Skocz do zawartości

"Reklama" Stradica

Herman

Rekomendowane odpowiedzi

Podkładka ma wpływ tylko i wyłącznie na kształt nawoju, na nic więcej.

Chyba nie tylko, w przypadku jej braku linka mogła by wypadać poza rant szpuli. Niemniej gdyby była zgubiona podkładka to kształt nawoju również powinien się zmienić i wystąpić niedowinięcie przy dolnej krawędzi. Masz rację, wycofuje się z mojej teorii.

PS. Nie bronie stradic'ów. Używam Daiw i nie mam takich problemów ;)

Pozdawiam

Ja bym sprobowal popatrzec, czy po zdjeciu szpuli nie widac, ze czegos tam nie ma co standardowo wystepuje. Bo wyglada (chociaz z iloscia zylki wystapilo pewne przegiecie :D ), ze szpula weszla glebiej.

A generalnie mam podobne spostrzezenia do niektorych....uzywam Daiw,P. Slammerow,Q. Catalystow , wzystko byle nie Shimano i zza Wody i....łowie a nie zmagam sie ze sprzetem.

Gumo

a ja własnie czekam na Stradica 4000 z USA udalo mi sie znalesc MAde in Japan.. mam nadzieje ,ze mnie nie zawiedzie.. a co do wyzej opisanego problemu.. mialem cos podobnego w Catanie.. tzn nie takie cos :mellow: ale strasznie plątała mi plecionke na czubku szpuli eh wogole szkoda pisac :mellow:

Tak czytam i juz zgłupiałem :wacko:

Zrobiłem fotke nawiniętej plecki na szpuli Symetre...czy jej również jest za duzo???

@pablos, ja prawie zawsze 3mam sie zasady, 5mm od rantu szpuli :lol: ..jak Twoja linka napije się wody może byc nieciekawie..inaczej nawija się linkę( plecionkę) na sucho w domu pod obciążeniem a inaczej układa się na szpuli podczas łowienia..trzeba zostawic jej parę mm luzu i będzie git...mam parę stradików i innych ustrojstw Made in Japan i nie raz przechodziłem akcję ala kolega @Herman z nawinięta linką ( na sucho) pod rant...

@patu

Plecionki do dużych młynków pod karpia zakłada się zawsze na mokro (300m plecionki + podkład żyłka). Moczę ją w wodzie około 2 godz. i dopiero na kołowrotek. Wchodzi cała i równo nawinięta. Ta sama plecionka na sucho - zawsze zostaje spory zapas na oryginalnym krążku.

Jest to dobry sprawdzony sposób.