kezmo Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Vision Caribou vs Simms Freestone... Czy ktoś może podzielić się opinią nt tych kamizelek? Jeśli chodzi o Freestone to jak z jej długością? Tzn jest do pasa czy krótsza ( do głębokiego czy do płytkiego brodzenia ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Szukam na ten sezon czegoś innego niż plecak, znudziło mi się zdejmowanie plecaka tylko po to żeby zmienić przynęte :-)Zależy mi na komforcie łowienia, żeby jak najbardziej ''zlewało'' się z ciałem. Zastanawiałem się nad pasem Rapala jungle, ale stwierdziłem, że przy schylaniu się może to być niewygodne, czy to prawda.... nie wiem..... Aktualnie trafiłem na kamizelkę techniczną także marki Rapala, a dokładnie model Urban Vest Pack. Na rynku istnieje duży wybór podobnych rzeczy, ale zauważyłem, że niektóre z nich są na węższych paskach na ramię i boję się, że mogą być mniej komfortowe, dlatego takie odrzucam.Rapala wydaję się i ładna i ergonomiczna, przynęty mógłbym trzymać z przodu, szybka zmiana i spinningowanie dalej, myślę, że nic strasznie nie odstaje, więc przez jakieś krzaczki również bym przeszedł. Pytanko do Was, czy ktoś posiada i jest zadowolony z tej kamizelki? Jak z jej wytrzymałością? Czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Nie mogę już edytować poprzedniej wiadomości, ale jeżeli ktoś ma kamizelke Rapal urban vest pack mógłby mi napisać jakie maksymalnie duże pudełko wejdzie do dwóch przednich największych kieszeni, tych z zamkiem (one chyba po dwóch stronach takie same) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout80 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Trzeci sezon używam kamizelki firmy ropiks,model Piława strong oliv i bardzo polecam. Nad wodą jestem kilka razy w tygodniu,desant po ciężkim terenie i kamizelka ma zero uszkodzeń:-) Do tego jest mega pojemna i wygodna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Squidward Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Powiedz, jakie pudełka wejdą w przednie największe kieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Ja mam od roku model: Pilawa Strong Grey Black od Ropiksa. Bardzo solidna, nic złego się nie dzieje. Super sprawą jest zapięcie kamizelki. Regulacja pozwala założyć kamizelkę zarówno na T-shirt, jak i na zimową kurtkę i w obu przypadkach leży jak trzeba. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Potwierdzam słowa kolegów trout80 i drakmena, też używam trzeci sezon kamizelki Ropiks,dokładnie tej ze zdjęcia: rzepy i zamki są naprawdę solidne i trwałe, działają bez zarzutu,do drugiej przedniej kieszeni spokojnie włożysz pudełko wielkości Meiho Versus FLy Case M i jeszcze masz miejsce na mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Cześć. Najlepiej skontaktuj się z Panem Janem Skiporem ( kamizelki Ropiks) . Powiedz czego oczekujesz, ja już kupowałem dwie. Zwykłą i krótką do brodzenia. Materiały i jakość wykonania super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morouk Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Witam, czy ktoś wie, czy kamizelki ROPIKS są jeszcze szyte? Chciałbym kupić, ale w wielu sklepach pojawia się komunikat, że produkt jest niedostepny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Na FB możesz napisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Od pewnego czasu szukam jakiejś fajnej kamizelki do spinningu.Długie lata muchowałem i do czasu kiedy nie założyłem G3 -nie wiedziałem co to dobra kamizelka.Niezależnie od masy którą w niej nosze, czy casu jaki mam ja na sobie – zawsze jest super -nic nie boli, nic nie ciągnie itd.I zastanawiam się czy jest jakaś dedykowana kamizelka do spinningu która odpowiadała by komfortem użytkowania i jakością G3.Czy pozostaje kupić druga G3 i dopasować użytkowane pudełka spinningowe pod jej kieszenie?I od razu zaznaczam ze interesuje mnie tradycyjna kamizelka, a nie plecaki, chestpack’i itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Może model vertical master lepiej Ci przypasuje. Kieszenie są większe i w pionie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Jeśli ktoś szuka kamizelki z regulacją na