Skocz do zawartości

Jezioro Nyskie, Otmuchowskie

piotrs67

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj odbyły się zawody spiningowe organizowane przez Koło PZW paczków, dla swoich!?! mimo zaproszenia dla innych wędkarzy w necie...

W punktacji tyko sandacz, na ok 30 łódek zostało złowionych 4 sandacze.

Co do zasady zawodów, to mimo że "no kil" to organizacja masakra. Na karcie startowej i miarce brak numeru do sędziego na pytanie jak zgłaszać ryby odpowiedz "zrób zdjęcie i wpisz rybę i po łowieniu okaż" mimo to po spłynięciu nagrody były już rozdawane i nie przyjmowano zgłoszeń dotyczących złowionych ryb. ŻENADA!

Po raz kolejny zawody dla swoich, tak by szybko rozdać nagrody dla kolesi od sponsorów. Mam nadzieje, że czytają to sponsorzy...

Na dowód posiadam wypisaną kartę startową i zdjęcia ryb z datą połowu.

wracając do Otmuchowa to woda jest już tylko legendą i działania koła PZW Otmuchów które zarybia te wodę pozwala coś tam jeszcze wyłuskać...

Wczoraj odbyły się zawody spiningowe organizowane przez Koło PZW paczków, dla swoich!?! mimo zaproszenia dla innych wędkarzy w necie...

W punktacji tyko sandacz, na ok 30 łódek zostało złowionych 4 sandacze.

Co do zasady zawodów, to mimo że "no kil" to organizacja masakra. Na karcie startowej i miarce brak numeru do sędziego na pytanie jak zgłaszać ryby odpowiedz "zrób zdjęcie i wpisz rybę i po łowieniu okaż" mimo to po spłynięciu nagrody były już rozdawane i nie przyjmowano zgłoszeń dotyczących złowionych ryb. ŻENADA!

Po raz kolejny zawody dla swoich, tak by szybko rozdać nagrody dla kolesi od sponsorów. Mam nadzieje, że czytają to sponsorzy...

Na dowód posiadam wypisaną kartę startową i zdjęcia ryb z datą połowu.

wracając do Otmuchowa to woda jest już tylko legendą i działania koła PZW Otmuchów które zarybia te wodę pozwala coś tam jeszcze wyłuskać...

Byłem na tych zawodach i to co kolega tu wypisuje co do organizacji to są totalne bzdury.Jak się spływa i pakuje sprzęt godzinę po oficjalnym zakończeniu zawodów to faktycznie kartę startową można było sobie zachować na pamiątkę lub na zupę.Zdjecia złowionych ryb wysyłało się do prezesa Jarka tak ze wszystko odbyło się czysto i przejrzyście(wiele zawodów spiningowych odbywa się obecnie w tej formule).Większość uczestników była z kół z poza Paczkowa to jak można mówić ze zawody były dla swoich?A co do rybostamu zbiornika Otmuchowskiego to jest prawda ale koledzy trzeba się uderzyć w pierś powiedzieć szczerze kto się do tego przyczynił?Bo mi się wydaje ze napewno nie wydry?

• 3 tygodnie później...

Miejscowe koło PZW Otmuchów. Przy czym zarządza to mało powiedziane, bo wręcz mają go właściwie tylko dla siebie... łańcuch z kłódką a kluczyk w cenie bodajże 80 zł dostępny tylko dla członków koła  :angry:

Taki obrazek zastałem parę dni temu rano:

<...>

To powinien być chyba slip ogólnodostępny dla wszystkich członków PZW mających opłaconą składkę na Opole, niezależnie od koła?!

Ciekaw jestem czy koszty remontu slipu również pokryli tylko członkowie koła Otmuchów czy też z budżetu wszystkich naszych składek na PZW Opole  :mellow:

Czy to jest od strony Ściborza? Czy rozłożenie pontonu w tym miejscu to będzie stanowiło problem?

• 2 tygodnie później...

rozłożenie pontonu na slipie to nie problem ale już pozostawienie auto może okazać się problemem ( z braku miejsc postojowych, lepiej wybrać inne miejsce do wodowania pontonu np. "u greka" lub w parku

Gdzie jest to miejsce "w parku"?

O jaki park chodzi?

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...