Skocz do zawartości

Irlandia 2014

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ostatni weekend: wyprawa 2 dniowa-cel: jakieś nowe (dla nas) miejsca. Przejechane 350 km, przebadane 80 km wybrzeża. Na plaże nie wchodziliśmy ale skałki i zarośnięte wypłycenia trochę z kumplem pobiczowaliśmy. Przez cały ten czas (dwa dni praktycznie nad wodą) spotkaliśmy może 5 wędkarzy. Nasz efekt: po jednej sztuce :)

Pierwszy w tym roku:

post-50850-0-08543300-1404165476_thumb.jpg

• Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Bartek, dzieje się coś na wschodzie? Ja powoli zaczynam odrabiać straty, nawet wczoraj w nocy widziałem w wodzie trochę sandeeli i innego żarcia.

Ładny :).  A na wschodzie jak to na wschodzie... bida z nyndzą. Ja po ostatnich kilku razach bez ryby odpuściłem. Kumpel był i też nic. To było 2 tyg temu więc trudno mi powiedzieć dokładnie, pewnie ktoś tam coś łapie sporadycznie. Na weekend może uderzę trochę na południe. Za dwa tygodnie z kilkoma kumplami jedziemy co Cork na łódź na rekiny :). Fajnie brzmi ale znając życie skończymy jak zwykle... na makrelach i pollockach :D

Bartek, na rekiny polecam Jima z Unionhall. Spoko szyper, ma polskie korzenie. U niego na łodzi kręcono nawet Taaaką rybę ;)

http://basshunting.blogspot.ie/2013/01/blue-shark-unionhall-2008-30022013.html

Wczoraj we dwóch przeoraliśmy trzy miejscówki wzdłuż i wszerz...Ani nawet podejrzenia brania. Ale w moim ulubionym estuarium widzieliśmy tysiące rybek wielkości od połowy palca, większe i całkiem duże. Szprotki albo śledzie. Poza tym sandeele. Będę musiał pojechać tam w nocy ;)

Fajna relacja, nie widzialem wczesniej. My nie wiemy kto bedzie naszym przewodnikiem bo hurtem kupilismy wycieczke na grouponie, dopiero pozniej naszla mnie taka mysl, ze przeciez tam z reguly oferty wrzucaja Ci ktorym interes nie idzie za dobrze.

Ale w moim ulubionym estuarium widzieliśmy tysiące rybek wielkości od połowy palca, większe i całkiem duże.

Gdzie ofiara tam i drapieznik :)

(sorry za brak ogonkow ale znowu mi sie cos przestawilo)

Fajna relacja, nie widzialem wczesniej. My nie wiemy kto bedzie naszym przewodnikiem bo hurtem kupilismy wycieczke na grouponie, dopiero pozniej naszla mnie taka mysl, ze przeciez tam z reguly oferty wrzucaja Ci ktorym interes nie idzie za dobrze.

Gdzie ofiara tam i drapieznik :)

(sorry za brak ogonkow ale znowu mi sie cos przestawilo)

Właśnie, że nie...Widziałem ataki trotek, ale zero Bassa...Oprócz nas było tam jeszcze dwóch Angoli, i tak jak my postali sobie tylko w wodzie....

Bartek, jak rekiny?

Wczoraj wyskoczyłem po robocie na opadającą wodę przed LW. Byłem na miejscu ze dwie godziny za późno, już było bardzo płytko. Na szczęście udało się dorwać największego bassa  w tym sezonie. 65 cm, ale bardzo wypasionego. Po delikatnym braniu pojechał sobie dobrych kilkanaście metrów.

post-45603-0-92475200-1410188988_thumb.jpg

• Like 13

Wypasiony skurczybyk :). Rekiny dopiero w niedzielę. Ale już mam plan żeby zjawić się w Cork wcześniej, może w piątek wieczorem albo sobotę rano i poczesać okolicę za bassami, tylko muszę pogooglać za jakimiś miejscówkami, choćby orientacyjnie. Twoje fotki dodają nadziei, zwłaszcza po ostatnim weekendzie bez rybki, ba... bez skubnięcia nawet.

Masakra fotki, masz oko Kuba.

Pewnie że będzie lepiej bo ilość ryb którą przecież widzieliśmy przyprawia o zawrót głowy:

Tomek widziałeś kiedyś tyle pięknych srebrnych bassów w jednym miejscu ? :D
post-50850-0-89888400-1410213401_thumb.jpg

post-50850-0-02508700-1410213445_thumb.jpg

Na razie screeny ale w swoim czasie zmontuję jakieś pamiątkowy klip.

post-50850-0-90817200-1410213648_thumb.jpg

post-50850-0-33762100-1410213687_thumb.jpg

• Like 7