kotwitz Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam serdecznie. Ponawiam prośbę o odkupienie części ze zdjęć. Jest to obudowa (chyba można tak to nazwać) wodzika do kołowrotka Shimano Super X 2500 GT . Kręciołowi spadło się na szpulkę i złamało się ustrojstwo. Prawdopodobnie pasuje od xtr, stradica gtm, i innych "tylnohamulcowców" z tamtych lat produkcji (dokładnie nie wiem ale chyba 00' w górę ) w rozmiarze do 2500. Dzięki uprzejmości kolegi @hasior wiem, że nie pasuje od starszych modeli. Bardzo będę wdzięczny za pomoc lub podpowiedzi gdzie można taką część dostać.PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Kamil, na aledrogo zapytaj gościa który ma wystawione podwójne korbki do shimano, wiem że mial jakiegoś aero , i super iksa na części. Pzdr http://allegro.pl/czesci-shimano-aero-gt-gtm-stardic-x-gt-gtm-i4018857540.html Edytowane 10 Marca 2014 przez Qowax001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Dzięki Łukasz , już wysłałem do gościa zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Zdaje się że mam to ustrojstwo ale od Aero 1000 gtm z pocz. lat '90. Mogę Ci odpalić gratis, po koleżeńsku Żeby tylko pasowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Zdaje się że mam to ustrojstwo ale od Aero 1000 gtm z pocz. lat '90. Mogę Ci odpalić gratis, po koleżeńsku Żeby tylko pasowało.Byłoby super . Sprawdź tylko proszę czy to samo jest bo Przemek vel hasior podarował mi część ( za co Mu oczywiście serdecznie dziękije ) od któregoś ze starszych modeli i niestety nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Sprawdzę wieczorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Sprawdziłem teraz. Niestety . Wodzik jest zupełnie inny. Ale gdybym mógł kiedykolwiek coś dla Ciebie zrobić.... pożyczyć na bilet tramwajowy... czy coś... wal jak w dym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Dziękuję Michał , jak braknie mi na bilet tramwajowy to podjadę do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Newralgiczna część w tych kołowrotkach-taka pięta Achillesa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Pewnie jak wielu innych modeli z posuwem na wałku. Chociaż w przypadku starych Turków i Emblemów mimo przeniesienia napędu posuwu szpulki za pomocą wałka nie słychać o takich awariach w przypadku upadku na szpulkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Pęka sobie bo jak to ładnie określił kolega @Wojti to jest "szajsmetal" Szkoda mi tego czarnucha cholera bo dosłownie dwa razy od nowości miałem go na rybach Edytowane 11 Marca 2014 przez kotwitz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witam.To jest element BL-1 - pasuje od starego Stradika wielkości 1000 i 2500,od Super Aero 1000 i 2500.Bedzie pasować też od Twin Power XTR wielkości 1000 i 2500. PozdrwaiamJózef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witam.To jest element BL-1 - pasuje od starego Stradika wielkości 1000 i 2500,od Super Aero 1000 i 2500.Bedzie pasować też od Twin Power XTR wielkości 1000 i 2500. PozdrwaiamJózef Lesniakwłaśnie za takie odpowiedzi uwielbiam to forum studnia wiedzy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian K Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Panowie podepne sie pod temat . Poszukuje sprezynek blokady biegou wstecznego do czarnucha 4010 gt Moze ktos by miał i odsprzedał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Kamil, weź gówienko szajsmetalowe w kieszeń i podjedź ( tramwajem ) do jakiegoś ślusarza. Chyba jeszcze gdzieś są. Może uda się dorobić i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Kamil, weź gówienko szajsmetalowe w kieszeń i podjedź ( tramwajem ) do jakiegoś ślusarza. Chyba jeszcze gdzieś są. Może uda się dorobić i po problemie.Już o tym myślałem. Mam u siebie w warsztacie wystarczające zaplecze maszyn żeby to zdjełać tylko wolałbym oryginał, a tylko dlatego że nie trza djełać , a tak poważnie to dlatego że jest to element od posuwu szpuli, którego trzeba by wykonać super precyzyjnie ( odległości między ośką główną, a wałkiem od posuwu, pomijając już mikroskopijne dziurki pod śrubki ), obawiam się, że minimalne "nietrafienie" w wymiar zaowocowałoby jakimś terkotem, stukiem, pukiem itd. Nieuniknione, że podejmę się jak nie znajdzie się oryginał, o którego jak widać ciężko.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi