Ugly Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Ja gdzieś widziałem zdjęcie niedźwiedzia polarnego czy jakiegoś tam (w każdym bądź razie białego) na Krupówkach. Zdecydowanie należy podjąć w temacie jakieś działania bo ich wizja w centrach miast sen spędza z moich znużonych powiek. I z gorylami tak samo, bo ostatnio jednego widziałem przy molo w Kołobrzegu (może to nie był goryl, ale nie zaszkodzi na wszelki wypadek). Toż strach będzie z mieszkania wychodzić jak takie jedne z drugimi po okolicy będą się pałętać.Przyznaję Kolego złoty medal w demagogii i obracaniu kota ogonem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia ....BTW gdzieś ty słyszał o wilku w mieście? ;-)Jeszcze nie. Z naciskiem na "jeszcze". Ale ze wsi do miast drogą nie za długa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Póki co, radujmy się , że nasza matka unia, wspaniałomyślnie nie zarządziła wystrzelania bocianów roznoszących po świecie ptasią grypę. Rękoma myśliwych, których później postawi się pod pręgierz niezależnej opinii publicznej, która zrobi z nich marmoladę - tak jak to tutaj obserwujemy W Rzymie była taka maksyma - divide et impera No co ty??? Bociany to dzieci roznoszą po domach, a nie grypę . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Namieszaliśmy w przyrodzie, nie ma co mówić.Kiedyś, zauroczony piosenką Szczepanika, o zgrozo , marzyłem o tym, bym nad każdym większym jeziorem mógł kormorany obejrzeć! Perkozy też lubiłem, tylko one były jakieś takie, mało wyraziste, a kormoran to było coś. Chciałem to mam!Z bobrami podobnie, marzenia obróciły się w rzeczywistość.A wilki? Proszę bardzo, są i wilki! Już nie trzeba jakiegoś tropiciela, znawcy tematu, wystarczy tylko być wędkarzem albo turystą-miłośnikiem natury, by je ujrzeć.To chyba tak około 20 lat temu zaczął się ten powrót do przeszłości, gdy gatunki które uznałem za praktycznie wytępione, odbiły masowo i czują się obecnie wyśmienicie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Przyznaję Kolego złoty medal w demagogii i obracaniu kota ogonem Hm, demagogia mówisz, pomyślmy kto ma takie zasięgi w socjal mediach, żeby urabiać opinię publiczną, że "wilk jest groźny, wilk jest zły, wilk ma bardzo wielkie kły" (Brzechwa chyba wybaczy). Parę lat wstecz miałem okazję zwiedzić w firmie, której właściciel był myśliwym, gabinet pełen wypchanych trofeów (ciekawe dlaczego w domu sobie tego nie urządził, może małżonka nie była tym zachwycona albo mógł liczyć na większą ilość "zachwytu zwiedzających"). Niestety słonia tam nie było ale wilka też, a pewnie chciałoby się. Więc jakim ja mogę być demagogiem? A co do odwracania kota ogonem to tylko drwina, że nie wszystko co ma cztery łapy, ogon i długi pysk to wilk, zwłaszcza gdy nie zachowuje się jak wilk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Temat do działu jerkbait się śmieje po wpisach co niektórych,pozdrawiam z Bieszczad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Oooo autorytet... Chylę czoła i pozdrawiam z Krakowa Edytowane 17 Kwietnia przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia W podsumowaniu dyskusji powyżej https://www.gov.pl/web/rdos-bialystok/wazna-informacja-dot-zgloszenia-ataku-wilkow?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR6_M_pdrmf37dbye0NpcFSTdNItAWr2D74BVcUMDoGsY-lVADeo4CH8fqCoDA_aem_rUxvkUp3NxZ6M8M74PESwA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Może zwyczajnie koleżanka go pokąsała podczas ich bara bara, więc musiał na potrzebę wyjaśnienia żonie jakąś historię wymyślić. Gdyby mu zeszło dłużej, to pewnie UFO by go porwało. C'est la Vie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Nieźle, już 17 stron o strasznych wilkach.No to zabawa w Pana Boga, czyli wilk straszny, a raczej coś stworzonego na wzór:https://www.youtube.com/watch?v=n40hDX6V-xE Następny będzie mamut, a potem pewnie za jakiś czas i T-rex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Czyli nadal nie mamy nawet jednego pewnego przypadku ataku/pogryzienia u nas człowieka przez wilka. Z jednym trzeba się zgodzić. Prawdopodobieństwo pogryzienia przez wilka jest dużo większe niż pogryzienia przez wilkołaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Czyli nadal nie mamy nawet jednego pewnego przypadku ataku/pogryzienia u nas człowieka przez wilka. Z jednym trzeba się zgodzić. Prawdopodobieństwo pogryzienia przez wilka jest dużo większe niż pogryzienia przez wilkołaka. Jeżeli wilki unikają kontaktu z człowiekiem, to przy tej ilości krajowych doniesień oznaczałoby to epidemię nienormalnych zachowań u wilków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) https://www.facebook.com/share/p/1S2eAgVzgn/A jednak wilki, ludzi się nie boją? https://wiadomosci.wp.pl/awantura-o-wilka-przyrodnicy-swietuja-sukces-ue-chce-zabijac-7148049474198048a Edytowane 20 Kwietnia przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia (edytowane) Wilki w mieście ? Już w 2022, na razie łania... https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-08-17/podkarpackie-atak-wilkow-w-centrum-ustrzyk-dolnych-zabily-lanie-na-jednym-z-osiedli/ Edytowane 20 Kwietnia przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Jak widać parcie na trofea z polowania na wilki trwa. Naprawdę panowie w pierwszy dzień Świąt Wielkanocnych macie takie problemy? Czyżby zwierzyny lasach było już tak mało, że wilki muszą się dokarmiać w centrach miast? ”Wyrwał mnie ze snu, podbiegłam do okna i zobaczyłam, jak dwa wilki złapały łanię za szyję z jednej i drugiej strony i zaczęły ją szamotać - opowiada Monika Uzdejczyk mieszkanka Ustrzyk Dolnych." ... nie ma to jak opinia wyrwanego ze snu znawcy wilków. A po analizie okaże się, że te rowery na Placu Czerwonym, to nie rozdają, tylko kradną https://korsokolbuszowskie.pl/wiadomosci/to-nie-wilki-zagryzly-daniele-w-hucinie-tak-wskazuje-rdos-w-rzeszowie/Vr1uzLJe9D0GouoZt6p2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja A jednak wilki nie zjadają ludzi ... przynajmniej w zachodniej Polsce https://next.gazeta.pl/next/7,172392,31909476,setki-wolno-wypasanych-koni-i-krow-a-one-i-tak-sie-nie-skusily.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1724&do_a=1724&do_upid=1316_ti&do_utid=31909476&do_uvid=1746476568165&s=BoxOpImg5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja https://wszystkoconajwazniejsze.pl/pepites/wilki-zagryzly-kucyka-ursuli-von-der-leyen-cala-populacja-wilkow-w-ue-za-to-odpowie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja "Lament nad wilkiem" https://wildmen.pl/natura/lament-nad-wilkiem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) Żeby nie było że to ze strony myśliwych - to z Stowarzyszenia dla natury Wilk. "Lekka " rozbieżność Edytowane 26 Maja przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca (edytowane) A jednak wilki nie zjadają ludzi ... przynajmniej w zachodniej Polsce https://next.gazeta.pl/next/7,172392,31909476,setki-wolno-wypasanych-koni-i-krow-a-one-i-tak-sie-nie-skusily.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1724&do_a=1724&do_upid=1316_ti&do_utid=31909476&do_uvid=1746476568165&s=BoxOpImg5Jeszcze może i nie zjadły, ale jest ich dużo, i w zachodniej Polsce lubią łazić po głównych ulicach czasem .Foto z miasta Iłowa.Czesto bywam w knieji i spotkania z nimi nie są już niczym szczegolnym. Edytowane 21 Czerwca przez osiemnastak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Rozumiem, że po tropach jakie zostawił na afalcie wnosisz, że na zdjęciu jest wilk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Ty tak poważnie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Rozumiem, że po tropach jakie zostawił na afalcie wnosisz, że na zdjęciu jest wilk?To kot mojej córki , ewidentnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Werwolf !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi