Skocz do zawartości

Sum stefan

Dhunncik

Rekomendowane odpowiedzi

peekol myślę, że nie musisz płakać. Zgaduję, że złowili go przy karpiowaniu, a ten zbiornik nie tylko z sumów słynie, ale właśnie z karpi. Podejrzewam, że pewnie zassał kulkę i go wyciągnęli właśnie przypadkiem. Na pewno można się cieszyć, ze to zdjęcie znad wody, a nie z balkonu czy obok zamrażarki.

Płakać nie płaczę. Super że nie zakłusowali i go wypuścili.

Może i złowili go na pellet przy karpiowaniu, ale wydaje mi się to baaaardzo nieprawdopodobne. Co potwierdzają zdjęcia i inne informacje na forach sumowych.

A nawet jeśli złowili przy okazji, to i tak oczekiwanie na kolegę z wagą, ważenie, mierzenie ryby w okresie ochronnym....

Powtórzę jeszcze raz - ryba piękna ale z mojej strony bez gratulacji dla tego pana... i tyle.

Płakać nie płaczę. Super że nie zakłusowali i go wypuścili.

Może i złowili go na pellet przy karpiowaniu, ale wydaje mi się to baaaardzo nieprawdopodobne. Co potwierdzają zdjęcia i inne informacje na forach sumowych.

A nawet jeśli złowili przy okazji, to i tak oczekiwanie na kolegę z wagą, ważenie, mierzenie ryby w okresie ochronnym....

Powtórzę jeszcze raz - ryba piękna ale z mojej strony bez gratulacji dla tego pana... i tyle.

Upusc nieco zolci ( i jadu przy okazji) w toalecie. Moze zobaczysz swiat w prawdziwych kolorach.

Sztuczny zbiornik, podgrzewana woda, zapuszczone sumy pasione peletem a Ty bedziesz okresu ochronnego szukal. 

po co tam komu okres ochronny suma ? on tam spi ? hibernuje sie w wodzie o temperaturze ponad 10 stopni ? przygotowuje do tarla (za kilka miesiecy) ...

Jak wrocisz z wc to pociesz sie widokiem 107 kg Ryby i milego dnia :)

• Like 7

Upusc nieco zolci ( i jadu przy okazji) w toalecie. Moze zobaczysz swiat w prawdziwych kolorach.

Sztuczny zbiornik, podgrzewana woda, zapuszczone sumy pasione peletem a Ty bedziesz okresu ochronnego szukal. 

po co tam komu okres ochronny suma ? on tam spi ? hibernuje sie w wodzie o temperaturze ponad 10 stopni ? przygotowuje do tarla (za kilka miesiecy) ...

Jak wrocisz z wc to pociesz sie widokiem 107 kg Ryby i milego dnia :)

:(

Piekna ryba ! Gratulacje dla lowcy bo wyciagnac takie bydle na jakakolwiek metode to nie lada wyczyn. Szacunek za wypuszczenie !

ps. Jak doszlo do zlowienia tej ryby nie wiem i nie mam zamiaru dochodzic bo i tak na 100% sie nie dowiem, najwazniejsze ze ryba cala wrocila do wody bo moglo byc inaczej.

Edytowane przez Darecki72

Stefan śmignął z powrotem do wody i nie ma co się spinać. Będzie Stefan sypał mleczem czy nie, bo zestresowany? Jeżeli to rzeczywiście Stefan, nie Stefa, to będzie bo suma to można wkur..ć a nie zastraszyć, Stefa też sobie poradzi w myśl starej myśliwskiej zasady " ch..em baby nie przestraszysz.'

• Like 1

nie znam okoliczności połowu tego suma, czy to była zasiadka na karpia czy spinning, bo wątpię żeby ktoś łowił w marcu na żywca, ale ważne że ryba wróciła spowrotem do wody...

każdemu z nas trafił się napewno jakiś przyłów podczas  wędkowania, np. szukamy okoni w kwietniu a złowimy szczupaka, czy w maju polujemy na szczupaka a weźmie sandacz, ważne że ryba wraca spowrotem do wody to sie liczy bo przecież nie wiemy co sie uwiesi nam na haczyku ;)