Skocz do zawartości

Liptovska Mara

puszek7

Rekomendowane odpowiedzi

We wrześniu tego roku planujemy się wybrać na urlop(po części wędkarski) w cztery osoby nad Liptovską Marę.

Wpadło mi w oko ogłoszenie i kwatery w rybarskiej osadzie.

Czy ktoś był tam i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Byłem kilka razy parę lat temu. Właściciel w porządku - zapalony wędkarz. Łódki i silnik były w cenie.

Czysto i dość drogo.

Licencje dla cudoziemców drogie. Co jeszcze chciałbyś wiedzieć? 

Uprzedzając pytania - bywałem tam na urlopach niewędkarskich.

Edytowane przez godski

Hmmm no też wydaje mi się dość drogo i zastanawiam się czy woda warta tygodniowego wyjazdu i wypędzlowania nie małej sumki na wędkarski urlop, czy też odpuścić i wybrać się kiedyś tam na sandacze w inne części Europy, a we wrześniu wyskoczyć w nasze Polskie Tatry już nie wędkarsko.

Hmmm no też wydaje mi się dość drogo i zastanawiam się czy woda warta tygodniowego wyjazdu i wypędzlowania nie małej sumki na wędkarski urlop, czy też odpuścić i wybrać się kiedyś tam na sandacze w inne części Europy, a we wrześniu wyskoczyć w nasze Polskie Tatry już nie wędkarsko.

Jak raz obejrzałem cennik to nie taniej jak w Szwecji :lol: .Chyba szkoda zachodu, a już podobni szału z rybą nie ma.

Byłem na jesieni na Oravie bo Liptovską Marę mi odradzono. Była ekipa z W-wy tydzień czy dwa wcześniej i w kilkunastu mieli bardzo słabe wyniki. Koledzy ze Sląska też w zasadzie odpuścili LM , łowią na Shiravie i Domasy.

Szwecja też dla jednej z ekip okazała się pomyłką, bodajże jezioro Boren w którym mieli łowić sandacze przez tydzień darzyło szczupakami i też bez rewelacji. Jest plan pojechać do Hiszpanii za miesiąc i jak mi nic nie wypadnie to nie wiem czy nie pojadę.

Mario coś konkretnego w kraju z żółtym krzyżem na fladze masz na myśli? 

Połowiłeś gdzieś mętnookich w Europie? 

Dzięki za informacje i chyba jednak odpuszcze.

Wnioski dot. Szwecji czy Hiszpanii opieram na doświadczeniach innych kolegów.

A LM sprawdziłem osobiście...

A miało być tak pięknie.... :P

Wyjazd do Hiszpanii mojej przyszłej małżonce na pewno przypadłby do gustu( :) ), ale pewnie finansowo dużo drożej niż na wspomnianej Słowacji. 

Byłem w zeszłym roku czysto turystycznie w Barcelonie przez tydzień. Wyszło mniej więcej około 2k PLN na głowę za tydzień z przelotem w obie strony, noclegiem i pozostałymi składowymi takiego wyjazdu, nawet kilkanaście woblerów sobie zafundowałem w lokalnym sklepie bo były sporo tańsze niż w PL. Gdybym chciał w szczycie sezonu spędzić np tydzień w Zakopcu czy innej Białce Tatrzańskiej to koszt byłby pewnie zbliżony.

Niestety nie łowiłem, a cefale w porcie pływały takie, że aż cholera mnie brała :)

• 3 miesiące temu...

We wrześniu tego roku planujemy się wybrać na urlop(po części wędkarski) w cztery osoby nad Liptovską Marę.

Wpadło mi w oko ogłoszenie i kwatery w rybarskiej osadzie.

Czy ktoś był tam i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Witam, jadę w tym tygodniu na weekend na Liptovską Marę trochę pospinningować, po powrocie zdam relację, pozdrawiam miklas_64