Skocz do zawartości

Szkiery 2014 (wieści znad wody)

Jano

Rekomendowane odpowiedzi

Jerki, jerki, jerki :)

Oczywiście króluje Slider10 HP, generalnie wszystko co ma pomarańczowy brzuszek. Z tego co ustaliłem wczoraj przez telefon, druga ładna ryba wzięła na obrotówę Da Bush, od SG.

Kolejną ciekawostką jest, że ryby jest multum, wyjść, spadów...Brat i Wujek łowią i mają fun, a znajomy który z nimi pojechał i jest pierwszy raz na szkierach...miał jeden kontakt z rybą przez cały dzień :D :D :D :D :D :D :D

hahahaha już serwuję next episode :P

Okazuje, się że nie jest kolorowo, ryby są bardzo chimeryczne - jak nigdy w tamtych miejscach. Są bardziej nastawione na "oglądanie" przynęt niż ich żarcie, biorą raczej z ciekawości. Dodatkowo drugi dzień z rzędu jest mega wicher i dodatkowo co jakiś czas deszcz. Wczoraj brat miał dwa razy kontakt z szczupakiem dobrze ponad metr, wyszedł do jerka-swojaczka, później pojawił się jeszcze raz, ale nie był chętny do konsumpcji. Podobno był tak gruby w plecach, że szczupak 86 z fotki wyżej wyglądał jak jego śniadanie - niestety skończyło się na mokrych gaciach :)

Wynik z wczoraj: 17

Edytowane przez malcz

Jakiś czas temu dostałem info od Maćka z Eventuru, że wiosna na Szkierach zapowiada się super i pierwsze doniesienia to potwierdzały.

Pojawiające się tu doniesienia z Senoren (za które dziękuję!!!) też na razie to potwierdzają :-)

Ja uderzam 24.05.

Relacja z Roslagen też pewnie będzie wyczekiwana - to chyba coraz popularniejszy kierunek (sam się zastanawiam w perspektywie przyszłego roku).

Edytowane przez croock

Hehe spoko, ale spokojnie....co do Senoren to naprawdę nie są dobre wyniki. We trzech przez cały dzień 17 szczupłych i żaden nie przekracza 80 to jest masakra jak na te miejscówki, w zeszłych latach w jednej sesji Brat sam przekraczał 20...z drugiej strony to wciąż jest dobry wyniki który u nas jest praktycznie marzeniem ściętej głowy....niestety...

Rozmawiałem przed chwilą i chyba rybka się ruszyła....Brat wypłynął sam o 5:30 i po 1,5h łowienia miał 8...., druga sprawa że dzisiaj poszedł na całość i popłynął daleko w zupełnie nowe rewiry...

pozdrawiam,

malcz

Senoren:

Wczoraj 11 na trzech(wczoraj ująłem tylko 4 Brata, a reszta też coś wydłubała), w tym dwa po równe 80 -- także bardzo słabo, wieczorem nie działo się praktycznie nic.

Dzisiaj: Brat 10 reszta 5, także 15 -- słabiutko, wszystkie ryby max 75cm. W jednej z zatok Brat zastosował metodę poleconą przez @EMMS-a, założył gigantyczne Lunker City i zdjął 4 w czterech rzutach - niestety zadziałało raz i w jednej zatoce....

Bez postoju na brzegu/wysepce na Hjalmaren w trakcie burzy? Oj, macie jaja :D

Hehe no mamy, to  było 5 lat temu i za każdym razem jak to wspominamy to się śmiejemy z naszej głupoty :D

Edytowane przez malcz