rower26 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Właśnie urlopowo przebywam nad jeziorem Stackim. Oczywiście próbuję trochę połowić, ale gdy tylko przestało wiać sieci/plątanki porozstawiane przez rybaków. Aż usiadłem z lornetką i z ciekawości podejrzałem co wyciągają. Za wiele tego nie było, ale kilka ponadwymiarowych szczupaków złowili, reszta, głównie niewielkie leszcze, leciała spowrorem do wody.Na spina poza kilkoma okoniami, niektóre 30+, padło kilka niewielkich wzdręg, mikro-szczupak i sporo okonków. Generalnie szału nie ma. Na ujściu Legi możesz podłubać trochę okoni. Po ładniejsze okonie jeszcze przed świtem, na spadach wysepek na jeziorze Białym (przepływasz pod mostkiem ze Stackiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) rower26, dzięki za info. Zezwolenie wykupiłem tylko na Rajgrodzkie/Stacje. Pod ujściem tej rzeczki nie miałem żadnego pobicia, ale po południu rzeczywiście mogła być kiepska pora. Przy samym ujściu jest dużo zielska, łowiłeś dalej na wodę? Edytowane 29 Czerwca 2018 przez rey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Dalej na wodę jest piach. Tam spróbuj. Ustaw się ok 50 m od samego ujścia, na wodę. Stackie (tak na prawdę Stackie to po prostu zatoka Rajgrodzkiego), Rajgrodzkie i Białe to woda tego samego gospodarza Holak/Charaburda. Łowisz na jednym zezwoleniu. Zobacz na odwrocie zezwolenia gdzie możesz łowić (jeśli masz taką pojedynczą karteczkę i kupowałeś w sklepie rybnym w Rajgrodzie). Fajnie, bo pomimo że te jeziora są połączone, w Białym jest zupełnie inny kolor wody niż w Rajgrodzkim (zielonkawo-niebieska) a w Rajgrodzkim mętna herbata. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Nie wiesz, czy sandacz na tych wodach to już historia? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Może w Rajgrodzkim z jeden sandacz gdzieś tam sobie pływa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Z tego co słyszałem to można go spotkać na styku wszystkich jezior na bardzo dużych głębokościach. Ja nigdy nie złowiłem, raz widziałem tylko zdechniętego przy brzegu. Mam pytanie z innej beczki czy na Rajgrodzkim można trollingować? W pozwoleniu nie ma doprecyzowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 2 lata temu, na pozwoleniu był opisany zakaz trollingu. W tym roku na Rajgrodzkim nie wędkowałem ale byłem na Skomętnie. Na zezwoleniu brak było informacji nt. zakazu trollingu. Na Skomętno jest to samo zezwolenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Tak ja już parę ładnych lat wędkuje na Rajgrodzkim i często widzę jak ktoś ciąga za łódką. Tylko zastanawiam się jak to jest. Na zezwoleniu faktycznie nic nie ma, ale nie chcę się rozczarować i dostać mandatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 rower26, wychodzi na to, że ostatni zabłąkany sandacz zdechł ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Ostatnio miałem kontrol i się dopytałem trolingować można, ale mocno się zdziwiłem gdy usłyszałem, że na spalinówce nie można pływać po Stackim i Przepiórce. Na silniku spalinowym można tylko na Rajgrodzkim. Trochę to dziwne bo przecież to praktycznie jedno jezioro no i gdzie są granice tych jezior:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Stackie i Przepiórka podlega pod powiat ełcki i faktycznie jest tam strefa ciszy + Jez. Białe. Ile mandat jeśli mogę zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Dostałem upomnienie-byłem na początku Stackiego. Mówili, że Policja by nie podarowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12345 Opublikowano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia czesc chciałem podpytac o nowe wiesci ... czy cos sie zmienilo na tej wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia (edytowane) Bez zmian. Dzierżawca ten sam. Pływałem tam jesienią z livem, myślałem że może jakieś toniowe przy sielawie się trafią, na głównym plosie. Totalna bryndza, widzieliśmy może jedną kulkę sielawy przy której nic nie było. Dno i wodorosty. Na górkach na Czarnej wsi pustki. Kilka okonków niewielkich przy tym zatopionym moście tylko trafiliśmy. Zajechać taki potencjał to trzeba mieć talent. Edytowane 20 Stycznia przez rower26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Trzy lata tam nie łowiłem, ale dzierżawca mojego jeziora zwariował przy przedłużaniu dzierżawy i z przymusu w tamtym roku Listopad-grudzień byłem 6 razy. Raz „połowiłem” raz na zero i cztery razy wymęczone po jednej rybie. Generalnie przez trzy lata moim zdaniem nic się nie zmieniło można złowić rybę ale łatwo nie jest. Ryby wyjeżdżały w tych samych miejscówkach, generalnie szału jak nie było tak nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi