtube.com/results?search_query=chest+pack+numbat

Nad wodą jeszcze jej nie miałem, ale w domu "na sucho" wydają się ok, są grube ale jednocześnie dość miękkie, podszyte siateczką. W środę może wyskoczę nad wodę to dam znać, tym bardziej chce zobaczyć czy da radę nosić razem z nią mały plecak. Mam wątpliwość czy szelki nie będą wzajemnie sobie przeszkadzać. 

Pierwszy wypad za mną, chest pack jak najbardziej na plus, z plecakiem nie przeszkadza zupełnie. Pakowny i wygodny, tak mogę go podsumować. 

• Like 1