bocian84 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Witam.Stałem się szczęśliwym posiadaczem w/w echosondy i mam pytanie do czego są dodatkowe kable? czy mogę je po prostu zaizolować?pozostawiając nie używane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Możesz. A do czego są przeznaczone kable jest zapewne opisane w instrukcji obsługi.W zależności od zastosowania jest to kabel połączeniowy przesyłania danych NMEA0183 lub RS-232. Opis kolorów i połączeń w instrukcji instalacji. Edytowane 8 Marca 2014 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bocian84 Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Przesyłam zdjęcie z instrukcji montażu. Poszperałem i faktycznie to jest kabel danych, zaizoluje i zostawie go w spokoju. Mam jeszcze jedną niejasność, kabelek żółty N/C (od zasilania) czemu ma służyć? jako "masa"? Dziękuję Paprykarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gobio Gobio Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Mysle ze N/C to not connected czy też możesz zaizolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mike-pike Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Witam. Właśnie odebrałem paczkę ze Stanów z tą echo. Z uwagi na to żeby nie płacić cła kumpel wypakował ją z oryginalnego kartonu i nie wiem do czego służa te elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Bezpiecznik, wpinasz sie w tor zasilania, w miare blisko akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puszek7 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Panowie właśnie zakupiłem echo Lowrance Elite 5 HDI. czy ktoś mógłby mi pomóc z właściwym jej montażem. Chodzi mi o jakieś zdjęcia jak wygląda podłączenie akumulatorów.. Zakupiłem 2 akumulatory i chciałbym je zmostkować. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Z góry dziękuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Jak kupiłeś dwa x 12 V to połączenie równoległe, czyli plus do plusa minus do minusa. A później traktuj to jak jeden aku 12 V o podwojonej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 puszek7 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Podłączenie to nie problem ale Godski.. dzięki za chęć pomocy. Nie chcę po prostu odwalić prowizorki;p Chodzi mi tu o to jak to ktoś rozwiązał w coverze w środku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Ja akurat dostalem gotowy cover pod dwa akumulatory przygotowany. Zapytaj tam gdzie kupiłes i moze akurat maja. Wymienisz i bedzie po najmniejszej linii oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Kup male kostki eletryczne i gniazdo i wtyk od zasilacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Jak kupiłeś dwa x 12 V to połączenie równoległe, czyli plus do plusa minus do minusa. A później traktuj to jak jeden aku 12 V o podwojonej pojemności.W teorii ok, w paktyce nie do końca. Pamiętajmy o możliwości wzajemnego ładowania się akumulatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bocian84
Witam.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem w/w echosondy i mam pytanie do czego są dodatkowe kable? czy mogę je po prostu zaizolować?pozostawiając nie używane?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi