WojtekCIN Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Skoro ma być merytorycznie to ja się zapytam się : spinning czy casting? Poza tym, pogodzenie szczupaka i sandacza jednym kijem to niestety pójście na kompromisy. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez WojtekCIN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 KAMISORI i masz sprawe z głowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz999 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 Technium Shimano, mam 3 kije z tej serii 190 7-21, 244 14-42 i w cast tego najmcniejszego z katalogu. Tym 244 łowie na większe gumy 12-15cm z lekkim obciązeniem i jest to mega sprawa, malymi gumami do 7,5cm z 30g ołowiu też czasem go używam i też daje dobrze radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 SpinningIm więcej szukam tym mniej wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Kolega wyżej polecił Kamisori od Mikado, to są porządne kije za niewielki pieniądz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 SpinningIm więcej szukam tym mniej wiem .Teraz chyba każdy dystrybutor /producent ma coś w swojej ofercie. Patrzysz ile maksymalnie możesz wydać i sprawdzasz ofertę, wybierasz i lowisz. To nie związek małżeński. Ja jak jadę na ryby, schodze do piwnicy i sam nie wiem który kij wziąć i gdzie na ryby jechać. Jakbym miał 2-3 kije byłoby prościej. Ja nieraz nie lubię jakiegoś kijka a później mi się coś odwidzi i przez dłuższy czas tylko tej jednej wędki używam. Nie ma co się za długo zastanawiać wybierz coś co koledzy polecili i koniec tematu.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Czy ktoś z was posiada może ten kij Gamakatsu 90H Deep drive& Heavy Jig 2,70 10-45g i może coś onim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 mikado kamisori to przyzwoite kije do 240 cm maxzobacz oferte dragona nano power 2.28 -2,45 do 35-lub 42g.godne polecenia mają jedna wadę, proponuję wybierac w sklepie stacjonarnym ,często blanki są krzywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Ja bym bral sg xlnt2 do 50g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Ja bym bral sg xlnt2 do 50gMożesz coś więcej powiedzieć o tym kiju ?Też szukam spina o długości max 240-250cm do 6 calowych gum typu LS shaker, kopyta itp. na główkach 10-15g - łowienie na wodzie stojącej. Mam 2 metrowego Fenwicka HMG 10-28g linka 8-20lb w jednoskładzie (bardzo fajny i mocny patyk jak na opisany cw), i rzucałem takimi gumami + 10g ołowiu - da radę, ale komfortu super nie ma i nieco dłuższy patyk niż 2m, chociaż z odrobinę dłuższym dolnikiem byłby chyba wygodniejszy.Do takiego łowienia odpowiedni byłby starszy model Beast mastera do 50g? Poluje na takiego Edytowane 3 Stycznia 2019 przez wilczybilet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Diaflex Zander Spin, dobry, wygodny, trwały kijek,cenowo do zaakceptowania, a moim zdaniem spełnia twoje wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Witajcie. Szukam kija do przynęt max 50-60g. Przeznaczenie : szczupak oraz sandacz. Generalnie musi być to uniwersalny kij, muszę pogodzić kilka łowisk, ryb i przynęt ze sobą. Łapie załówno gumami jaki i woblerami. Szukam czegoś lekkiego, szybkiego oraz czułego, budżet gdzieś do 400 zł. Łapię z brzegu, więc długość 240-270. Zastanawiam się nad kupnem czegoś nowego lub w bdb stanie. używanego, aczkolwiek im więcej czytam tym mniej wiem. W wędkarskim spodobał mi się taki kijek : https://allegro.pl/oferta/spinning-sanger-ic-high-v-red-zander-244-15-55g-7860541789Miałem w ręku kamisori Zander i również dobrze leżała.Ludzie chwalą Berkley E-motion oraz wiele innych kijów.Ktoś może coś polecić?Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Mam wspomnianego przez Ciebie Kamisori zander. Jeśli pasuje Ci uchwyt i dobierzesz odpowiednio cw do Twoich potrzeb, to blank jest bardzo fajny, szybki, nie kołkowaty, pod obciążeniem pracuje większość kija, a nie sam szczyt. Więcej brań szczupaków niż sandaczy miałem na tego mojego ze względu na populację obydwu gatunków (mało sandaczy) i spadów nie pamiętam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Dzięki za odpowiedz, jak komfortowo można przeciążyć te wędzisko? Np. Cannibal 15 cm plus 10g główka to jest jakieś 45g, daje radę czy komfortu już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Pisze o wersji do 35g, rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) Wcześniej nie wspomniałem, mam wersję do 18g w jednoskładzie. Na temat wersji do 35g nie podpowiem, wyżej napisałem o właściwościach blanku. Ten o większym cw powinien mieć je takie same lub bardzo podobne, tylko ma dużo większą moc. Do łowienia gumami 5-6" np Cannibal + 10-15g ołowiu, zwróć uwagę na Daiwę Ballistic 15-50g cw. Osobiście nie miałem kija w ręce, ale rozmawiałem z osobą, która ma ten kij i bardzo sobie chwali. Koszt ok. 450 zł.Są też oczywiście kije budowane przez twórców i fajną używkę możesz dostać za podobne pieniądze. Musisz tylko wiedzieć, czego dokładnie oczekujesz Edytowane 23 Lipca 2019 przez wilczybilet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) Shimano VENGEANCE BX SEA BASS . Ten wydaje się odpowiedni. Używa ktoś ? Edytowane 23 Lipca 2019 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ok, dzięki za propozycję. Będe szukał wędek po sklepach, pomacam trochę i wtedy zadecyduje, chyba że znajdzie się coś ciekawego u nas na giełdzie. Na dziś wiem czego oczekuje, ale za rok mogę mieszkać gdzie indziej, stąd pytanie o dość uniwersalne wędzisko, ponieważ sam nie wiem co mnie czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Więc wybierz kij konkretnie pod rodzaj i wagę przynęt oraz technikę prowadzenia. Nie można mieć wszystkiego w jednym kiju, to niemożliwe Jeśli gumy i opad (można w ten sposób łowić zarówno sandacze jak i szczupaki), to kij czuły, szybki, ale ze względu na szczupaki nie może być kołkowaty, tylko z progresywnym ugięciem pod obciążeniem. Jeśli masz możliwość wzięcia w łapę wspomnianą Daiwę, to zainteresuj się nią, ponoć fajny czuły i szybki kij do gum, z ładnym ugięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Shimano VENGEANCE BX SEA BASS . Ten wydaje się odpowiedni. Używa ktoś ? Mam tej kij w opcji 20-60. Najcięższe gumy jakimi rzucam to pigi 20cm z główką max 10g, ale to i tak z wyczuciem. Rękojeść mogłaby być grubsza. Ogólnie to fajny kijek za małe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Wiem, ale są pewne kompromisy które można pogodzić.To będą pierwsze poważniejsze pieniądze wydane na jeden kij wiec chce trafić jak najlepiej, wiecie jak to jest. Będę szukał dzięki kolego za pomoc i doradztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Ja od maja używam http://pleciona.pl/pl/p/W3-Powercast-T-83-248cm-XH-20-80g-2sec-Cast/27252 W3 Powercast 248cm 20-80 gr. wtedy wyrwałem go za 400 stówki. Nie mam zarzutów. Sparowany z Biomasterem 4000 SW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Ja od maja używam http://pleciona.pl/pl/p/W3-Powercast-T-83-248cm-XH-20-80g-2sec-Cast/27252 W3 Powercast 248cm 20-80 gr. wtedy wyrwałem go za 400 stówki. Nie mam zarzutów. Sparowany z Biomasterem 4000 SW. Pianka bardzo słaba i do tego cienka rękojeść, jak dla dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Nie zamierzam nim strącać gruszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Cienka rękojeść, nie znaczy słaba. Technologia idzie do przodu, sprzęt wygląda bardziej finezyjnie, ale jak z dobrych komponentów ma moc. Gruszek nie polecam strącać, albo kosić krzaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi