lokoko83 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 WitamPrzymierzam się do zakupu kija na ponton i nie wiem jaka długość jest najbardziej optymalnaBędę głównie poławiał na Bugu a kij ma obsługiwać przynęty od 7 do 20 gGłównie będę polował na szczupaka, sandacza i w następnej kolejności boleniaZ góry dzięki za odpowiedzi najlepiej te wynikające z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marius13 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 190-240 optimum 213...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grayo Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Ja łowie rzadko z łodki ale czasami łowie i używam kija 270cm. No ale to już indywidualne podejście. Standardowe długości wymienił kolega wyżej. Zależy kto co lubi Strzelał bym w 220 - 240cm. Wiadomo im krótszy tym wygodniejszy chociaż nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 ..jak z domieszką bolenia to proponuję 230cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 minecjusz Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Ja na bloki i to z brzegu używam wędki 2.13m, więc na ponton polecam od 1.8 do 2.13m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lokoko83 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Dzięki PanyWybór padł na AVS70MF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Nie wiem czym to jest spowodowane ale jakbyście koledzy zobaczyli jak ruscy lowia kije minimum 270 do 330 a my wiecznie dylematy może 190 moze 210 a tamci lowia i to skutecznie tylko ze bez podbicia. Ja w tym sezonie tak wlasnie bede próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wolny to kraj ( chyba ) . Tożto katorga musi być chociaż ruskie zamiast kieliszków używają słoików do vódki więc i może dłuższe wędki na łódce lepiej im pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Po słoiku to im wsio ryba...nie widzą ani szczytówki ani linki ( lub podwójnie) to i mogą używać odległosciowek..i nie mów ze łowią po warszawsku bo Putin zakarze spinningu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 WitamPrzymierzam się do zakupu kija na ponton i nie wiem jaka długość jest najbardziej optymalnaBędę głównie poławiał na Bugu a kij ma obsługiwać przynęty od 7 do 20 gGłównie będę polował na szczupaka, sandacza i w następnej kolejności boleniaZ góry dzięki za odpowiedzi najlepiej te wynikające z doświadczenia Nie wiem czy już zakupu nie dokonałeś, więc nie chcę mieszać Ci w głowie... ale ja np lubię przynętę prowadzić pracując kijem pod siebie w kierunku lustra wody (jak przy jerkowaniu) i przy takim prowadzeniu znaczenie ma twój wzrost... dla mnie kij 213 byłby ciut za długi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Nie wiem czym to jest spowodowane ale jakbyście koledzy zobaczyli jak ruscy lowia kije minimum 270 do 330 a my wiecznie dylematy może 190 moze 210 a tamci lowia i to skutecznie tylko ze bez podbicia. Ja w tym sezonie tak wlasnie bede próbował.Widze że wreszcie doczekam się nasladowcy/konkurenta, ale to git , bo nie badę sam odległosciówką na pływadle łowił Edytowane 7 Marca 2014 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lokoko83
Witam
Przymierzam się do zakupu kija na ponton i nie wiem jaka długość jest najbardziej optymalna
Będę głównie poławiał na Bugu a kij ma obsługiwać przynęty od 7 do 20 g
Głównie będę polował na szczupaka, sandacza i w następnej kolejności bolenia
Z góry dzięki za odpowiedzi najlepiej te wynikające z doświadczenia
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi