mrufa8 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam,zastanawiam się nad kupnem w/w kijka. Nigdy nie miałem doczynienia z wędkami ze stajni st. croix, czyli moje pytania będą jak od świeżaka Doczytałem że firma podaje zaniżone wartości wyrzutowe, u mnie pracowac miałby głownie: 7-14 gr koguty, ew 7-14 gr główka plus guma. (czasami3-5 gr)Czy kijek przy tych gramaturach będzie spisywał się bez jakichkolwiek problemów?Ile maksymalnie uciągnie i przy tym będzie się komfortowo łowiło?(chętnie posłucham opinii jakiegoś użytkownika) Zastanawiałem się nad troche mocniejszym tbs68mxf, ale czy nie będzie za mocny do moich zastosowań? Może macie jakieś propozycje innych firm? Lub coś z serii legend tournament walleye, ale o tej serii nie wiem kompletnie nic. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Do gramatury przez Ciebie opisanej będzie idealny MLXF. Jeśli kupiłbyś mocniejszy to te 3-5gr będzie za mało dla MXF-a, nie będzie dobrze ładował. Wędki St C nie tyle mają zaniżone wartości rzutowe (choć przeciążenia znoszą) co są to wartości optymalne, przy których wędka najlepiej ładuje dany segment przynęt dla których amerykaniec ją zaprojektował, w tym przypadku drop shot. Oczywiście można ją zaadoptować do łowienia sandaczy, okoni gumisiami, fajnie obsługuje też obrotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi