ximus Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Hej! Jako, że na rynku jest mnóstwo tego rodzaju przynęt, chciałbym was zapytać o te sprawdzone. Mam do dyspozycji średnie jeziorko, ale mocno zarośnięte- w grę wchodzą jedynie przynęty gdzie hak/ kotwiczka nie są na wierzchu, bo trzeba się ślizgać pod zielach. Łowisko typowo pod szczupaka i okonia. Dotychczas próbowałem na Daiwa D-Popper Frog 6,5cm Green-T, ale bez efektów. Macie jakieś doświadczenie z tego typu przynętami z serii Savage 3D? Lub coś innego, ale w miarę sprawdzonego? Z góry dzięki za pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Miałem zakładać taki sam temat . Mógł by ktoś polecić jakieś powierzchniówki z ukrytymi hakami? Kupiłem poppującą żabę jaxona ale bez efektu, szczupaki raczej się płoszą niż atakują. Z moich obserwacji wynika, ze mniejsze szczupaki nie są zainteresowane. Jezioro w 97% zarośnięte lilią, płytkie o twardym dnie z jedną wielką podwodną łąką z dostępem do wody jedynie z pływadła. Idealne miejsce wzrostowe dla szczupaka który ma skarłowaciałego karasia złotego od zatrzęsienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Żaby Jaxona dociążam lekką czeburaszką, można je wtedy prowadzić "po żabiemu" kilka cm pod powierzchnią, nie haczą o rośliny. Na moich zarośniętych bajorach pajki wolą takie żaby od tych prowadzonych z pluskaniem po powierzchni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Może poppery? Tylko kotwiczki chyba należałoby wymienić na jakieś haki z systemem antyzaczepowym. Modele które mi się sprawdziły na okoniach (szczupaków nie łowiłem jeszcze celowo na te przynęty) to, SG 3d pop, Salmo Spittin Rover, Berkley Frenzy Popper. Edytowane 8 Lipca 2018 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Gumy na offsetach bez lub z małym obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 A może warto spróbować zestawu carolina albo texas? U mnie to fajnie działa z hakiem offestowym. Z powierzchniowców mnie najlepiej sprawdza się Megabass dog x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Powierzchnia wody, zwłaszcza szczupakowej , to je mój narkotyk . Tak na szybko - żaby ze schowanymi hakami ; Robinson Frog, Daiwa D-Frog, Żaba Jaxon,. kaczka Westin - Danny the duck, albo SG Fruck. Hollow Duckling. Jak poszperasz po sieci, znajdziesz z pewnością więcej przynęt, zwanych "WEEDLESS". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Witam .U mnie bardzo się sprawdziły 6 i 9 Dog-Xz megabassa i rapala poper 9cm .Okoń i szczupak bardzo widowiskowe brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek74 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Z powierzchni łowię głównie na sebile magic swimmer .Świetnie sprawdza się w grążelach i trzcinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Dokupiłem mniejszą żabę jaxona, kaczke z ukrytymi hakami z sg. Za kawałek gumy płaci się po prawie 40zł, a ta suicide ponad 70? Panowie robią piękne koguty czemu ktoś się nie pokusi o zrobienie kaczki na piórach albo innego pierzaka powierzchniowego. Edytowane 9 Lipca 2018 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Z kaczką jest taki problem, że ma oczko nad dziobem i nieźle łapie ziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Znajomy mówi, że Żaba 3d z Savage skuteczniejsza z blaszkami niż z gumowymi ogonami. Ktoś potwierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Nie potwierdzę, bo nie łowiłem, ale mam staaarego "ducha" chyba Mannsa. Ogonki sparciały i w ich miejsce dałem testowo listek obrotówki, brań jakby więcej niż z gumową kitą. Ale i tak z powierzchniowców numerem jeden są dla mnie walkdogi, tyle, że próżno szukać zbrojonych bezzaczepowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Dziś w zarośniętym rdestnicami łowisku połowiłem okoni na swoje obrotówki i małe 3 cm jerki ale też na poppera Jaxona, takiego jak na zdjęciu. Co ciekawe brań za bardzo nie było czuć -najpierw "delfinek" przy przynęcie a potem nagle luz i wtedy trzeba było zacinać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Dokupiłem mniejszą żabę jaxona, kaczke z ukrytymi hakami z sg. Za kawałek gumy płaci się po prawie 40zł, a ta suicide ponad 70? Panowie robią piękne koguty czemu ktoś się nie pokusi o zrobienie kaczki na piórach albo innego pierzaka powierzchniowego. Ależ jest tego masa - Slidery, Divery, czy (jeśli mówisz o kogutach) Poppery z piankową głowką i sierścią lub piórami na haku, nawet ofsetowym jeśli łeb na rurce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Tam gdzie łowie to jest sama lilia więc nie ma mowy o żadnym haku na zewnątrz. Gumy na offsetcie też się nie poprowadzi jest bardzo mocno zarośnięte. Dzisiaj brań było multum żaby niezłe oberwały jednak miałem duży problem z zacięciem czegokolwiek. W 4cm żabę jaxona ładnie ładowały okonie, piękna sprawa jak całe stado atakuję. Było dużo fajerwerków na wodzie i nawet jeden szczupły wyskoczył nad powierzchnie. Niestety tylko jeden ładny ox, dwa pistolety i spinka w zielsku ładnej sztuki.Muszę powiedzieć, że żaby jaxona skuteczne używałem modelów poppujących 4 i 7cm. Jednak trzeba dokupić coś jeszcze, bo owe modele zaczęły być tonące 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Dziś w zarośniętym rdestnicami łowisku połowiłem okoni na swoje obrotówki i małe 3 cm jerki ale też na poppera Jaxona, takiego jak na zdjęciu. Co ciekawe brań za bardzo nie było czuć -najpierw "delfinek" przy przynęcie a potem nagle luz i wtedy trzeba było zacinać. 5.jpgUważaj ... agrafka Ci się rozpięła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Kolega mi powiedział i zapiąłem zaraz później - trochę źle się zapina do popperów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 salmo mass marauder 19cm, salmo turbo jack. Robią szumu co nie miara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 W tak bardzo zarośniętym łowisku na pewno nie sprawdzi się SG 3D Suicide Duck, Dlaczego ? Dlatego, że aby łowić komfortowo i omijać zaczepy , będziesz musiał zdemontować "stingera", czyli dolną kotwiczkę na przedłużce. W momencie, kiedy to zrobisz, sama górna kotwica będzie bezużyteczna i w praktyce nie zatniesz żadnej ryby, a przy wielkim szczęściu, jedną na kilkadziesiąt. Bardzo lubię tę przynętę, mam na nią wiele brań, jednak w niektórych warunkach, czyli dokładnie w takich, o jakich mówimy w tym wątku, kaczka nie da rady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 12 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 (edytowane) Z kaczką jest taki problem, że ma oczko nad dziobem i nieźle łapie ziele.Przez to powinna wygladac jeszcze naturalniej U mnie na plumkajace i chlapiace powierzchniowce zupelnie nedza. Za to po zalozeniu zabo podobnej przynety na offsecie ( niby na snakeheady miala byc) zaraz mialem dwa ataki pistoletow. Widac co woda to inne preferencje. Edytowane 12 Lipca 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Łowil moze ktos ? , testuje od kilku dni i klenie wala jak szalone na okoniach dzis tez daly rade .zna moze ktos odpowiedniki innych marek najlepiej jeszcze mniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Panowie co polecacie na mocno porośnięte lowiska ? Jedno to 3/4 lilie a drugie jakies zielsko ktore praktycznie sięga do samej powierzchni na wiosne/lato. Swoja droga jak prowadzicie zaby ? Podrywacie, przytrzymujecie, jednostajnie? Ja zauwazylem ze najlepiej sie sprawdza lekkie podszarpywanie z przytrzymaniem Szybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Mowa była o innej kaczce gumowej SG, haki ukryte jak w żabach i ma płetwy płaskie gumowe.CR33D u mnie chyba jeszcze bardziej zarośnięte sama lilia w 95%. W 50% ciężko poprowadzić nawet żabę. W wędkarskim znalazłem tylko to kaczkę SG i żaby jaxona wybór padł na poppujące jaxona 4 i 7 cm. Najdłużej używałem 4cm bo z tego co widzę to bardziej u mnie dominuje ox ale ciężko zaciąć. Jednego dnia walą jak głupie, a innego nic nie reaguje. Prowadzę różnie, czasem pojedyncze powolne skoki innym razem agresywnie z przystankami w dziurach gdzie jest kawałek wody. Warto wskoczyć na lilie i zrobić przystanek, na przystanku obrócić żabę aby zapracowały odnóża. Koledzy tutaj też mówią aby lekko dociążyć żaby aby bardziej nurkowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Le jeny to faktycznie więcej, ja mam chinska zabke i mysz i powiem Ci ze obie daja rade, choc tak jak mowisz bywaja dni ze nawet nie skubna Szybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi