Dhunncik Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) nie oficjalny rekord polski .przy najmniej jego nie przerobili na kotlety http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3362019,rekordowy-sum-zlowiony-w-zalewie-rybnickim-sum-stefan-wazy-az-107-kg-zdjecia-wideo,id,t.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=hhNgS3q9DA4#t=41 Edytowane 12 Marca 2014 przez Dhunncik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 No świetnie. Szkoda że "przypadkiem" złowiony w marcu Mimo że ryba piękna z mojej strony bez gratulacji dla tego pana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 peekol myślę, że nie musisz płakać. Zgaduję, że złowili go przy karpiowaniu, a ten zbiornik nie tylko z sumów słynie, ale właśnie z karpi. Podejrzewam, że pewnie zassał kulkę i go wyciągnęli właśnie przypadkiem. Na pewno można się cieszyć, ze to zdjęcie znad wody, a nie z balkonu czy obok zamrażarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 http://jerkbait.pl/topic/27719-killery-sumowe/?p=1414629 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Ryba mistrz! A autor tekstu z dziennika zachodniego wice mitrz : "mamy akurat okres ochronny dla tego typu ryb".Sum to ryba jakiego typu ? Edytowane 12 Marca 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 typu cięzkiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Płakać nie płaczę. Super że nie zakłusowali i go wypuścili. Może i złowili go na pellet przy karpiowaniu, ale wydaje mi się to baaaardzo nieprawdopodobne. Co potwierdzają zdjęcia i inne informacje na forach sumowych.A nawet jeśli złowili przy okazji, to i tak oczekiwanie na kolegę z wagą, ważenie, mierzenie ryby w okresie ochronnym.... Powtórzę jeszcze raz - ryba piękna ale z mojej strony bez gratulacji dla tego pana... i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Płakać nie płaczę. Super że nie zakłusowali i go wypuścili. Może i złowili go na pellet przy karpiowaniu, ale wydaje mi się to baaaardzo nieprawdopodobne. Co potwierdzają zdjęcia i inne informacje na forach sumowych.A nawet jeśli złowili przy okazji, to i tak oczekiwanie na kolegę z wagą, ważenie, mierzenie ryby w okresie ochronnym.... Powtórzę jeszcze raz - ryba piękna ale z mojej strony bez gratulacji dla tego pana... i tyle. Upusc nieco zolci ( i jadu przy okazji) w toalecie. Moze zobaczysz swiat w prawdziwych kolorach.Sztuczny zbiornik, podgrzewana woda, zapuszczone sumy pasione peletem a Ty bedziesz okresu ochronnego szukal. po co tam komu okres ochronny suma ? on tam spi ? hibernuje sie w wodzie o temperaturze ponad 10 stopni ? przygotowuje do tarla (za kilka miesiecy) ...Jak wrocisz z wc to pociesz sie widokiem 107 kg Ryby i milego dnia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 No tak z taką retoryką i logiką nie ma sensu polemizować.Mam miły dzień i dziękuje za to życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Upusc nieco zolci ( i jadu przy okazji) w toalecie. Moze zobaczysz swiat w prawdziwych kolorach.Sztuczny zbiornik, podgrzewana woda, zapuszczone sumy pasione peletem a Ty bedziesz okresu ochronnego szukal. po co tam komu okres ochronny suma ? on tam spi ? hibernuje sie w wodzie o temperaturze ponad 10 stopni ? przygotowuje do tarla (za kilka miesiecy) ...Jak wrocisz z wc to pociesz sie widokiem 107 kg Ryby i milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Piekna ryba ! Gratulacje dla lowcy bo wyciagnac takie bydle na jakakolwiek metode to nie lada wyczyn. Szacunek za wypuszczenie !ps. Jak doszlo do zlowienia tej ryby nie wiem i nie mam zamiaru dochodzic bo i tak na 100% sie nie dowiem, najwazniejsze ze ryba cala wrocila do wody bo moglo byc inaczej. Edytowane 12 Marca 2014 przez Darecki72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 - smutne minki są dla mnie takie jakieś płaczliwe, dlatego tak napisałem jak napisałem. O okolicznościach połowu nic nie wiedziałem do momentu, kiedy pitt nie wrzucił linka i nie dodano kilku wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Stefan śmignął z powrotem do wody i nie ma co się spinać. Będzie Stefan sypał mleczem czy nie, bo zestresowany? Jeżeli to rzeczywiście Stefan, nie Stefa, to będzie bo suma to można wkur..ć a nie zastraszyć, Stefa też sobie poradzi w myśl starej myśliwskiej zasady " ch..em baby nie przestraszysz.' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Sum przy "karpiowaniu" to żadna nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 dwa razy już złowiłem przypadkiem suma na kulki truskawkowe przy zasiadce na karpie, sum miał szczęście że trafił na Wędkarzy a nie mięsiarzy albo miał szczęście że to był marzec a nie lipiec taka rybe zabić to ... brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 W okresie ochronnym, najechane, podczepione - wszystko jeden wór - nie liczy się. Jeszcze nastawiać się w marcu. tfu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Za to OFICJALNY rekord poszedł na kotlety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Sum w marcu? Nie ma ryby, nie ma tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Raban się zrobił i film zniknął. Był tam hol nagrany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Nie, wypuszczenie ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 "wczoraj poszedl koleszka co pare tygodni s powrotem kupil sobje z summanii sprzent na sumky na rybky na Rybnik ..pjerwsza wywozka ,pjerwsze branie i 45 minut cholu po jaja 100m od brzegu" http://www.sum.pawluk.net.pl/forum/viewtopic.php?p=47279#p47279 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Pierwszy raz widze aby ktos seplenil w pismie...da sie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 zdenek to Czech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) O, wyjaśniło się. Edytowane 13 Marca 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 nie znam okoliczności połowu tego suma, czy to była zasiadka na karpia czy spinning, bo wątpię żeby ktoś łowił w marcu na żywca, ale ważne że ryba wróciła spowrotem do wody... każdemu z nas trafił się napewno jakiś przyłów podczas wędkowania, np. szukamy okoni w kwietniu a złowimy szczupaka, czy w maju polujemy na szczupaka a weźmie sandacz, ważne że ryba wraca spowrotem do wody to sie liczy bo przecież nie wiemy co sie uwiesi nam na haczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi