Toudinho Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Poszukuję łodzi wędkarskiej dzięki której będę mógł łowić zarówno dorsze jak i łososie/trocie - trolling. Do wydania mam 40 tysięcy. Nie wiem czy coś znajdę w tym przedziale w miarę rozsądnego i z silnikiem co ważne... Poleci ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Powyżej 10kw(13,5km). Dlatego Yamaha zrobiła z tego co pamiętam silnik 13,5km specjalnie dla Polaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 zgadza się 10kw nie km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 10kw i yamaha nie byla dla nas tylko dla Hiszpanow - na polske bylo znikoma ilosc - obecne na rynku to import Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukaszstel Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam wszystkich serdecznie! Chciałbym kupić łódkę morską (głównie Bałtyk, a od czasu do czasu Morze Śródziemne). Łódka ma służyć głównie do nurkowania, choć fajnie byłoby, żeby żona mogła się gdzieś uwalić na dziobie Zależy mi na:- silniku zaburtowym (mogę teraz kupić z jakimś mniejszym, starszym=tańszym, potem wymienić na coś nowszego i ewentualnie mocniejszego jakby mocy było za mało);- małej kabinie (takiej żeby od biedy 2 osoby się mogły przekimać, albo żeby w dzień wrzucić tam turystyczne WC);- idealnie byłoby jakby miała możliwość jakieś "otwieranej klapy w rufie, aby łatwiej wchodziło się w sprzęcie nurkowym na plecach - inaczej trzeba się rozbierać w wodzie, sprzęt nurkowy wciągać na jakiejś linie i wchodzić po drabinie;- ma być stabilna, solidna, bezpieczna, niekoniecznie mega szybka;- raczej używka (ze względu na koszty, oraz to, że przy użytkowaniu nurkowym szybko się poobija i straci na wartości);- koszt najlepiej na gotowo (łódka+silnik+przyczepa) do 40.000zł;- mogę pojechać po nią gdzieś za granicę więc nie tylko polski rynek wchodzi w grę;- do 6 m długości;- osprzęty do nurkowania (uchwyty na butle itp wykonam we własnym zakresie) - na jedno wypłynięcie około 12 butli do zabrania + reszta sprzętu + 4 max osoby (waga sprzętu + załogi około 700-800kg);- podoba mi się łódka Jumbo 585, ale nie ma kabiny - kojarzycie może coś podobnego z kabiną? ma ktoś jakieś pomysły? PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Popatrz na shetlanda, używkę za podobne pieniądze kupisz w zestawie z przyczepą i silnikiem, widywałem takie z pokładem kąpielowym za rufą.Wokół Brytanii jest tych łodzi sporo na morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Kupiłem taki namiot: https://www.olx.pl/oferta/namiot-zadaszenie-pontonu-330-370-CID767-IDjzv9J.html Czy zda on egzamin na Bałtyku? Mam trochę większy ponton. 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Nie obawiasz się, że silniejszy podmuch wiatru wywróci ponton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Nie obawiasz się, że silniejszy podmuch wiatru wywróci ponton ?Dlatego pytam......... Ponton -80kgSilnik z paliwem -80kgNamiot -10kgZałoga -160kgBagaż - 50kgRazem 380-400kgPrzy jakim wietrze groziłoby niebezpieczeństwo wywrotki? Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 magik473 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Możecie polecić Panowie sprawdzone modele łodzi do trollingu morskiego . <...> Do celów sprzedam/kupię służy giełda Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Arvor. Dzielna na fali, dużo miejsca. Dobrze wystawia się planery i windy. Podstawową wadą jest cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgadza się, Arvor jest świetny. Pływałem z kolegą kilkanaście razy, doskonała jednostka.Prócz ceny, problemem jest silnik dieslowski (akurat w tej sztuce). Tzn sam silnik jest ok., tylko foki pływają za tym pogłosem silnika i przechwytują holowane ryby, odgryzając łośki od zestawów. Przy silniku benzynowym, nigdy się to nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Akurat problem fok dotyczy również jednostek z silnikami benzynowymi. Przynajmniej jednostek wypływających z Kołobrzegu. Tamtejsza populacja nauczyła się tej prostej metody pozyskiwania ryb. Ale nie pływają tylko za trollingowcami, wędkarze wypływający za dorszem również dostają w kość. Przy łososiu jest ten ból, że czasami na jedno jedyne branie czeka się cały dzień a rybę zdejmuje foka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marco^ Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Też myślałem o łódce na Bałtyk. Zgadzam się z przedmówcami, że Arvor jest dla takich celów bardzo udaną jednostką. Jest drogo ale:https://www.lodzie24.com/lodz-motorowa/motorowka/arvor/389810/arvor-18-mit-nanni-motor.html - to juz zbliżona cena do wskazanego limitu. Może będzie można coś wytargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Z.Milewski Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Mały ten Arvor.Bardzo rzadko bywa na naszych łowiskach aura, pozwalająca wypłynąć na łowy taką łodzią. Sezon trwa mniej więcej, od polowy października do końca kwietnia. W tym okresie większe łodzie (ok 7-8m), wypływają w morze 4-6razy. Taką 5m będziesz miał szansę pewnie 3-4 razy, co w sezonie daje ok 20 razy. Pod warunkiem dyspozycyjności w każdy dzień z dobrą pogodą.Chyba że łódź będzie operować na Zatoce Gdańskiej, to inna bajka, tam jest dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Masz rację, mały jak na nasze zmienne morze. Ten którym miałem przyjemność pływać to chyba 250 albo 280. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukson Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Jak chcecie się trochę ponapalać to polecam kanał na YT : https://www.youtube.com/channel/UCLTE7shdCFTNEyrnzVQTYmA/videos szczególnie zaś tę jago część: https://www.youtube.com/playlist?list=PLAVy7mTdoOMpAycylwNu4Ai9xAbENN_-3 Ostrzegam jednak, że można zachorować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Toudinho
Poszukuję łodzi wędkarskiej dzięki której będę mógł łowić zarówno dorsze jak i łososie/trocie - trolling. Do wydania mam 40 tysięcy. Nie wiem czy coś znajdę w tym przedziale w miarę rozsądnego i z silnikiem co ważne... Poleci ktoś coś?
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi