zed69 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Wróciłem w sobote ze Sw. Anny po dwóch tygodniach mało intensywnego łowienia wakacyjnego. W sumie ok. 200 okoni, w tym jeden kolegi 42 cm. ponad 20 sandaczyków z dość głębokich blatów, od 8 do 18 metrów. Na koguta nie złowiłem ani jednego. Szczupaków sporo do 95 cm. Masa grzybów. Pogoda rewelka. Wiało ładnie więc i ryba ruchliwa była. Większe ryby głównie z płytkiej wody na Algi i inne wynalazki, kilknascie na fluo jerki Salmo mimo walącego słońca! Na ciemne nie chciały Od niedzieli kolejna runda ale tylko tygodniowa, też na Św. Annie ale bliżej Valdemara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Właśnie jesteśmy na Gryt / Valdemarsvik... co kolegę szczególnie interesuje? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 @Jano nie hejtuj tylko łów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 właśnie ładnie zaczęły gryźć :-)chłopaki zaliczyli dublet 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Zazdroszczę Wam że jesteście teraz na szkierach Zrobiło się chłodniej, to szczupak lepiej się czuje i jest głodniejszy Gratulacje dla łowców i życzę kolejnych sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) Gryzą średnio ale potwierdzam... bardzo silne i waleczne! Niejedna taka 70-80cm potrafi przez dłuższą chwilę 12-17 lb kijek po rękojeść giąć... PS. nie zazdrościć, jechać bo warto! Edytowane 11 Września 2014 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Czyli radość z holu w czystej postaci Zazdrościć, bo kolejny wyjazd na szkiery dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Ja mam jeszcze dwa tygodnie do wyjazdu , a wieści widać dobre są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 12 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Jano, jaką w tej chwili woda ma temperaturę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Nadal kilkanaście... szczupaki siedzą głównie na płyciznach czasem na spadach ale też na dość płytkiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Witam kolegów wędkarzy.Za kilka dni wybieramy się na Roslagen i w związku z tym mam prośbę o podpowiedzi miejscówkowe na bigpajki. Generalnie chodzi mi o to, gdzie warto pływać a gdzie kompletnie szkoda czasu. To już nasz czwarty wyjazd szkierowy więc kwesti przynęt nie poruszam. Użytkownik Xavier obiecał odezwać się po łykendzie ale może ktoś jeszcze ma ochotę coś skrobnąć lub jakąś mapkę podrzucić? Ja ze swojej strony mogę dać jakieś info na temat sw. Anny, Syrsan i Gryt.Wyjazd z Eventurem a stacjonujemy na Raggaro.Pozdrawiam i połamania kijów kolegom życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 19 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Spokojnie, na pewno Eventur zatroszczył się żebyście wiedzieli jak łowić, a Tomek Krysiak z całą pewnością pokaże wam wszystko co?, gdzie? i jak?Ja znam miejscówki powyżej, wyloty z bazy na Ormön, raczej tam nie będziecie pływać bo za daleko i sensu większego to nie ma, tak czy inaczej życzę przyjemności i udanych łowów! PS. @mod, może podłączyć post do wątku Szkiery 2014? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Dzięki za życzenia.Wiem, że p. Tomek Krysiak, zwany przez Eventur "najlepszym przewodnikiem w Szwecji" będzie się nami opiekował ale liczę na info "wspomagające" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Nie ma sensu. Jak Tomek nie pomoże to nikt nie pomoże On jest tam non toper i wie co i jak i na co. Swoją drogą zdaj relację, bo nie ukrywam, że mam wielkie chęci wybrać się właśnie do Tomka na bazę na szczupaki. Pozdrawiam I połamania, ale tylko na wielkiej RYBIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopszmercen Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Nie umiem barwnie pisać ale obiecuję skrobnąć jakąś suchą notkę w temacie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Odswieże temat, jakie info płynie z północy ? Mamuśki się ruszyły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 ... i czy wieje bardzo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Jestem drugi dzień w Szwecji na wysokości Sztokholmu. Wczoraj, podczas pierwszego wypadu (łowienie z brzegu) zaliczyłam 15 rybek. Mega żarłoczne i agresywne. Łykają do samej dupy gumy 19cm, że aż trudno wyhaczyć. Zero spadów-100% brań zakończonych wyjęciem ryby. Nieprawdopodobnie silne. Wędka gięła się do granic wytrzymałości, kilku metrowe odjazdy, po prostu wymarzone hole. Szczupaki wyłącznie z tych większych tj 80cm w górę. Największy 90. Łowiłem tylko 2,5h i trafiłem na szczupaczy szał więc nie eksperymentowałem z przynętami. Wszystkie wyjęte na 19cm gumę SG Herring Shad. Kijek Max empire 20-60g - fajniutka wędeczka, multik Luna103- młynek bajeczka. Leci z tego na nieprawdopodobne odległości. Pletka duel hardcore x8 - strzępi się jak cholera. Jak wyleczę kaca to lecę na rybki popołudniu a potem napiszę co i jak. Niestety łódka dopiero w weekend. Pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie nadaje się Hardcore na tego typu zabawy. Mi się lepiej sprawdza zwykłe PP lub P-Line 20-30lb... A Luna - cóż, do takiej orki jest zarąbista. W tym roku katowałem 203L. Wyciągarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 No i właśnie zachwalany Max złamał się pod szczupakiem.. Lipa bo musiałem wrócić do bazy po 1,5h łowienia. Kilka sztuk jednak udało się zaliczyć. Oby do jutra, dzisiaj już mi się nie chce kilometrów nabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Panowie zdjęcia a nie opowieści ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Panowie zdjęcia a nie opowieści ; )Ja tam wolę merytoryczne wpisy - fotek jest więcej niż dobrej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Właśnie wracamy z okolic Vastervik. Pogoda nie dopisala, przez wiekszosc wypadu byla lampa i cieplo. Ryby w doskonalej kondycji, silne i zarloczne, nawet nieduze sztuki walczyly do konca. Niestety dopiero ostatniego dnia przyszedl duzy wiatr, ktory ruszyl, wieksze szczuple. Wracamy troche na tarczy, bo nie padlo zadne 100+. Najwiekszy to 90cm. Jesli mialbym doradzac osobom, ktore wybieraja sie teraz na Szkiery, to radzilbym szukac ryb na odslonietych brzegach od strony Baltyku, w dni kiedy wieje duzy wiatr. Wieksze sztuki siedza na glebszej wodzie. Im glebiej w strone Szkierow, szczupaki co raz mniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Ja także wróciłem z okolic Loftanhamer i potwierdzam to co kolega pisze .Co prawda padła jedna metrówa / 102 cm / ale reszta to średnio 75 cm.Gorzej niż w ubiegłym roku bo średnia na łódkę to 8 sztuk dziennie.Okonie brały za to ławicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi