kornik1978 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Informacja dla kolegów którzy być może planowali wyjazd na Jezioro nyskie ( Głębinowskie ) - od 15.09.2015 obowiązuje zakaz połowu ze środków pływających na jeziorze - zakaz nie dotyczy połowu z brzegu i wysp to tak informacyjnie dla zainteresowanych... zakaz do odwołania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Informacja dla kolegów którzy być może planowali wyjazd na Jezioro nyskie ( Głębinowskie ) - od 15.09.2015 obowiązuje zakaz połowu ze środków pływających na jeziorze - zakaz nie dotyczy połowu z brzegu i wysp to tak informacyjnie dla zainteresowanych... zakaz do odwołaniaCześć, Dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Nareszcie, dadzą spokój sandaczowi chociaż jeden sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Nareszcie, dadzą spokój sandaczowi chociaż jeden sezon. nie do końca będą mieć spokój zanderki - można łowić z wysp...a tam wszystko dostaje w łeb nie zależnie od rodzaju, wielkości i ilości... przy użyciu lasu wędek...ech... polska rzeczywistość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Cześć, Dlaczego tak? Związane jest to z robotami przy zaporze, operator zbiornika przewiduje remont (według informacji z Wójcic) na 3 lata, z czego trwają one od zeszłego roku...Na stronie PZW Opole komunikat brzmi - do odwołania... Mam nadzieję, że jak stan wróci do 25 mlm3 to zakaz zostanie jednak zdjęty... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 cześć zamierzam się wybrać na wyspę i mam tylko 2 wędki jakby co... z tego co wiem są też częste kontrole więc nie przesadzajmy ktoś ma info jaki jest stan wody ? czy gruby zwinął interes ? i czy leszcz coś skubie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Stan 21,1 mln. m3, bardziej obrazowo to w grudniu jeśli miałeś okazję widzieć było około 24 mln m3 Wójcice raczej czynne, łodzie tam zimują więc pewnie kwestia dogadania... Ł>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 cześć zamierzam się wybrać na wyspę i mam tylko 2 wędki jakby co... z tego co wiem są też częste kontrole więc nie przesadzajmy ktoś ma info jaki jest stan wody ? czy gruby zwinął interes ? i czy leszcz coś skubie ? Kolega był trzy tygodnie temu i z brzegu na Głębinowie leszcze nie brały już w ogóle (nie mówię o wyspie). Z pontonu ok. 200-300 m od brzegu połowili sporo tych lepszych. Wieści sprzed tygodnia, teraz nie wiem jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retrikal Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) byłem w ostatnie półtora miesiąca 5 razy, ostatni raz teraz w sobotę.... wody malutko i ciągle ubywa, presja spora, od strony Wierzbna/Siestrzechowic stanowisko co 25m....co do częstych kontroli, to niestety nie spotkałem nikogo ze służb przez te 5 wypraw...gruby działa normalnie, od 6 rano otwiera bramę. Kontakt z rybą bardzo słaby, albo ja mega kapelusz jestem....wróciłem do wędkowania po 15 latach przerwy i dopiero się uczę wszystkiego... jeden boleń i jeden jaź, na 5 wypraw...hmmmm..... ale wiem, że inni spływali na 0 więc może i nie ma tragedii.... obrazy na echo m.in. takie: Edytowane 16 Września 2015 przez retrikal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 AMALKER- w tym roku to raczej na 100% już z łódki na nyskim nie połowisz, uwierz, co do ryb to faktycznie bryndza totalna ostatnimi czasy , drapieżnik po prostu nie bierze ,ostatnie zawody spinningowe na 24 chłopa -3 ryby w tym 2 okoniki i sandaczyk, to tyle co z moich doświadczeń, a co do kontroli, no cóż powiem tak,- mogło by być więcej - jak zawsze w tej kwestii ale mnie zarówno z łodzi jak i na brzegu kontrolowali trzykrotnie w tym roku, ale i tak jak pisze kol. ZIKU największa patologia na Wójcicach i wyspach, niestety taka jest prawda i nie chodzi o to na ile wędek łapią , chodzi o to ze co złapią to zabiorą wiadomo nie wszyscy ale największy odsetek miłośników białka wszelakiego byle z ryby tam zasiada włąśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Okręg PZW Opole informuje, że poziom wody na zbiorniku Nysa osiągnął 21 milionów m3. Według informacji od kierownika zbiornika nie przewiduje się dalszego spuszczania wody (są już widoczne wyspy w czaszy zbiornika) . Ekipy remontowe powinny przystąpić do prac przy dylatacji najbliższych dniach. Przypominamy, że zgodnie z uchwałą ZO PZW Opole od dnia 15 września obowiązuje zakaz połowu ze środków pływających na zbiorniku Nysa. Zakaz nie dotyczy połowu z brzegu i wysp. Adam Podgórny dzisiaj będe to zdam relacje jak to wygląda. Byłem zobaczyłem więcej nie pojade wody mało żeby nie napisać że bardzo mało. Od grubego żeby sie zwodować to trzeba pchać łodkę po płyciznie brodząc w mule. Miejsca na wyspach nie wiadomo gdzie siadać Usiedlismy za wiatrem bo wiało, pogoda super na wieczór tafla, ale ani brania. Wieczorem przyszedł huragan ok 01:00 masakra namiot chciało porwać razem z nami. Pozniej deszcz, Rano pogoda idealna po god 8 zaczeło kropić pakowanie w deszczu, wypakowywanie w deszczu pchanie łodku do grubego, skąpałem się po pas telefon utopiony ;/ Bryndza jedno jedyne branie z wieczora na czerwonego i tyle. Moze z 4-5 wedkarzy gdzies tam było. Wody 2 metry mniej od normalnego stanu. Edytowane 18 Września 2015 przez suhhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Uuu to faktycznie słabizna. W takim razie odpuszczam sobie w tym roku już nyskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam!!!Koledzy a jak sprawa wyglada na Otmuchowie???Chodzi mi o stan wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Witam!!!Koledzy a jak sprawa wyglada na Otmuchowie???Chodzi mi o stan wody??? Stan 38 mln m3 na maksymalny możliwy 130 mln. m3 Byłem 2 tygodnie temu i nie wyglądało to tak słabo jak mówią liczby, pływać się da Byłem tam pierwszy raz, więc nie mam porównania, ale może przydatna okaże się informacja, że największa głębokość na jaką napłynąłem przy elektrowni to około 7 metrów. Większość zbiornika to 3-4 metry. Ł>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Stan 38 mln m3 na maksymalny możliwy 130 mln. m3 Byłem 2 tygodnie temu i nie wyglądało to tak słabo jak mówią liczby, pływać się da Byłem tam pierwszy raz, więc nie mam porównania, ale może przydatna okaże się informacja, że największa głębokość na jaką napłynąłem przy elektrowni to około 7 metrów. Większość zbiornika to 3-4 metry. Ł>>To tragedii nie ma ,łowić się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korczas Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 To podobny stan jak w czerwcu czyli z wodowaniem lodzi niepowino byc problemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 temat dawno ucichł, a jest może ktoś kto ma jakieś wyniki na j.Nyskim w tym roku?mam parę wypłynięć i poza paroma sandaczami 45 to nic ciekawego i straszna lipa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 byłem na otmuchowskim ale bardziej w rzece jest OK nie ma co narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 dzieje się coś na jeziorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 ale na którym bo wątek dotyczy dwóch jezior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 na jednym jak i na drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Wszedzie lipa sporadycznie na glebinowi ktos cos zlowi nawet leszcze nie biora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 A widzial kolega nasze lodzie ,od paru dni na Otmochowie ? Z mostu nas widac ,gdzie stoimy ,piec szesc lodzi co dziennie na jednej kazdej innej melduje ,sie jakas czwórka ,a dzisiaj 86cm i ponad 6 kg ,a nie wymiarki biora czesto i pstrykow jest duzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Acha byl jeszcze ,sumik co przeciągną nas kilkadziesiąt metrów z łodzią i wlazł sobie pod korzen ,co skończyło się wyprostowaniem agrafki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi