vBartek Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ja mam już nowe gumy... znaczy się na kołach, żeby szybciej i sprawniej dojechać . Czekam z niecierpliwością na pierwszą wolną okazje do wystartowania!Powodzenia wszystkim w nowym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Po dwóch godzinach rzucania w końcu trzy brania. Jeden ponad 60, drugi mniejszy, trzeci 59 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 U mnie jedna rachityczna trotka, za bassem ruszam dopiero dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Dał popalić na półmetrowej wodzie. W momencie brania księżyc schował się za chmury. Gdy świecił było jasno jak w dzień. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Trwa wędkarska orgia, najlepszy okres na morskie bassy. Ze względu na pogodę (25 stopni, bez chmurki na niebie i wiatru) labraksy żerują prawie wyłącznie w nocy. Ale czasami uda się coś pojmać przed zachodem słońca 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Ostatni weekend: wyprawa 2 dniowa-cel: jakieś nowe (dla nas) miejsca. Przejechane 350 km, przebadane 80 km wybrzeża. Na plaże nie wchodziliśmy ale skałki i zarośnięte wypłycenia trochę z kumplem pobiczowaliśmy. Przez cały ten czas (dwa dni praktycznie nad wodą) spotkaliśmy może 5 wędkarzy. Nasz efekt: po jednej sztuce Pierwszy w tym roku: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Bartek, i tak dobry wynik. U mnie trzy ostatnie sesje bez ryby na kiju...Ale w łowisku są na pewno...Może pełnia coś zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Ciężko wypracowane były . Jutro w nocy też podjadę ale już bliżej, skoro mówisz że siedzą to czasem coś chyba jedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Coś się w końcu ruszyło Chyba czują w ościach zbliżające się deszcze Mam nadzieję, że łososie też o tych ulewach już wiedzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Graty Tomek za bassy,pięknie się prezentują.Życzę jak najobfitszych opadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Bartek, dzieje się coś na wschodzie? Ja powoli zaczynam odrabiać straty, nawet wczoraj w nocy widziałem w wodzie trochę sandeeli i innego żarcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Fajne łowienie - no i ten malowniczy tasiemiec w rybim pysku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Bartek, dzieje się coś na wschodzie? Ja powoli zaczynam odrabiać straty, nawet wczoraj w nocy widziałem w wodzie trochę sandeeli i innego żarcia.Ładny . A na wschodzie jak to na wschodzie... bida z nyndzą. Ja po ostatnich kilku razach bez ryby odpuściłem. Kumpel był i też nic. To było 2 tyg temu więc trudno mi powiedzieć dokładnie, pewnie ktoś tam coś łapie sporadycznie. Na weekend może uderzę trochę na południe. Za dwa tygodnie z kilkoma kumplami jedziemy co Cork na łódź na rekiny . Fajnie brzmi ale znając życie skończymy jak zwykle... na makrelach i pollockach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Daj cynk jakbyś kręcił się gdzies u mnie, pokażę wam kilka miejscówek jesli bedziecie chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Kuba, ze sto lat nie widziałem Twojej pisaniny tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Bartek, na rekiny polecam Jima z Unionhall. Spoko szyper, ma polskie korzenie. U niego na łodzi kręcono nawet Taaaką rybę http://basshunting.blogspot.ie/2013/01/blue-shark-unionhall-2008-30022013.html Wczoraj we dwóch przeoraliśmy trzy miejscówki wzdłuż i wszerz...Ani nawet podejrzenia brania. Ale w moim ulubionym estuarium widzieliśmy tysiące rybek wielkości od połowy palca, większe i całkiem duże. Szprotki albo śledzie. Poza tym sandeele. Będę musiał pojechać tam w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Fajna relacja, nie widzialem wczesniej. My nie wiemy kto bedzie naszym przewodnikiem bo hurtem kupilismy wycieczke na grouponie, dopiero pozniej naszla mnie taka mysl, ze przeciez tam z reguly oferty wrzucaja Ci ktorym interes nie idzie za dobrze. Ale w moim ulubionym estuarium widzieliśmy tysiące rybek wielkości od połowy palca, większe i całkiem duże.Gdzie ofiara tam i drapieznik (sorry za brak ogonkow ale znowu mi sie cos przestawilo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Fajna relacja, nie widzialem wczesniej. My nie wiemy kto bedzie naszym przewodnikiem bo hurtem kupilismy wycieczke na grouponie, dopiero pozniej naszla mnie taka mysl, ze przeciez tam z reguly oferty wrzucaja Ci ktorym interes nie idzie za dobrze. Gdzie ofiara tam i drapieznik (sorry za brak ogonkow ale znowu mi sie cos przestawilo) Właśnie, że nie...Widziałem ataki trotek, ale zero Bassa...Oprócz nas było tam jeszcze dwóch Angoli, i tak jak my postali sobie tylko w wodzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Bo nie mam weny ani na łowienie ani na pisanie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Bartek, jak rekiny? Wczoraj wyskoczyłem po robocie na opadającą wodę przed LW. Byłem na miejscu ze dwie godziny za późno, już było bardzo płytko. Na szczęście udało się dorwać największego bassa w tym sezonie. 65 cm, ale bardzo wypasionego. Po delikatnym braniu pojechał sobie dobrych kilkanaście metrów. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Piękne są te "okonki". Chyba pora wyściubić nos za granice kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Wypasiony skurczybyk . Rekiny dopiero w niedzielę. Ale już mam plan żeby zjawić się w Cork wcześniej, może w piątek wieczorem albo sobotę rano i poczesać okolicę za bassami, tylko muszę pogooglać za jakimiś miejscówkami, choćby orientacyjnie. Twoje fotki dodają nadziei, zwłaszcza po ostatnim weekendzie bez rybki, ba... bez skubnięcia nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Następnym razem będzie lepiej 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Masakra fotki, masz oko Kuba.Pewnie że będzie lepiej bo ilość ryb którą przecież widzieliśmy przyprawia o zawrót głowy:Tomek widziałeś kiedyś tyle pięknych srebrnych bassów w jednym miejscu ? Na razie screeny ale w swoim czasie zmontuję jakieś pamiątkowy klip. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Nieźle, te spratty są chyba na całym wybrzeżu oprócz Dingle...Już nawet na północy półwyspu są tego tysiące. Co ciekawe dobrze ponad miesiąc wcześniej niż zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi