Krisu23 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Mam problem z połaczeniem między tabletem a GP3 black. Tablet to samsung galaxy tab3. Ściągnąłem na niego aplikację GoPro app. Aplikacja działa. Wersja 2.3.28. Ściągnąłem update na kamerkę. Zainstalowałem. W ustawieniach Wi Fi kamerki przestawiłem na GoPro app i... na tablecie w aplikacji go Pro wyświetla się komunikat, że nie znaleziono kamery.Co robię źle? Może ktoś coś podpowie bo mnie już szlag trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Musisz nazwać swoją kamerkę i ustalić hasło w sieci wifi...potem wchodzisz na tablecie w wyszukiwanie wifi i łączysz sie ze swoja kamerka...potem dopiero wchodzisz w gopro app i juz mozesz śmigac ...aplikacja jest o tyle zajebista ze z pozycjismatfona lub tabletu mozna ustawic każdą najbardziej zkitraną opcję np. kiedy kamerka jest na dziobie łodzi a tobie nie chce sie ruszyć d... z za rumpla i wszystko jest bardziej czytelne...najważniejsze to podgląd live view i galeria z mozliwościa obejrzenia nagranych plików....ja mam tylko taki problem, ze na galaxy s3 ekran nie obraca się do poziomu i jest wtedy dosć mały...ale widziałem na YT ze da się wyświetlać w poziomie i to właśnie chyba na tablecie było pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Polecam forum www.kamerypov.pl dużo napisane na temat GoPro o problemach i ich rozwiązaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Dzięki czocho. Już miałem uderzać z kolejnym pytaniem ale się pokapowałem o co biega. Trzeba było hasło wpisać a ze mnie taki mózg że przy jego ustalaniu dałem duże litery o czym oczywiście później zapomniałem:) Wszystko hula tylko jeszcze muszę rozkminić jak ustawić większy ekran podglądu, jak ktoś wie to mile widziana podpowiedź. A aplikacja zejebista, tysiąc razy lepsza niż ten nędzny pilocik co nie trzyma nigdy baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 No problem Z tym pilotem to faktycznie jest lipa...mój na szczęcie był w komplecie, bo opcjonalnie kosztuje chyba z 400-500 zł , a na mrozie to nawet z 5 min działa i ja również czekam na jakieś info jak odwrócic ekran podglądu do poziomu??? a moze po prostu nie wszędzie sie da...i zależy to od softu w smarfonie badż tablecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 No to mnie zdziwiliście z tym pilotem. Mam GoPro 3+BE z pilotem od ok miesiąca. Pilota używałem co prawda może dwa, trzy razy po ok 30 minut ale jeszcze go powtórnie nie ładowałem - cały czas trzyma "bakterię" od nowości.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 30 minut to mój pojedzie.... ale chyba na trzech ładowaniach już od nowości trzymał bardzo krótko i byc może trafiła mi się jakaś słaba seria albo dopiero poprawili przy okazji 3+...ja mam 3 BE z pierwszego rzutu na Polske ...a jak u ciebie Soja z baterią w tej 3+...bo u mnie to również porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soja Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 W kamerze bateria jest do przeżycia ale jak się nie używa wi-fi. Po włączeniu wi-fi żywotność znacznie spada. Na jednej baterii nie ma szans na całodzienną wyprawę przy włączonej kamerze, włączonym wi-fi i nagrywaniu nawet co jakiś czas - nie ciągłym.Natomiast jak czytam powyższe wpisy na temat żywotności baterii w pilocie to albo rzeczywiście poprawili coś przy 3+ (nie chce mi się wierzyć) albo naprawdę trafiłem na wyjątkowy żywotny egzemplarz.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Musieli poprawić bo u mnie jest to samo co u czocho. Pilot zaraz po naładowaniu jest ok. Ale poziom baterii spada samoistnie kiedy jest wyłączony np. po tygodniu bez używania mam już tylko 1 kreskę baterii. Ja problem baterii w kamerze rozwiązałem kupując drugą na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi