Skocz do zawartości

knoby do kolowrotka - zlece wykonanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Jakby co też by się pisał na kilka - kilkanaście z drewna stabilizowanego.

Też ten temat wałkowałem i same puste strzały. Z zuelińskim nie ma kontaktu, matusiak - lepiej nie mówić, olewka na całego, od tych rusków też mi sie nie udało sciągnąć.

Niech ujawni się chętny i słowny wytwórca, a myślę że klientela będzie dość liczna

• Like 1

Pasują same czy trzeba dokupic insert?

należy wybrać producenta, ja łowię na multiki Daiwy, rozpakować knoby i usunąć zaślepkę, zdemontować knob fabryczny uważając by nie uszkodzic- rozkalibrować śróby, wyciągnąć łożyska z knoba fabrycznego i umieścić je w nowym, drewnianym. Przykręcić śrubą fabryczną i wsunąć, wepchnąć nową zaślepkę. Działa- polecam! Nowa jakość!
  • Like 1

• 1 rok później...

Witam, poradził sobie ktoś skutecznie z taką kupą? Najchętniej wysłałbym komuś ten knob, aby wymienił tę nędzną gumo/piankę na jakieś tworzywo lub drewno.

Możecie polecić kogoś sprawdzonego?

attachicon.gif IMG_2787.JPG

Wyglada jak po kontakcie z jakimś specyfikiem na komary na bazie DEET’a. Zweryfikuj, czy nie psikasz się czymś w sezonie „komarowym”, a potem palcami zabrudzonymi tym specyfikiem nie dotykasz knoba... Tak niestety działa często stosowany przeze mnie Repel 100.

A odnośnie knobów z drewna to zobacz na stronie RodShop.pl

Edytowane przez Żbiku

Kuba, kołowrotek leżał dwa sezony, bo akurat ta stella, mimo ze SW, ma u mnie wyjątkowo lekko :-) No i po wyjęciu taka niespodzianka. Nie pamietam, czy byłem czymś wysmarowany, kiedy nim ostatnio lowilem.

Jestem w kontakcie z Panem Krzyskiem Zielinskim.