Skocz do zawartości

Jezioro Nyskie, Otmuchowskie

piotrs67

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Siema panowie czy ktoś z dolnośląskiego opłacał już opolskie ? z informacji na necie i usłyszanych przez telefon mniemam że ktoś coś kręci... 

informacja ze strony PZW Wałbrzych

Opole - 123,00 zł (brutto)

Uwagi:

- ograniczona ilość zezwoleń,
- zezwolenia do pobrania wyłącznie w biurze ZO PZW w Wałbrzychu (ul. Kościelna 6A) z początkiem 2018 roku,
- uprzedni kontakt telefoniczny (dostępność zezwoleń oraz warunki wędkowania w ramach zakupionego pozwolenia rocznego na wędkowanie).

z rozomowy tel z kims z koła otmuchów że zezwoleń nie ma moze w przyszłym tyg. ale opłata juz ok 170zł

skąd takie rozbieżnośći i dlaczego ma być jakaś ograniczona ilość? czy ta zwiększona kwota 170zł to rozumiem że na zarybienie czy na co ? ma ktoś jakieś info ?

a teraz znalazłem na PZW Opole

Wędkarze chcący w 2018 roku wędkować na wszystkich wodach Okręgu PZW Opole, w tym na wodach będących pod opieką kół okręgu, zobowiązani są do posiadania zezwolenia z pełną składką na ochronę i zagospodarowanie wód , którą można opłacić we wszystkich kołach Okręgu PZW Opole. Honorowane są ulgi z tytułu posiadanych odznaczeń PZW oraz nabyta ulga z racji wieku.

W poniższym zestawianiu przedstawiamy warunki porozumień międzyokręgowych zawartych z okręgami; PZW Sieradz, PZW Kalisz, PZW Bielsko-Biała, PZW Piotrków Trybunalski, PZW Wałbrzych, PZW Jelenia Góra i Wrocław.

to już całkiem nie wiem o co biega...

a teraz znalazłem na PZW Opole

Wędkarze chcący w 2018 roku wędkować na wszystkich wodach Okręgu PZW Opole, w tym na wodach będących pod opieką kół okręgu, zobowiązani są do posiadania zezwolenia z pełną składką na ochronę i zagospodarowanie wód , którą można opłacić we wszystkich kołach Okręgu PZW Opole. Honorowane są ulgi z tytułu posiadanych odznaczeń PZW oraz nabyta ulga z racji wieku.

W poniższym zestawianiu przedstawiamy warunki porozumień międzyokręgowych zawartych z okręgami; PZW Sieradz, PZW Kalisz, PZW Bielsko-Biała, PZW Piotrków Trybunalski, PZW Wałbrzych, PZW Jelenia Góra i Wrocław.

to już całkiem nie wiem o co biega...

Ja też nie rozumiem. Jestem studentem czy to znaczy że nie przysługują mi ulgi na cały okręg?

Dokonując opłaty w kole poza okręgiem opolskim nie ma dostępu do wszystkich wód a jedynie do rzek i zbiorników zaporowych (i to chybna nie wszystkich), dokonując pełna opłatę w kole w okręgu opolskim mamy dostęp do wszystkich wód okręgu opolskiego, stąd ponoć różnica w cenie.

Kwota 120zł to porozumienie ale z ograniczeniami a kwota 170zł to pełna opłata za wędkowanie w wodach okręgu opolskiego;

Trochę to dziwne i może wypowie się ktoś z Władz Okręgu Opolskiego,

Taka sytuacja trwa już od kilku lat.

• Like 1

• 4 miesiące temu...

Dwa dni na Nyskim i jeden krótki szczupaczek (na dwie osoby z łodzi), Byłem pierwszy raz, zbiornik bardzo urokliwy, warunki dla sandacza idealne, ale ubrań zero. Jak przeczytałem w wątku poprzednie lata także nie rozpieszczały.

Edytowane przez Olo1970

• 1 miesiąc temu...

Za darmoche można małą łajbą zwodować się na wilamowej. Na fregacie biorą ponoć 25zeta. Nie wiem jak na PZW.

Jest jeszcze slip u Greka i jeszcze jeden od strony sarnowic ale nie wiem jak tam cenowo

Edytowane przez Pleban

• 1 rok później...