Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc przy wyborze pontonu

maweric

Pytanie

Witam.

Proszę o pomoc. Zamierzam kupić ponton nie wiem jaka długoś , kształt , grubość 0,9 czy 1,2, na co zwrócić uwagę. Posiadam silnik minn kota traxxis 55 / na Mazury / i 9,9 HP / spokojna woda zbiornik zaporowy , czasami Wisła /.  Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie uwagi.

post-55787-0-61426900-1394739869_thumb.jpg

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziękuje za info. Demonem prędkości raczej nie bede...narazie przynajmniej . Myślisz ze 10 koni do tego pontonu to max, poprzedni właściciel pływał na 15 która zreszta tez miał do sprzedania... poszła za dosc okazyjna cenę 1500€! Tez suzuki 2009 rok

Edytowane przez Gobio Gobio

• 0

Suzumary sprzedawali w Niemczech w kompletach z silnikami, kolega kupil 390 alu z 5 Hp za 2500 euro, wiem ze sie pozbył i silnika i gumy, ale do konca nie był zadowolony ale to było ze 3 lata temu. Ponton mało zwrotny z zabójczo cieżki .

• 0

Suzumary sprzedawali w Niemczech w kompletach z silnikami, kolega kupil 390 alu z 5 Hp za 2500 euro, wiem ze sie pozbył i silnika i gumy, ale do konca nie był zadowolony ale to było ze 3 lata temu. Ponton mało zwrotny z zabójczo cieżki .

Promocja bez łaski, że tak powiem. 10.500? Ja kupiłem w styczniu Honwave'a 400 nówkę sztukę za 5.100. Zostałoby 5.400 na silnik - za tyle nawet teraz, w sezonie, można kupić Tośkę 6hp...

• 0

Mam pytanko. Czy ponton 330 z silnikiem 9,9km w dwutakcie ma szansę latać w ślizgu z dwiema osobami po około 80kg + tylko niezbędna ilość sprzętu do łowienia ? Czy od razu kupować 360? W tej chwili dysponuję tylko 4km tohatsu, ale to melodia przyszłości, po sezonie zmieniam ponton na większy. Jeśli chodzi o wielkość to 330 sprosta moim wymaganiom, ale jak ze ślizgiem we dwóch ? :) Nie zagłębiając się póki co zbytnio w marki, typy i modele pontonów może uda mi się coś ustalić ;)