guciolucky Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Być może komuś sprawdzają?, ja nie słyszałem o sukcesach łamańców, trochę próbowałem ale bez efektów stąd przedstawiam własne doświadczenia co absolutnie nie oznacza, że ktokolwiek lub nawet każdy z osobna ma inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Łowią na łamańce, czasami jest to przynęta dnia. Piszę o łowieniu pstrągów. Ja za mało łowiłem, można powiedzieć, że okazjonalnie . Pora to zmienić i samemu przekonać się. Kuba ostatni wpis . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 robię łamańce, łowię na nie i są co najmniej tak skuteczne jak jednoczęściowe... w zasadzie biorą wszystkie gatunki drapieżne... i faktycznie bolenie ich raczej nie lubią, przynajmniej tych typowych... jedynym minusem jest to, że w porównaniu do jednoczęściowych nieco płycej nurkują... no i więcej pracy przy wykonaniu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Myślę, że warto założyć oddzielny wątek i poświęcić łamańcom kilka stron. Informacji jest jak na lekarstwo, każdy wie, że coś takiego jest i zwykle na tym się kończy a skoro jednak doświadczenia są skrajnie różne to dyskusja może być interesująca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Wróćmy na chwilę do boleniowych łamańców. Jeżeli takowe są Chyba błędem jest myśl, by je przymuszać do pracy jednoczęściowego. Porzućmy tę myśl i życie będzie łatwiejsze. Z takiego woblera trzeba wycisnąć, co najlepsze konstrukcja oferuje. Nieważne, czy tonący, pływający, o dwóch, czy trzech członach. To jest fajne w tym wszystkim, że kto ma już jakieś doświadczenie wędkarskie, to bez większych problemów potrafi z rozsypanej np. setki woblerów wytypować i oddzielić takie bardziej kleniowe, boleniowe, szczupakowe, uniwersalne itd. Być może będzie problem z wytypowaniem łamańca, który byłby bardziej przyjazny do sprowokowania boleni. I to też jest fajne:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Myślę, że warto założyć oddzielny wątek i poświęcić łamańcom kilka stron. Informacji jest jak na lekarstwo, każdy wie, że coś takiego jest i zwykle na tym się kończy a skoro jednak doświadczenia są skrajnie różne to dyskusja może być interesująca? Kubo, jest artykuł o łamańcach: https://jerkbait.pl/topic/140551-artyku%C5%82-ca%C5%82a-prawda-o-%C5%82ama%C5%84cach/ Wiesz doskonale, że po to się je publikuje, aby każdy mógł skorzystać i żeby wywiązała się dyskusja . Nic nie szkodzi, aby pod artykułem kontynuować dyskusję o łamańcach. To dopiero wyjdzie cała prawda o nich . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 22 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2024 WitamPytanie odnośnie woblerów siek.Miał ktoś taki problem, że po rzucie wobler obraca się jak śmigło?Siek bzyk, bączek, różanka.Przez to nie leci on najdalej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi