Skocz do zawartości
  • 0

Jaka długość kija

lokoko83

Pytanie

Witam

Przymierzam się do zakupu kija na ponton i nie wiem jaka długość jest najbardziej optymalna

Będę głównie poławiał na Bugu a kij ma obsługiwać przynęty od 7 do 20 g

Głównie będę polował na szczupaka, sandacza i w następnej kolejności bolenia

Z góry dzięki za odpowiedzi najlepiej  te wynikające z doświadczenia 

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja łowie rzadko z łodki ale czasami łowie i używam kija 270cm. No ale to już indywidualne podejście. Standardowe długości wymienił kolega wyżej. Zależy kto co lubi :D Strzelał bym w 220 - 240cm. Wiadomo im krótszy tym wygodniejszy chociaż nie zawsze

• 0

Witam

Przymierzam się do zakupu kija na ponton i nie wiem jaka długość jest najbardziej optymalna

Będę głównie poławiał na Bugu a kij ma obsługiwać przynęty od 7 do 20 g

Głównie będę polował na szczupaka, sandacza i w następnej kolejności bolenia

Z góry dzięki za odpowiedzi najlepiej  te wynikające z doświadczenia 

Nie wiem czy już zakupu nie dokonałeś, więc nie chcę mieszać Ci w głowie... ale ja np lubię przynętę prowadzić pracując kijem pod siebie w kierunku lustra wody (jak przy jerkowaniu) i przy takim prowadzeniu znaczenie ma twój wzrost... dla mnie kij 213 byłby ciut za długi....

• 0

Nie wiem czym to jest spowodowane ale jakbyście koledzy zobaczyli jak ruscy lowia kije minimum 270 do 330 a my wiecznie dylematy może 190 moze 210 a tamci lowia i to skutecznie tylko ze bez podbicia. Ja w tym sezonie tak wlasnie bede próbował.

Widze że wreszcie doczekam się nasladowcy/konkurenta, ale to git , bo nie badę sam odległosciówką na pływadle łowił   :clappinghands:  :whistling:

Edytowane przez miramar69
  • Like 1