ramionach i dodatkowo bocznych to ja polecę Fishponda Gore Tech Pack . Wczoraj ją pierwszy raz testowałem i właśnie fajne jest to , że można ją spiąć na krótko powiedzmy na samąkoszulę w lecie , a dodatkowo dostosować do typowo jesiennych łowów , gdy jest potrzeba założenia na kurtkę itp. Bardzo dobre materiały , zamki i cała logistyka kieszeni plus za mnóstwo możliwości podpięcia różnego rodzaju przyrządów / retraktorów . Niestety wyroby tej firmy u Nas są trudno dostępne i nie jest to tania zabawa ....W zeszłym sezonie używałem tej samej firmy Wildhorse Tech Pack czyli kamizelka zintegrowana z plecakiem z tyłu ...na dłuższe wyprawy polecam .... Edytowane 5 Listopada 2020 przez Maciej 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Odświeżę temat, poszukuję kamizelki krój na pewno krótki typu chest pack, szukam i szukam i ciężko coś dostępnego znalezć obecnie... budżet do 400 - 450 zł powiedzmy, orientuje się ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Zerknij na firmę Traper. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Zerknij na firmę Traper.dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foreks Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Ja mam Columbia PFG i w niej jest wszystko, kieszenie przód tył, bok, wnętrze i jakość nie do zdarcia. Mam przy sobie 3 pudełka z przynętami, telefon, spraye na insekty, czasami power bank, nóż, klucze, etc. i wszystko bezpieczne i nie wadzi podczas kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras al Ghul Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Ja mam kamizelkę Robinson jak z linku. Nie droga, bardzo dużo pojemnych kieszeni, dobry, mocny materiał. Jestem zadowolony i nie szukam innych https://abcwedkarza.pl/product-pol-30007-Kamizelka-wedkarska-rozm-M-Robinson-69-KM-003-M.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Czy ktoś ma wiedzę na temat kamizelki Dragona https://www.wedkarski.com/ubrania/16929-kamizelka-techniczna-tech-vest-z-wymiennymi-torebkami-dragon.html? Czy te największe kieszenie zmieszczą pudełka Versus VS-3010/ 20,5x14,5x4cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Też szukam coś w tym stylu jak ta wyżej dragona lub coś podobnego. Znalazłem póki co jakaś z Ali i drugą z decathlonu. Nie wiem czy to coś warte Edytowane 30 Stycznia 2022 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Też szukam coś w tym stylu jak ta wyżej dragona lub coś podobnego. Znalazłem póki co jakaś z Ali i drugą z decathlonu. Nie wiem czy to coś warte Ja sam szukałem ostatnio czegoś w tym stylu, z pasem biodrowym odkąd wywaliło mi bebzun zrobiło się niewygodnie, kamizelka nawet spoko ale w lato za gorąco. Kupiłem w zeszłym tygodniu takie coś: https://caddis.pl/product-pol-13388-Snowbee-ULTRALITE-CHEST-PACK.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Te szelki w,niej wygodne są? Nie są za sztywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Te szelki w,niej wygodne są? Nie są za sztywne? Nad wodą jeszcze jej nie miałem, ale w domu "na sucho" wydają się ok, są grube ale jednocześnie dość miękkie, podszyte siateczką. W środę może wyskoczę nad wodę to dam znać, tym bardziej chce zobaczyć czy da radę nosić razem z nią mały plecak. Mam wątpliwość czy szelki nie będą wzajemnie sobie przeszkadzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Ja ze swojej strony mogę polecić chest packa helikona, nie jest to stricte wędkarski sprzęt, ale mieści się w niego wszystko co potrzebne.Jest bardzo wygodny, solidnie zrobiony i nie koliduje z plecakami. https://www.youtube.com/results?search_query=chest+pack+numbat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Nad wodą jeszcze jej nie miałem, ale w domu "na sucho" wydają się ok, są grube ale jednocześnie dość miękkie, podszyte siateczką. W środę może wyskoczę nad wodę to dam znać, tym bardziej chce zobaczyć czy da radę nosić razem z nią mały plecak. Mam wątpliwość czy szelki nie będą wzajemnie sobie przeszkadzać. Pierwszy wypad za mną, chest pack jak najbardziej na plus, z plecakiem nie przeszkadza zupełnie. Pakowny i wygodny, tak mogę go podsumować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi