Banjo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tak, Rapala Original nie ma dodatkowego obciążenia. Jedyne obciążenie to stelaż i sam korpus ze sterem + kotwice. Tak samo nie ma dodatkowego obciążenia Salmo Minnow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Gdzieś na youtube jest film, gdzie gość robi jerka na wzór Zalta, całkiem fajną pracę ma ten wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tak samo nie ma dodatkowego obciążenia Salmo Minnow.A skąd takie informacje masz? Pływający czy tonący nie ma obciążenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tak, Rapala Original nie ma dodatkowego obciążenia. Jedyne obciążenie to stelaż i sam korpus ze sterem + kotwice. Tak samo nie ma dodatkowego obciążenia Salmo Minnow.A ja tak kombinowałem z rozmieszczeniem obciążenia....a wystarczyło zapytać Dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ale za to co się nauczyłeś to Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Skoro 9cm originala waży 5g to cieżko byłoby znaleźć w nim jeszcze jakieś żelastwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 po pól grama lokowałem gdzie popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 A skąd takie informacje masz? Pływający czy tonący nie ma obciążenia?Wiadomo, że nie tonący. Przeglądałeś moje opracowanie? Jest tam rtg minnowa, bodajże rys.2.7. Przy okazji 100 lat Artech. Jesteś dokładnie o 7 lat młodszy ode mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Hokka z corony fishing jak rozmieszczone jest obciążenie ? Ktoś wie z czego jest wykonany ?Foto mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Nikt nic ? Może inny szczupakopodobny jerk ( sweper i jack salmo już opisane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 A jaką chcesz akcję uzyskać? Bo w zasadzie konstrukcje tych dwóch już dużo mówią o pracy takiego jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Potrzebuje jerka w kształcie szczupaka (jack) by pracował podobnie sweeper. Próbowałem to zrobić ale jest kolkowaty i bardzo wychyla się na boki( za mocno lusterkuje ) moze dolozyć lotki jak ma sweeper ? Strugałem z dębu i jesionu. Wstawialem jedno długie obciążenie jak w salmo - źle, wiercilem dwa duże otwory i zalewalem ołowiem też źle. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Lotki mogą załatwić sprawę. Testowałem coś takiego kilka dni temu i robią dużą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Lotki mogą załatwić sprawę. Testowałem coś takiego kilka dni temu i robią dużą różnicę[/quotZrobiłem naprawdę sporo jerków ale ze szczupakopodobnym od dłuższego czasu mam problem więc chyba bedzie trzeba go ulotnić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Rapala orginal, każda wielkość mile widziana w przekroju, rysunku lub skanie.Oczywiście chodzi o rozmieszczenie obciążenia. Edytowane 27 Maja 2014 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Rapala orginal, każda wielkość mile widziana w przekroju, rysunku lub skanie.Oczywiście chodzi o rozmieszczenie obciążenia. Czy rapala orginal nie ma wcale obciążenia ?? Podglądam zdjęcia i widze że w tym wobku obciążenia brak ???!!! Tak, Rapala Original nie ma dodatkowego obciążenia. Jedyne obciążenie to stelaż i sam korpus ze sterem + kotwice. Tak samo nie ma dodatkowego obciążenia Salmo Minnow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Ale ze mnie gapa, dzięki Janusz A jak bym troszkę dołożył ołowiu ? Ciekawe czy praca bedzie bardzo się różnić ? Zrobię dwie wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 30 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Kolejny poszukiwany to dorado invader 7 cm. Jak zwykle zdjecia lub skan dadzą najwiecej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ponawiam prośbę o dorado invadera 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Taką Rapalkę a raczej brelok do kluczy rozebrałem. Może komuś się przyda, a przy okazji odświeżę trochę wątek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 WitamOstatnio w wycinam w pracy sporo korpusów woblerów na cnc i kolega co łowi na casting poprosił mnie o zrobienie czegoś na wzór Salmo Sweepera. Kształt jako tako udało mi się uzyskać ale nie wiem jak ten jerk ma umiejscowiony ołów..Ktoś z kolegów się orientuje albo mógłby podpowiedzieć, w którym miejscu zrobić komore czy komory na ołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 http://jerkbait.pl/topic/5488-zdj%C4%99cia-rentgenowskie-i-nie-tylko-budowa-wobler%C3%B3w-warto-obejrze%C4%87/page-2http://jerkbait.pl/topic/37303-woblery-w-przekroju/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi