Rinkon Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Witam!Już dość długo przeglądam to forum i jest to mój pierwszy post więc serdecznie witam użytkowników:)Wiele wiedzy łyknąłem od speców i przede wszystkim zaszczepiliście we mnie idee C&R co naprawdę sprawia równie dużą frajdę co łowienie rybek;) Teraz do meritum... Moim łowiskiem całorocznym jest Nogat,odcinek od śluzy w Białej Górze do jazu Szonowo.Znam tą wode jak własną kieszeń i wiem ze najlepsze efekty zawsze miewam wczesna wiosna płytkie grążelowiska,szczupaki 60-80cm,wszelkiej maści miękkie przynęty w kolorze redhead, a takze woblery skinner 10, perch 8,meppsy black fury itd. Potem lipiec sierpien szczupaka jakby wymiata, by po pierwszych wrzesniowych zimnych nocach zaczyna zerowac...Luke lipcową zawsze wypełniałem łowiąc okonie, pasiaczki brały raz lepiej raz gorzej ale brały- w tym roku kompletna klapa!Nie pomaga zmiana metody,kominowanie,stawałem na głowie kolory?grubość żyłeczki?troczki?gumeczki?raczki?zeróweczki? nic nie pomaga efekty strasznie mizerne... co raz leszcz siądzie na gumke i same małe okonki.Dodam,że łowie z pontonu głębokość przewaznie 1-3m,dno muliste mało odcinków z twradym dnem i czasem górki z muszlami,otoczakami.Stąd pytanie co jescze mozna zmienic?Wiem ze na forum udziela sie wedkarz z Elbląga p.Arkadiusz Zanderix tez łowi na Nogacie.Prosze o rady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Kiedyś raz łowiłem na Nogacie i przegrałem walkę z jakimś potworkiem. Widziałem miejscowego który łowił okonie w głównym korycie i było to właśnie latem, ale było to dość dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 potrzebuje kontaktu z kimś kto zna dobrze Nogat w okolicy Malborka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo666 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Spinningowe eliminacje do GPx Polski? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 A co bys chcial wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 ogólnie jakie ryby, miejsca, charakterystyke łowiska. Dokładnie startuje w eliminacjach do GPX Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Jesli nie widziałeś jeszcze http://tv-trwam.pl/film/z-wedka-nad-wode-w-polske-i-swiat-odc-1#.Vwj1ojZXFz4.facebook 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 super , wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinNS Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam, na spinning lowie dopiero od dwóch sezonów ale głównie właśnie na Nogacie w Malborku. Ryby jakie głównie występują to szczupak, ostatnio co raz więcej widać bolenia. Średnia głębokość to około 1,5 - 2m. W zależności od odcinka sporo ciekawych zatoczek i grążeli. Jeśli potrzebujesz więcej info z chęcią pomogę na tyle na ile potrafię. Wysłane z mojego XT1072 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Witam, Koledzy mam zamiar wybrać się w długi week na Nogat oczywiście z łódki. Namierzyłem już dogodne miejsce do wodowania teraz tylko aby nie błądzić przydałby się jakiś namiar na dobre miejsca. Zdaję sobie sprawę, że bankówek się nie zdradza ale może chociaż jakiś ciekawy odcinek :)Dzięki za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Na Nogacie praktycznie kazdy jest dobry;)bez ironii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Powiedz moze lepiej gdzie sie wodujesz, to latwiej bedzie o jakies rady, bo nie kazdy wszedzie lowil. Ja np dosc dobrze znam odcinek od Wisly do powiedzmy m. Bocheniec. W dalszych odcinkach bylem sporadycznie. Aczkolwiek jak wspomnialem wczesniej wiekszych roznic w w/w odcinkach nie zauwazylem. Co mogr od siebie powiedziec to to ze w moich stronach lowi sie mniej okazow-wiecej lowi sie blizej " ziemii elblaskiej". A tam akurat bylem kilka razy tylko-nie zlowilem rekordu ale swoje widzialem;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Kolega namierzył kilka slipów ale nie wiem jeszcze gdzie dokładnie będę wodował łódkę. Najprawdopodobniej okolice Malborka. To typowy rekonesans Tylko w tym roku chciałbym poświęcić trochę czasu na rozpoznanie tej ciekawej wody. Moim celem są głównie okonie i sandacze. Słyszałem od znajomych o kilku metrowych dołkach - czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 ... Słyszałem od znajomych o kilku metrowych dołkach - czy to prawda ?Zapewne są i głębsze niż metrowe, zaś metrowych jest więcej niż kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Małe sprostowanie dotyczące kilkumetrowych dołków. Przypadkowo wciśnięta spacja między literami zmieniła znaczenie Miałem na myśli takie ,których głębokość przekracza 6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Nie znajdziesz takich w Malborku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Ostatnio byłem na kanałach w Nowakowie. Wybrałem trasę dojazdową na końcowym odcinku wzdłuż Nogatu i za mostem widziałem kilka pontonów. W drodze powrotnej spotkaliśmy właśnie tych spinningistów (pakowali sprzęt) i od nich usłyszałem o takich właśnie miejscach. Kilka ładnych garbusów złapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Na ostatnim odcinku Nogatu tak ale nie w Malborku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Czy zna może ktoś ten właśnie odcinek ? Dzięki za każde info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo666 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 adi203 byłem na majówce potrenować, i tak jak widać po zeszłorocznych wynikach eliminacji. Sektor A darzy a sektor B trzeba będzie kombinować W sektorze A nic ciekawego na dnie nie napłynąłem, a na sektorze B da czy trzy doły 4- metrowe namierzyłem i jeden 7 m do zobaczenia jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Koledzy może ktoś podpowie? Gdzie oprócz slipu w Malborku można zwodować większą łódź?Czy jest coś w okolicy Michałowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 W miejscowości Wierciny jest możliwość zwodowania większej łodzi. To jest poniżej śluzy w Michałowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 W miejscowości Wierciny jest możliwość zwodowania większej łodzi. To jest poniżej śluzy w Michałowie.Dziękuję kolego za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cerek Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Jak koledzy sytuacja z lodem na Nogacie? Interesuje mnie Biała Góra. Z góry dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Lód jest na nogacie niestety, nie poszalejesz mi przyspawało łódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi