Marko19 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witam wszystkich !!Potrzebuję pomocy bo mam nie lada problem z wyborem kołowrotkiem chodzi o te dwa modele co w temacie. teraz mam niezły mętlik w głowie ponieważ oby dwa te modele mają niezłe recenzję jednak mi chodzi o dobór go do sprzętu ponieważ z czego wyczytałem Penn nada się do ciężkiego łowienia ostrej tyrki a ja jednak tak raczej nie łowię. Sprzęt jaki posiadam to kij 2,70 cw 30 g łowię głownie na jeziorach lub płytkich gęsto porośniętych bagnach lub dużych stawach powastłych na skutek wykopalisk pod autostaradę. Najczęściej łowie wahadłowkami. Zależy mi na wytrzymałości, na precyzyjnym hamulcu i dalekich rzutach ponieważ łowię z brzegu. żyłki jakie będę stosował to 0,25 . Proszę o pomoc i o doradzenie wielkość kołowrotków do spro to 4000 a do penn to najmniejszy chyba czyli 260 chyba że lepszy bd większy dziękuję z góry POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko19 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 co jeszcze mogę powiedzieć zależy mi żeby długo go mieć bo niestać mnie żeby często kupywać nowy a długo zbirałem żeby coś z tych modeli móc kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Zanim ktoś ci to napisze w dużo mniej miły sposób,skorzystaj proszę z wyszukiwarki(prawy górny róg na górze strony)Na temat slammera i reda jest na forum tyle że zabraknie ci czasu na czytanie. Edytowane 11 Marca 2014 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko19 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 czytałem tam trochę ale tam są tylko że ten kołowrotek do ciężkiego spina do gum po 30g i takie a nie ma nic czy nada się do nie tak ciężkiego wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ryobi Zauber 4000 , sprawdzony dobry mlynek 30gr , co to za orka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Przypuszczam że slammer ci dłużej posłuży niż spro czy ryobi, chociaż w tych czasach to nic nie jest pewne. Leć na bazarek kup a 50 zł młynek i możliwe że polatasz z nim dłużej niż z jakimś markowym Ja tek kiedyś trafiłem, mam kręcioł z bazaru może z 10 lat i śmiga do tej pory chociaż teraz głownie leży ale nie jeden markowy wysiadł przy nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Swojego slammera 260 mam od kilku lat.Co roku otwierany,smarowany hot saucem i śmiga jak nowy!W du..dostaje dość konkretnie bo obsługuje 6-cio calowe kopyta plus główki big game,kopyta 4l z główkami 30-35 gr na zbiornikach zaporowych i daje radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 na temat slammera jest sporo informacji podobnie jak na temat spro gdyby jednak zachciało Ci sie innego kreciołka masz trzy odrebne tamaty "kołowrotek do 300zł" "kołowrotek do 350zł" i "kołowrotek do 400zł" (na serio ) w wiekszości sprowadza sie to do: (zaleznie od kwoty w temacie) "dozbieraj pare zł wez zaubera" lub "kup zaubera zostanie na pare gum" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_bass Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witam. Penn slammer, to bardzo dobry wybór. Radzę Tobie model 360, korpus ten sam co 260, większa szpula i szersza, zatem dalsze i celniejsze rzuty. Bardzo mała różnica wagowa, jeżeli dobrze pamiętam, to ok.15 gram. Mam na sprzedaż model 360, nowy, kpl fabryczny z zapasową szpulą, jeszcze oryginalny z nadrukiem na stopce MADE IN USA Jak kolega zainteresowany, to proszę na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi