costi Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Jak w temacie - gdzie najbliżej, powiedzmy Wrocławia mogę oddać silnik do serwisu?Poproszę o adresy jeśli takowe są.Znam serwis pod Opolem, ale to trochę daleko... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Witam. Serwis jest we Wrocławiu: http://www.hobbyn.com.pl/gdzie_wroc.html Mają też swój serwis w Oławie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 androlek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Jest na Ul. Krakowskiej polecam bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Możesz podać jakiś dokładniejszy namiar na ten serwis przy ulicy Krakowskiej we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Na początku Krakowskiej na placu ze sklepem dla carawaningu i wszelkiej maści przyczep cępigowych i towarowych parę metrów za sklepem w głąb placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Dzięki. Coś mi się ostatnio woda, która wylatuje z silniczka(chłodzenie) strasznie grzeje. No i chyba minimalnie mniej jej leci. Może coś się przytkało, albo pompka w moim 8KM dwusuwiku nie daje rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Proponuję trzy proste zabiegi:1. sprawdzenie stanu wirnika pompy wodnej (trzeba rozłączyć popychacz zmiany biegów, odkręcić spodzinę i obudowę pompy),2. sprawdzenie stanu termostatu (po odkręceniu klapki termostatu - czy jest czysty i ruchomy, chyba że w Twoim silniku jest jeden obieg wody),3. ostatni zabieg to płukanie układu chłodzenia (proces opisany w instrukcji silnika, jakbyś nie mógł znaleźć w necie – daj znać; mam na domowym kompie zapisaną stronkę z bardzo obszernym archiwum instrukcji wszelakiej maści). Chyba, że zdecydowanie nie chcesz sam grzebać przy silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Chcieć grzebać to może i bym chciał, ale: Primo - kompletny brak czasu na tego typu zabawy,Secundo - taki ze mnie mechanik, jak z koziej dupy trąbka... Wolę nie ryzykować, że po złożeniu z silnika wyjdzie mi kosiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 HUNTER Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 jeśli woda leci słabiej z kontrolki to na 90 % jest to wina wirnika pompy chłodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Takie to są skutki pływania po rzece <_< No, chyba że wirnik nie był zmieniany od kilku lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Ano usterki potwierdzone. 1. Wirnik - nie wiem czy był kiedykolwiek wymieniany, a co za tym idzie uległ zniszczeniu - rozwulkanizował się chyba ze starości.2. Termostat - trochę tym pływałem zanim lecący wrzątek przekonał mnie iż coś jest nie tak. Mam nadzieję, że długo nie będę czekał na częsci i już wkrótce ruszę do walki. Jeszcze raz dzięki za namiar na Krakowską we Wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 costi Opublikowano 12 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Ja też skorzystałem z tego serwisu i mogę tylko gościa gorąco polecić.Ma na miejscu bardzo dużo części, mój silnik został naprawiony w 2 godz. - wymieniona cewka i termostat, wymieniony olej w spodzinie, a dodam , że mój silnik do najmłodszych nie należy Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Naprawiony, dużo ciekawych informacji, bardzo fajny gość. Też jestem zadowolony i gorąco polecam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 androlek Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Baloo -widziałem wirnik i termostat twój -masakra , mój silniczek zaciągnoł prawdopodobnie jakiś jakiś syf (folię , liść itp)i się troszeczkę zgrzał biedaczysko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Baloo Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 ano wirnik rozpadł się pewnie ze starości - jego prawo. Termostat to już raczj moja sprawka, hehehe Parę razy faktycznie zamuliłem ostro i usrojstwo się poddało. Mam nadzieję, że teraz kolejny sezon będzie hulać. Co nie zmienia faktu, że już rozglądam się za potężniejszą maszyną. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
costi
Jak w temacie - gdzie najbliżej, powiedzmy Wrocławia mogę oddać silnik do serwisu?
Poproszę o adresy jeśli takowe są.
Znam serwis pod Opolem, ale to trochę daleko...
pozdr.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi