Darecki72 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Tak jak Jerry pisze obrotowki na muskie charakteryzuja sie tym ze kotwiczki wystaja praktycznie w calosci poza pioropusz czy inny chwoscik -ma to swoj sens poniewaz muski czesto plynac za obrotowka skubie wlasnie chwoscik jesli kotwica jest schowana w nim. Kiedy wystaje poza szansa na zapiecie ryby jest wieksza. Odnosnie kijow to naprawde ciezko porownac je z jakimkolwiek spinningiem czy castingiem z Europy. W Stanach sprzet na muskiego rzadzi sie swoimi prawami i obecnie stoje sam przed dylematem jakiego kija (pale) mam kupic chociaz coraz czesciej spogladam w strone Pete Maina Muskie Rod, mialem tez w reku kijek Tica- powiem ze tez calkiem solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Darku oprocz jerkowek szt 3 mialem tez kit Pete Mainy 8 stopy od 2 do 8 oz. power medium heavy ale raczej z nastawieniem na trola . Prawie go nie uzylem bosmy nie trolowali . Z tych Jerkowek odstapilem Legende ST Croixa Remkowi , Avida uzywal Jacek jak zlamal swojego a je przez caly czas jerkowalem i rzucalem moja pierwsza jerkowa Shimano Compre 7 stopy od 1 do 3 oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Piszac o wirowie jako latwiejszym baicie mam na mysli to ze ...gdy muskie zamyka paszcze na wirowie praktycznie kotwice powinny juz byc zahaczone . Jezeli zamyka paszcze na grubym woblerze np Fatso to opiera szczeki na woblerze i kotwice niekoniecznie musza byc wbite . Dlatego przy tego typu przynetach twardych stosuje sie wedki paly , grube pleciony i powtarza zaciecie ...zeby przesunac wobler w paszczy ryby . Wracajac do duzych wirowek i ich lownosci trzeba zwrocic uwage ze uzyto do budowy chwosta nowy material . Do jakiegos czasu robiono chwosty z ogonow wiewor ...nawet Mepss skupuje tu w USA ogony wiewiorcze i zacheca do polowan . Obecnie zastosowano folie -flash i gumowe nitki . Co one daja ? one daja kapitalny efekt , w wodzie calosc faluje i pracuje kazda niteczka . Ja zwolennik wiewiorczych ogonow kiedys jestem za nowym chwostem z tworzywa sztucznego . Chwosty z siersci w wodzie sklejaja sie tworzac sopel i nie pracuja jak te najnowsze pomysly . Kazdy kto wrzuci takie wirowy do wody od razu zauwazy roznice . Taka duza wirowa w ktorej flasch jest oliwkowo zielony wyglada w wodzie jak bass i w ksztalcie przypomina duza rybe ...no a dwie blaszki robia takie sygnaly ze muskie gryza . Ja mialem na Vermilionie dwa wyjscia muskie ktore zauwazylem [ nie wiem ile nie widzialem ] jedno do Fatso 14 ze sterem kolor okon a drugie wlasnie na wirowe Sili Girl z dwoma blachami i chwostem koloru brazowego/oliwkowego firmy Musky Mayhem , wirowa ta ma 25cm dlugosci . Caly opor w wodzie robia jednak dwie lyzki ktore obracaja sie . Powinienem dodac ze do wiewiorczych ogonow dodawano rowniez piora ptakow i byl to podstawowy material ktory razem z sierscia budowal chwost . Na tym zdieciu wirowka Joe Buchera jest oparta w wiekszosci na piorach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jurku, bardzo trafne spostrzeżenia. Rzeczywiście, kłapnięcie paszczą, najczęściej eliminuje ruch obrotowy skrzydełka i efekt zacięcia, jest z reguły bardzo skuteczny. Nawet w połowach naszych, polskich rybek, skuteczność zacięcia, przy użyciu obrotówki przewyższa, moim zdaniem, wszystkie inne. No może z wyjątkiem małej wahadłówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Drogi Poperze ja tylko napisalem cos o czym wszyscy juz wiedza ...odkrywamy pewne prawdy na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 ...Ja zwolennik wiewiorczych ogonow kiedys jestem za nowym chwostem z tworzywa sztucznego . a ja, kocham rabid squirell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Jak tam artykuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Napisałem już ... w wątku o Musky - startujemy od następnego tygodnia. Będę Was męczył ... przez kolejnych kilka tygodni Już zaopatrzcie się w jakieś środki uspakajające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Super Nie czytam dokładnie niektórych postów więc musiałem przeoczyć - czytam tylko parę tematów Dziękuję za info i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Męcz nas, dręcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Męcz nas, dręcz... No masz masochista się odezwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Zdjęcia już przygotowane do pierwszej części ... będzie ich kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Umiesz budować napięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Spokojnie ... będzie ... wszystko po kolei opisane - planuję kolejną edycję W kamiennym kręgu. Uzbrójcie się w cierpliwość - będzie ... inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Spokojnie ... będzie ... wszystko po kolei opisane - planuję kolejną edycję W kamiennym kręgu. Uzbrójcie się w cierpliwość - będzie ... inaczej Moze lepiej Bold and Beautiful 25 lat krecenia i kilkatysięcy odcinków.. Aktywnosć na forum byłaby dożywotnia.. po 100 latach prezentacji pojawiłaby sie mega encyklopedia łowienia amerykańskich ryb niemajaca podwzględem merytorycznym żadnej konkurencji w całym kosmosie. sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Napięcie dla relacji ze zlotu to już poszło przez zawory bezpieczeństwa. Ciekawe co będzie wcześniej, relacja czy następny zlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Standerus .... jeszcze Ciebie zaskoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi