Skocz do zawartości
  • 0

Podróby czy oryginały !?

TAJMIEN

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Co ciekawe, takie oryginały znajdziesz także, w pomniejszych sklepikach, gdzie (być może) docierają w sposób mniej oficjalny niż drogą hurt<->detal.

W mojej mieścinie, kilka takich rapalek znalazłem, pod szybą, sklepowego kontuaru, jednego z dwu sklepów wędkarskich.

Nie pytałem jaką drogą tam trafiły mimo, że właściciel sklepu, to kolega. On jest święcie przekonany, że zrobił dobry interes kupując tanio te woblerki.

Cena sklepowa równie niska.

• 0

Z definicji, w ślad za: http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=podr%F3bka podróbka, to rzecz podrobiona, naśladująca inną rzecz

Tutaj @slider@, mamy do czynienia z jawnym oszustwem, to znaczy przepakowaniem innych woblerów, w opakowania po, zapewne oryginalnych Rapalach :angry:

• 0

Wiedzcie, że w takich sytuacjach allegro ma w nosie to, że sprzedawca wystawia podróbki, bo jak kiedyś już się od obsługi serwisu dowiedziałem:

Uprzejmie informuję, że w podobnych wypadkach ewentualne działania możemy podjąć jedynie po wiarygodnym zgłoszeniu od producenta/przedstawiciela producenta towaru.

oraz

Zaznaczam, że zgodnie z naszym Regulaminem (pkt. 19.3.) Sprzedający jest odpowiedzialny za to, aby ani sprzedaż towarów lub usług, ani stworzone przez niego opisy przedmiotów, ani też inne czynności bądź informacje, związane z aukcją nie naruszały obowiązującego prawa.

• 0

Wiedzcie, że w takich sytuacjach allegro ma w nosie to, że sprzedawca wystawia podróbki, bo jak kiedyś już się od obsługi serwisu dowiedziałem:

Uprzejmie informuję, że w podobnych wypadkach ewentualne działania możemy podjąć jedynie po wiarygodnym zgłoszeniu od producenta/przedstawiciela producenta towaru.

oraz

Zaznaczam, że zgodnie z naszym Regulaminem (pkt. 19.3.) Sprzedający jest odpowiedzialny za to, aby ani sprzedaż towarów lub usług, ani stworzone przez niego opisy przedmiotów, ani też inne czynności bądź informacje, związane z aukcją nie naruszały obowiązującego prawa.

A propos.

Swego czasu namiętnie kupowałem wobki Rapali z allegro.

Źródło sprawdzone, towar oryginalny po przystępnych cenach.

Sprzedający przyznał się, że zgłosił się do niego NORMARK z pretensjami, że sprzedaje produkty Rapali po zaniżonych cenach.

Sprzedawca allegro w opisie zaznaczył, że są one używane i po problemie. Jak już wspomniałem towar był oryginalny, ściągnięty z USA, dlatego allegrowiczowi opłacało się sprzedawać po niższych cenach.

A czy Alle... monitowało w tej sprawie? Nie wiem :D

• 0

W Jeleniej Górze też pojawiły się Rapale z tablicy. Tańsze niż te prawdziwe, chociaż sklep sprzedający je i tak słono sobie doliczył swój udział (cena około 18 PLN). Sam dałem skusić się na trzy sztuki próbujące naśladować Husky Jerk-a. Po informacji na Jerkbajt i dokładnym obejrzeniu rzuca się w oczy kiepski ster. Nie mam jeszcze danych na temat kotwic, ponieważ do wody wrzucę je na jesiennych sandaczach, na odrzańskiej opasce. Ciekawy jestem, jak będą chodziły.

• 0

Takie rapalki można kupić u mnie co niedziela na rynku jak kacapy przyjeżdzają. Ceny od 7 do 10zł. Wykonanie, materiał i praca tragincze, kupiłem dla sprawdzenia. Widze ze na allegro można także fakture na to dostać...

pozdrawiam

Paweł nizinny

• 0

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1311537&amp ;gr_id=3919

Zapraszam wszystkich na zakupy woblerów Rapala no i prosze się pospieszyc bo plecionka Power pro po 3 dyszki już się kończy. No i żeby było ciekawie to oprócz poppera mozna kupic jeszcze konika polnego hehe.