Skocz do zawartości

Daiwa TD-Z 2506C Type R + (Plus) TD Z Ex

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

W linku jest i stałoszpulowiec... Erka bez plusa czyli z jedną szpulką...

Słyszałem, że ktoś ponoć posiadał i nawet używał. I jeśli chodzi o wartościowanie czysto wędkarsko-użytkowe, to za połowę tych pieniędzy kupisz w zasadzie to samo, tyle, że z inną nazwą... Masz Pan ze szpulkami 2506 do wyboru od Luviasa, do Ignisa... Pomijamy Aegisa czy aojkę, pomijamy Emeraldasa i Ito bo albo rzadkie, albo też drogawe, albo bez wajchy... Ta tedeerka, kołowrotek jak kołowrotek, sam ryb nie łowi, w środku jak każda turkowato-timdaiwkowa maszyna, żadnych cudów, w innych kołowrotkach nieznajdywalnych, nie znajdziesz...

Ale jeśli zależy Panu na kilku niepowtarzalnych ozdobnych duperelach albo na trudno znajdywalnej i drogiej od cholery zapasowej szpulce, albo aby Panu ludzie zazdraszczali, to ta erka+ warta jest... No tyle ile skłonny jest zapłacić chcący posiadać.

• Like 1

Ten kołowrotek był dedykowany japońskim wędkarzom zawodowym, wyspecjalizowanym w połowie bassów.

Oni zwracają uwagę na każdy gram i niuans i gotowi są płacić za to krocie.

W tym przypadku chodziło m.in. o doskonale jedwabistą pracę i dopracowany do perfekcji hamulec.

Cena na rynku kolekcjonerskim w zasadzie ustabilizowana na poziomie ok.600$, więc ten nie jest jakąś szczególną okazją, skoro jest używany. Natomiast pojawia się dosyć rzadko, bo i wyprodukowano ich zaledwie kilkaset sztuk.

Edytowane przez DonPablo

Witam,

Miał, używał... sprzedał, bo głupi był...

Co do $, to raptem wychodzi na PLN przy obecnym kursie jakieś 2.200. Bo ja wiem, czy to tak dużo za najlepszą maszynkę jaką zrobiła Daiwa w swojej historii, do tego limitowaną i z zapasową szpulką, która na rynku kolekcjonerów osiąga 300-350$...

Warta każdej pieprzonej złotówki...

Pozdrawiam

Arek

u źródła trochę taniej

http://www.deepfishingshop.com/shop/deepfishingshop/TDZ_2506R_A-001481-EN-pdtdetail.html

genialny stan zewnętrzny(zresztą jak większość u nich), wiem co mówię, bo swego czasu miałem świra na punkcie tego młynka i obejrzałem setki zdjęć, głównie na japońskim Yahoo