Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc przy wyborze pontonu

maweric

Pytanie

Witam.

Proszę o pomoc. Zamierzam kupić ponton nie wiem jaka długoś , kształt , grubość 0,9 czy 1,2, na co zwrócić uwagę. Posiadam silnik minn kota traxxis 55 / na Mazury / i 9,9 HP / spokojna woda zbiornik zaporowy , czasami Wisła /.  Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie uwagi.

post-55787-0-61426900-1394739869_thumb.jpg

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kilka tygodni nie będę pływał, raczej kilka dni, do tygodnia.

Dobra uwaga o przechowywaniu gratów podczas postoju - nie pomyślałem o tym wcześniej.

Chciałbym jednak uniknąć ciągania sprzętu na przyczepie, wolałbym wozić go w bagażniku. Nie wiem jeszcze jak to wyjdzie z silnikiem, muszę posprawdzać wymiary. Można transportować silnik w pozycji horyzontalnej?

Wstępnie myślałem o czymś w okolicach 4m, fajnie że potwierdzacie te gabaryty.

Wciąż Bush jest najlepszym wyborem, czy pojawiły się już tańsze produkty nie ustęujące mu zbyt wiele?

• 0

Na temat tańszych pontonów chwalą Mawerica i Kolibri. Ja mam Info-media i nie mam się do czego przyczepić. Jeśli chodzi o wygodne pływanie na dłuższe wyprawy to rzeczywiście ponton mniejszy niż 420 odpada. Ale problem z bagażem zostaje tak jak pisze Newrom. Chyba, że pływasz od mariny do mariny i masz zamiar wynajmować kemping. 

• 0

Na temat tańszych pontonów chwalą Mawerica i Kolibri. Ja mam Info-media i nie mam się do czego przyczepić. Jeśli chodzi o wygodne pływanie na dłuższe wyprawy to rzeczywiście ponton mniejszy niż 420 odpada. Ale problem z bagażem zostaje tak jak pisze Newrom. Chyba, że pływasz od mariny do mariny i masz zamiar wynajmować kemping. 

Ponton z info-media to produkt bardzo solidny i polecam.

Kiedyś nad wodą gdy rozkładałem i pompowałem swoją gumę obok mnie to samo robił inny wędkarz a co najlepsze chodził i po głowie się drapał bo jego ponton (i tu mogę się mylić) yamaha albo honda wyglądał dosłownie identycznie tylko różnica koloru  loga i linki a tak kopiuj wklej. 

Więc widać że poza ceną i marką klepane były przez te same małe chińskie rączki.

Edytowane przez ememiks

• 0

No i w końcu dotarło do mnie moje zamówienie. Czterokomorowy, szary Maweric 370D :) . Po nadmuchaniu i perwszym pływaniu jestem pewien, że warto było czeka te dwa miesiące. W dwie osoby z silnikiem Yamaha 8KM zestaw leci po Odrze w ślizgu aż miło. Podziękowania dla sprzedawcy za profesjonalne doradztwo i gratisy ;)

post-59390-0-45819300-1500062587_thumb.jpg

post-59390-0-73295500-1500062635_thumb.jpg

post-59390-0-01774400-1500062660_thumb.jpg

post-59390-0-89220300-1500062890_thumb.jpg

Edytowane przez krisspin
  • Like 3

• 0

No i w końcu dotarło do mnie moje zamówienie. Czterokomorowy, szary Maweric 370D :) . Po nadmuchaniu i perwszym pływaniu jestem pewien, że warto było czeka te dwa miesiące. W dwie osoby z silnikiem Yamaha 8KM zestaw leci po Odrze w ślizgu aż miło. Podziękowania dla sprzedawcy za profesjonalne doradztwo i gratisy ;)

Z jakim silniczkiem i ile leci?

• 0

Każdy można wykonać , tylko ile będzie ważył ?? .

Pewnie delikatnie ponad 100kg, szukam czagoś z dużym pokładem ale nie kolibri dsl i tutaj jest dziura. Ten który pokazałeś byłby fajny.

• 0

Szukam szukam:) ta Gala wyskoczyła trochę jak filip z konopii, 2015r. Ceny jak na polskie warunki wysokie, informacji o technologii, parametrach produktu zero. Wiadomo dlaczego:) na filmiku promocyjnym, płynie sobie czwórka ludzi prawie po płaskiej wodzie a silniczek skacze jak na gumce, to nie dobrze. Długa stopa silnika, to znów nie dobrze. Przy balonie 47cm zrobili wysoką pawęż, w jakim celu? Ponton to nie rib:)

• Like 1