puszek7 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 We wrześniu tego roku planujemy się wybrać na urlop(po części wędkarski) w cztery osoby nad Liptovską Marę.Wpadło mi w oko ogłoszenie i kwatery w rybarskiej osadzie.Czy ktoś był tam i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Byłem kilka razy parę lat temu. Właściciel w porządku - zapalony wędkarz. Łódki i silnik były w cenie.Czysto i dość drogo.Licencje dla cudoziemców drogie. Co jeszcze chciałbyś wiedzieć? Uprzedzając pytania - bywałem tam na urlopach niewędkarskich. Edytowane 5 Marca 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Hmmm no też wydaje mi się dość drogo i zastanawiam się czy woda warta tygodniowego wyjazdu i wypędzlowania nie małej sumki na wędkarski urlop, czy też odpuścić i wybrać się kiedyś tam na sandacze w inne części Europy, a we wrześniu wyskoczyć w nasze Polskie Tatry już nie wędkarsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Hmmm no też wydaje mi się dość drogo i zastanawiam się czy woda warta tygodniowego wyjazdu i wypędzlowania nie małej sumki na wędkarski urlop, czy też odpuścić i wybrać się kiedyś tam na sandacze w inne części Europy, a we wrześniu wyskoczyć w nasze Polskie Tatry już nie wędkarsko.Jak raz obejrzałem cennik to nie taniej jak w Szwecji .Chyba szkoda zachodu, a już podobni szału z rybą nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) ....., a już podobno szału z rybą nie ma. też tak słyszałem(o szczegóły pytaj chłopaków z corony) Edytowane 5 Marca 2014 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 No właśnie Jozi tematu konkretnego wyjazdu jeszcze nie ma, dlatego wole wypytać co i jak. Zgadza się ceny podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Nie warto wg mnie (a byłem 2 razy w Rybarskiej Osadzie).Stosunek ceny do zasobności wody - kiepski.Gdybym mógł wybierać, to Szwecja, ewent. Hiszpania lub Holandia na sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Mario coś konkretnego w kraju z żółtym krzyżem na fladze masz na myśli? Połowiłeś gdzieś mętnookich w Europie? Dzięki za informacje i chyba jednak odpuszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Byłem na jesieni na Oravie bo Liptovską Marę mi odradzono. Była ekipa z W-wy tydzień czy dwa wcześniej i w kilkunastu mieli bardzo słabe wyniki. Koledzy ze Sląska też w zasadzie odpuścili LM , łowią na Shiravie i Domasy.Szwecja też dla jednej z ekip okazała się pomyłką, bodajże jezioro Boren w którym mieli łowić sandacze przez tydzień darzyło szczupakami i też bez rewelacji. Jest plan pojechać do Hiszpanii za miesiąc i jak mi nic nie wypadnie to nie wiem czy nie pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Mario coś konkretnego w kraju z żółtym krzyżem na fladze masz na myśli? Połowiłeś gdzieś mętnookich w Europie? Dzięki za informacje i chyba jednak odpuszcze. Wnioski dot. Szwecji czy Hiszpanii opieram na doświadczeniach innych kolegów.A LM sprawdziłem osobiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Slowacja to nie jest kierunek na ryby Panstwo nastawione na dojenie obywateli i turystow za czasów "korony"to był fajny przychylny kraj .........tropem sandaczy wiem ze w Szwecji i w Finlandii sa fajne lowiska lecz nawet tam już staje się tabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 A miało być tak pięknie.... Wyjazd do Hiszpanii mojej przyszłej małżonce na pewno przypadłby do gustu( ), ale pewnie finansowo dużo drożej niż na wspomnianej Słowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 A miało być tak pięknie.... Wyjazd do Hiszpanii mojej przyszłej małżonce na pewno przypadłby do gustu( ), ale pewnie finansowo dużo drożej niż na wspomnianej Słowacji. Byłem w zeszłym roku czysto turystycznie w Barcelonie przez tydzień. Wyszło mniej więcej około 2k PLN na głowę za tydzień z przelotem w obie strony, noclegiem i pozostałymi składowymi takiego wyjazdu, nawet kilkanaście woblerów sobie zafundowałem w lokalnym sklepie bo były sporo tańsze niż w PL. Gdybym chciał w szczycie sezonu spędzić np tydzień w Zakopcu czy innej Białce Tatrzańskiej to koszt byłby pewnie zbliżony.Niestety nie łowiłem, a cefale w porcie pływały takie, że aż cholera mnie brała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklas_64 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 We wrześniu tego roku planujemy się wybrać na urlop(po części wędkarski) w cztery osoby nad Liptovską Marę.Wpadło mi w oko ogłoszenie i kwatery w rybarskiej osadzie.Czy ktoś był tam i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Witam, jadę w tym tygodniu na weekend na Liptovską Marę trochę pospinningować, po powrocie zdam relację, pozdrawiam miklas_64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi