janih Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Możecie polecić jakiś ośrodek agroturystyczny na mazurach?Coś sprawdzonego nad jeziorem dla wędkarza ?wynajem łódki na miejscu byłby wskazany:) majówka dla rodziny z dzieckiem dodam przeszukując setki ofert ciężko coś wybrać, może ktoś coś ma orientacyjnie mysle ze max 250km od warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 http://mazury.info.pl/domki/kronowo/index.html nad tym jeziorem spędzam niemal cały wolny czas. Z oferty nie korzystałem,ale zawsze jest tam sporo ludzi więc warunki chyba nienajgorsze. W razie czego służę pomocą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) .lgd-sejnenszczyzna.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=58:kwatery-giby-gobczynski&catid=37:kwatery-gm-giby&Itemid=47 Polecam, tylko ok 290km.Jak by nie działało to wpisz ; gabczynski bialogory i wyswietli się strona gospodarstwa. Edytowane 12 Marca 2014 przez anpart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Do zastanowienia sie (trochę dalej) no ale dojazd autostradą spokojnie w 5 godzin.Jezioro Żarnowieckie - niedaleko do morza, kwatera z basenem i wyżywieniem, świetne zaplecze wędkarskie, łódki pomost wszystko 10/10.Orientacyjne ceny:- nocleg ze śniadaniem 55-60zł- obiadokolacja 25- łódka z silnikiem na cały dzień 50zł + paliwo- basen około 13złinne atrakcje za free: rowery, fotel z masażem, piłkarzyki i inne (mini plac zabaw dla dzieci, nie wiem czy będzie trampolina dla dzieciaków)wiecej: www.willaofra.pl na temat atrakcyjności łowiska pod względem ryb (tym bardziej w maju) nie będę sie rozpisywał, jak pogoda będzie kiepska zawsze można wyskoczyć do Trójmiasta, na Hel czy do Łeby wszędzie blisko Edytowane 12 Marca 2014 przez @Wojti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 www.wersminia.pl fajna obsługa i bardzo ciekawe jezioro. w dobrym okresie można dobrze połowić szczupaka + niezłe leszcze z brzegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 .lgd-sejnenszczyzna.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=58:kwatery-giby-gobczynski&catid=37:kwatery-gm-giby&Itemid=47 Polecam, tylko ok 290km.Jak by nie działało to wpisz ; gabczynski bialogory i wyswietli się strona gospodarstwa.Fajnie i fajny gospodarz. Jeździłem tam przez wiele lat. Ale to było wiele lat temu. Niestety, dzierżawca A. Falkowski wyłowił rybki jak tylko potrafił. To efekt tzw. ukazu carskiego. W necie można zasiegtnąć na ten temat informacji.Może teraz jest inaczej... . Z tej wody pochodzi mój rekord 108 cm...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Złota rybka- agro t. pomiędzy dwoma jeziorami- Narty i Warchały. Plus to rowery i łódki za free (łupinki do wykorzystania na warchałach) minus to rozrastająca się rok rocznie bansownia, co sezon dalej poza wyznaczone miejsca dla bydła :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Fajnie i fajny gospodarz. Jeździłem tam przez wiele lat. Ale to było wiele lat temu. Niestety, dzierżawca A. Falkowski wyłowił rybki jak tylko potrafił. To efekt tzw. ukazu carskiego. W necie można zasiegtnąć na ten temat informacji. Może teraz jest inaczej... . Z tej wody pochodzi mój rekord 108 cm...... W ubiegłym roku zmienił się dzierżawca, i gospodarz twierdzi że mają zarybiać i pilnować okoliczni właściciele agroturystyki. Jeżdżę tam kilka razy w roku od kilku lat i w ubiegłym sezonie miałem lepsze wyniki niż na Bokszach u Falkowskiego.Chociaż kilka lat temu było lepiej. Ale jak mam tam jechać to morda mi się śmieje 2 tygodnie wcześniej. Edytowane 12 Marca 2014 przez anpart 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Nie wiem ile to jest od ciebie ale domek dostajesz z łódką silnikiem i każdy domek ma swój pomost czyli Full wypas : http://www.lipczynek.plPzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Nie wiem ile to jest od ciebie ale domek dostajesz z łódką silnikiem i każdy domek ma swój pomost czyli Full wypas : http://www.lipczynek.plPzdrOdnośnie tego jeziora są bardzo skrajne opinie. Moje wrażenia ale sprzed kilku lat to bardzo czysta, przejrzysta woda. Odnośnie ryb to teraz jedni twierdzą ze studnia a drudzy że szczupakowe eldorado. Gdzie prawda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Możesz też postarać się znaleźć kwaterę nad jeziorem Luterskim, naprawdę fajna woda, a w maju dosyć regularnie łowi się tam piekne ryby! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Cześć Zobacz to:http://www.umamuski.mazury.info/ Spokojna,cicha okolica--czyste jezioro---właściciele spoko-ceny do przełknięcia W maju to możesz i za szczupakiem popływać(łódka na miejscu),w jeziorze są też ładne karasie i masa białorybu Ja byłem w poprzednie wakacje--ogolnie polecam Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volpi Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 @Martek a powiesz może coś o wsi Kuty? w sumie bardzo blisko miejsca o którym piszesz... Może słyszałeś coś o noclegach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 www.wersminia.pl fajna obsługa i bardzo ciekawe jezioro. w dobrym okresie można dobrze połowić szczupaka + niezłe leszcze z brzegu.z całym szacunkiem . Panowie co WY z tą wersminią ??/ mam raptem 120 km do niej i jak na moje jest WIELCE PRZEREKLAMOWANA . sorry , ale kilkukrotnie tam bywałem i poza jakims szczupłym 60cm to szału nie było . ALE jak to mowia są gusta i guściki .pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 z całym szacunkiem . Panowie co WY z tą wersminią ??/ mam raptem 120 km do niej i jak na moje jest WIELCE PRZEREKLAMOWANA . sorry , ale kilkukrotnie tam bywałem i poza jakims szczupłym 60cm to szału nie było . ALE jak to mowia są gusta i guściki .pozdroPewnie nie umiesz łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidostroda Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Pewnie nie umiesz łowić mozliwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Sytuacja i popularność Wersminii pokazuje w jak głębokiej du.. jest reszta jezior na mazurach ... Ja mam do Wersminii 50 km i to jest jedne z niewielu w pobliżu łowisk gdzie można wypożyczyć łódkę i jest jakaś konkretna baza dla wędkarzy, miejsce gdzie nikt nie przetnie Ci opon w samochodzie, nikt nie przepłynie Ci pod nosem skuterem, czy motorówką. Moim zdaniem są jeziora bardziej zasobne w ryby w okolicy, ale problemem jest brak bazy, łódek do wypożyczenia (jeżeli są to 10-20 zł/godzina, bo wypożyczalnie nastawione są na "warszawiaków" jak to u nas się mówi, którzy chcą wypłynąć na środek i po kilku piwach wyskoczyć do wody w kapokach, a nie na wędkarzy, i na cały dzień nie wypożyczają tylko na godziny) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi