tpe Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Po ponad 3 miesiącach ciągłych sztormów, wreszcie nad biedną Irlandię nadciągnął konkretny wyż. Jest słonecznie i prawie bezwietrznie. Woda w oceanie nie przypomina już rozcieńczonego mleka. I chyba i do ryb też dotarło, że można zaczynać już nowy sezon Pierwszy w tym roku wypad na ocean i pierwszy bassik. Całkiem żwawy i gruby, jak na tę porę roku.Jutro atakuję znowu! P.S. Sezon rozpocząłem łowiąc nowym kołowrotkiem. TPSW4000XG zastąpił model PG. Miałem małe obawy, że wysokie przełożenie, że będzie ciężko zwijać duże Minnowy. Ale jest rewelacyjnie, opory tylko minimalnie większe niż przy PG! Po prostu bajka! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Pogratulować Tomeczku pierwszego bassa .A nie mówiłem Ci, że ta maszynka będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dajesz rade jutro tez poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Dziś było znacznie lepiej. Trzy sztuki. Pierwszy na Ukleję Tapsa, drugi na Sandeel Sluga, trzeci zjadł dragonowskiego Vipera z 5 metrów ode mnie. Widziałem całą akcję jak w akwarium. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Bóg wędkarstwa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Panowie jak tam morski sezon w tym roku? Czy oprócz Tomka jeszcze ktoś z Was rozpoczął połowy? PS. Tomek gratuluję rozpoczęcia . Byłem tam gdzie wspomniałeś (wątek 2013) ale przeraził mnie ogrom tego cypla i plaży więc uciekłem z podkulonym ogonem . Jako, że miałem tylko 2-3 godzinki więc wróciłem do zatoki i w 2 rzucie padła mała trotka, widziałem jeszcze ze dwie jak podążały za woblerem ale bez efektu.Na razie robię podchody za pstrążkami i szczupłymi (głównie bellyboat) w międzyczasie zbierając materiały do jakiegoś widea. No i czekam na pełnię bassowego sezonu bo mnie w zeszłym roku mocno wciągnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 U mnie na razie cisza. Ludków wyległo co nie miara, młócą wodę - efektów na razie nie widać u nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 U mnie bassy biorą, znajomi ostatnimi dniami pięknie połowili. Ja niestety nie mam jak się wyrwać z roboty....Ostatniego złowiłem tydzień temu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 U mnie na razie cisza. Ludków wyległo co nie miara, młócą wodę - efektów na razie nie widać u nikogo.Ech... więc lepiej poczekam na więcej dobrych wieści z innych regionów. (może te Tomaszowe bassy zaczną krążyć wokół wyspy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 W Cork już łowią i to całkiem nieźle.U mnie zwykle rusza trochę później, większość bassowych ludków z miasta na razie ćwiczy albo kropki, albo wygląda łososi.Ew łowi na robaki, coś tam się trafia.Ryby są, ale przynajmniej u mnie, miejsca na otwartym są zdemolowane. Powywracało plaże na drugą stronę.Teraz przez święta pojeździłem trochę po okolicy na niskiej wodzie, każde wygląda inaczej, największe plaże zmieniły się w kamieniska, w zatoce usypalo nowe piaszczyste wyspy - wygląda na to ze w lecie bedzie super łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Panowie, poradźcie proszę jakie przynęty spinningowe są skuteczne w drugiej połowie maja na Corribie na łososiowate z łódki trolingując i z brzegu łowiącą na rzece. Czy ktoś łowił na rzece Liffey? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofS Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam zeby nikt nie myslal ze w Irlandii sie lowi same basy to wstawiam fotki z jeziorowymi predatorami z ostatnich wypadow 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Pierwszy w tym sezonie, od razu dość zgrabny:Foto komórkowe, bol pleców slabo premiuje dźwiganie pstrykacza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Trzeba było go na miarkę i dołożyć dla ROI w TLF Silver Six Nations U mnie dziś trzy wyjęte, dwa spady i dwa niezacięte brania, ale za to jakie (obydwa na gumę z z nowym patentem). Jutro powtórka, chociaż ciągnie mnie nad rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Musze w końcu mairkę jakąś zacząć nosić. Na razie zostaje mi "dobry był" albo "eee, taki sobie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Musze w końcu mairkę jakąś zacząć nosić. Na razie zostaje mi "dobry był" albo "eee, taki sobie" To zacznij jak Irole, Każdy Bass ma 5 lb, albo over 5 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 O, dobra droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Niestety jutro kończy się pierwsza część sezonu bassowego na Wyspie. Od 15 maja do 15 czerwca obowiązuje zakaz połowu Sea Bassa. Przyjdzie na poważnie zająć się łososiami i szczupakami. Dziś udało mi się złowić 7 sztuk, parę się nie zacięło, kilkanaście odprowadziło przynętę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 [...] Przyjdzie na poważnie zająć się łososiami i szczupakami. [...] I bardzo dobrze. Konkurs czeka na fotki z maja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 I bardzo dobrze. Konkurs czeka na fotki z maja. Mam chytry plan dorwać się do największych troci w Irlandii Ale 90tką łososiem też nie pogardzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Wpadasz do mnie na trocie? :D Ponoć nigdzie nie rosna takie potwory jak tutaj :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Wpadasz do mnie na trocie? :D Ponoć nigdzie nie rosna takie potwory jak tutaj :D U mnie rosną takie same potwory Ale jest jedno takie jezioro w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A co w temacie tarpon dla ubogich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 A co w temacie tarpon dla ubogich? W weekend podobno było eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Do "odwieszenia" sezonu bassowego zostało niecałe 24 h. Jutro tuż przed północą jadę na moje ulubione miejsce na LW. Powinno być nieźle, lampa w dzień, pełnia w nocy. A i łososi w moich rzekach coraz jest więcej. Ale to temat na następne załamanie pogody. Jak na razie, przez następny tydzień Hiszpania Temp w dzień powyżej 20 stopni, prawie bezwietrznie i bezchmurnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi