Skocz do zawartości

Jezioro Nyskie, Otmuchowskie

piotrs67

Rekomendowane odpowiedzi

Z piwem bym się wstrzymał do końca sezonu, bo potem może okazać się, że będzie jak na Turawie Pzw. Albo późną jesienią ośrodek jest już zamknięty, albo też zdarzało się, że Pan slipowy rano nie odbiera telefonu, albo kiedy zbyt namolnie dzwonią to po chwili go wyłącza. Na szczęście po sąsiedzku jest prywatny ośrodek Grobla i kilka razy uratowali mi wyjazd.

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Nie bądź krytyczny, jak idziemy tą drogą to slip jest po to by łojić teraz tych co będą wodować poza nim mandatami, nie dajmy się zwariować z bólem dupy przed sezonem. Nikt nikogo nie zmusza do wodowania tam...

A inicjatywa słuszna więc popieram.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie macie info co z tym slipem, kto nim zarządza itp? ile za wodowanie ? 

Miejscowe koło PZW Otmuchów. Przy czym zarządza to mało powiedziane, bo wręcz mają go właściwie tylko dla siebie... łańcuch z kłódką a kluczyk w cenie bodajże 80 zł dostępny tylko dla członków koła  :angry:

Taki obrazek zastałem parę dni temu rano:

20210604-054017.jpg

To powinien być chyba slip ogólnodostępny dla wszystkich członków PZW mających opłaconą składkę na Opole, niezależnie od koła?!

Ciekaw jestem czy koszty remontu slipu również pokryli tylko członkowie koła Otmuchów czy też z budżetu wszystkich naszych składek na PZW Opole  :mellow:

• Like 2

Panowie apeluję o zgłaszaniu takich sytuacji do ZO Opole. Nie może tak być, że slip wyremontowany z naszych środków służy wąskiej grupce wędkarzy.

Nie no to tylko w Polsce możliwe i w PZW. Ja pisałem do ZO Opole bodajże w dwóch tematach. Były to sprawy informacyjne o regulaminach konkretnych łowisk. Chciałem się upewnić czy dobrze interpretuje zapisy regulaminu, bo chciałem uniknąć ewentualnego nieporozumienia i otrzymania mandatu. Myślicie, że coś odpisali? W d…. mają wszystko i wszystkich.

https://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/216588/60/modernizacja_slipu_w_sarnowicach

Okreg PZW w Opolu nie ma nic wspólnego z tym łańcuchem, wręcz przeciwnie bo  wymaga tzw ,,ogólnej dostępności" do  slipu. Zarządca (współfinansujący) oczywiście ma prawo pobrać opłatę za skorzystanie ze slipu. Powinna tam też być informacja z numerem do kontaktu w tej sprawie. Ta sprawa niebawem zostanie ,,wyregulowana", kiedy już nie będzie możliwości  zwalania  wszystkich niedogodności  na Covid-19.

• Like 1

Czyli Okręg wydał 35,000, a koło Otmuchów 5,000 i całą kasę z opłat kręci Koło,tak? Skoro Okręg nie ma z tym nic wspólnego,a warunki korzystania dyktuje ktoś kto wyłożył około 12% inwestycji to coś tu chyba nie kaman.

Edytowane przez kogut

Czyli Okręg wydał 35,000, a koło Otmuchów 5,000 i całą kasę z opłat kręci Koło,tak? Skoro Okręg nie ma z tym nic wspólnego,a warunki korzystania dyktuje ktoś kto wyłożył około 12% inwestycji to coś tu chyba nie kaman.

co tutaj kamać z pzwowskich pieniędzy zrobiono prywatę na rzecz koła Otmuchów. Oglądałeś Luka Silvę ile PZW Opole zaoszczędził kasy za zeszły rok...teraz inwestują...