Karpiu95 Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Wybieram się w tym tygodniu na 3 dni do Paczkowa. Wyjazd głównie w celach niewędkarskich, ale chętnie wrzucę wędki do bagażnika i spróbuję coś połowić. Widzę w wątku, że Otmuchów i Nyskie słabo z rybą. Nigdy nie łowiłem w tych okolicach. Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki gdzie warto spróbować. Jeden dzień chciałbym właśnie gdzieś z łódki spróbować za sandaczem i może jakieś inne okoliczne wody z brzegu- bolenie, okonie, a może jakaś pstrągowa rzeczką w okolicy?? Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi gdzie warto porzucać- może być na priv. Jak coś to ryb nie zjadam, ani nie wrzucam miejscówek do internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Nysa od Paczkowa do Otmuchowa przy odpowiednim stanie wody mocno boleniowa rzeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Kolego jak najbardziej próbuje na Otmuchowie, może sandacz się obudzi boleń też pływa ale masz okazję trafić na króla wód sumka troszeczkę rozrabia na akwenie nie tylko na byłych zawodach więc próbuj kto lowi ten złowi, koledzy w fotelach tylko super kolowrotkami kręcą a tu trzeba pływać. Choć mój wpis wyżej trochę ponuro to nasze łowienie opisuję ale próbuj , kolego jak najlepsze wyniki ci życzę, opisz coś później. Ja jadę jak co roku na zalew Szczecinski na okonie tam dopiero jest sieci co roku coraz mniejsze okonie resztę rybaki zabierają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Kolego Adamos właśnie brak tej wody bolenie tylko w jeziorze na rzece tylko centymetrowe iglaczki pływają bolenie nie pojedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Koledzy jeszcze trochę popisze , ile przez ostatnie lata mieliście kontroli nad wodą? Łowie ponad 40lat napiszę tak śmiejcie się albo płaczcie 5 razy z tego co pamiętam i wtym 2 razy na Otmuchów wiadomo 1 albo 2 czerwca i tyle ich pływania, wiem że jest ich mało a wody dużo, i trochę od tematu 33lata mam prawo jazdy jeden delikatny mandat i dwie kontrolę Taka Polska jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 A może z robimy wątek kto ile był kontrolowany ? Przez ostatnie lata ? Oczywiście chodzi o wedkarskie kontrolę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Nie chcecie uwierzcie mi dowiedziec sie jak bylo i jak jest w tym momencie na Lebsku. Nie ma duzo osob z nowym sprzetem, elektronika... Na palcach jednej reki policze osoby ktore " sa wkrecone " i dysponuja dobrym wedkarskim equipmentem. Wiekszosc robak i zywiec. Postep zabil te ryby czy konsumpcjonizm? Rybacy + wszechobecni wedkarze < nie uwazam miesiarza za wedkarza, przykro mi panowie, ale nie potrzeba jak kolega wyzej napisal niewiadomo czego zeby te ryby lowic. To MY w wiekszym czy mniejszym stopniu przyczynilismy sie do degradacji tak moge smialo powiedziec srodowiska wodnego. Ja w zeszlym sezonie zlowilem sporo sandaczy. Ile zjadlem? 0Dlaczego? Bo nie lubie? Kocham. Nie jem bo wy a moze nie wy, ale wasi koledzy ktorzy widza tyloo czubek swojego nosa i nie widza przyszlosci czy szerszej perspektywy wpierdalaja wszystko i beretuja kazda rybe na lowisku. Wymiar? Mala? Wpierdalam, jak nie ja to moj kolega somsiad zje a moze na piwko da. Kazdemu miesiarzowi chetnie zrobilbym dziure w oponie zeby nigdy nie wrocil na lowisko. Przykre, ale prawdziwe. Wyciagnalem pare osob do " metody " Catch and release. Kazdemu z osobna uswiadamiam, probuje swych sil. Czesto spotykam soe wiadomo z czym, ale... Chcecie ratowac swoje wody? Zacznijcie zwracac uwage i nie badzcie obojetni beretowaniu. ( prosze nie mylic tego z calkowitym zakazem zabierania. Ttlko w NORMALNEJ ilosci) Moze kiedys Polska wyjdzie na prosta, ale teraz, chmury sa nad nami bardzo ciemne... T/ Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Były w tamtym tygodniu zawody spinningowe na Otmuchowie 74 zawodników, złowiona 4 sandacze. Były też zawody spinningowe na Nyskim 24 zawodników 3 sandacze. Teraz 19 czerwca zawody o mistrzostwo okręgu teamów na Nyskim , pozostaje kibicować. Pewnie wędki będą pękać pod obciążeniem a ilość pstryk ów sandaczowych powali. Łowisko zaorane to teraz wpuścimy speców może coś wyspiningują. Mają wyobraźnię w tym PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Na zebraniu naszego koła usłyszeliśmy z najwyższych ust w okręgu, że jesteśmy "zagłębiem wędkarskim" bo ludzie z całej Polski opłacają u nas składki. To jest dopiero wyobraźnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Na zebraniu naszego koła usłyszeliśmy z najwyższych ust w okręgu, że jesteśmy "zagłębiem wędkarskim" bo ludzie z całej Polski opłacają u nas składki. To jest dopiero wyobraźnia.Stary to jeszcze nic, ja przeczytałem w tym roku na stronie mojego okręgu, że łowie w RAJU WEDKARSKIM...-taka sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Stary to jeszcze nic, ja przeczytałem w tym roku na stronie mojego okręgu, że łowie w RAJU WEDKARSKIM...-taka sprawa.O dobrze wiedzieć, sprawdzę sobie jeszcze ten Raj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Jak tam Panowie - ,, drugie ,, otwarcie sezonu sandaczowego, tym razem już z otwartymi obrębami ochronnymi i tarliskami?Jak sytuacja na wodzie, zaobserwowaliście wzmożoną aktywność jednostek pływających m.in. z uwagi na długi weekend??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Myślę że ten raj wędkarski, z tygodnia na tydzień jest coraz lepszy i coraz bardziej obfity w rybostan ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Następne zawody na Nyskim odbyły się 18 czerwca, 22 zawodników na łodziach złowiło łącznie. Łącznie złowiono tylko 5 boleni i 2 okonie.Te wyniki mówią wszystko, już nawet nie są śmieszne, tylko tragiczne. Otwierają powoli czerwoną księgę gatunku zagrożonego jakim jest sandacz, a oczy prezesów okręgów dalej zamknięte. Już wkrótce będziemy pływać po takich akwenach jak Morze Martwe tylko, że powodem braku ryb będzie zaorane zbiorników zaporowych przez wędkarzy. A wystarczyło by jedno największe łowisko w okręgu przemianować na łowisko no kill np. W Opolskim Otmuchów lub Turawa, w Dolnośląskie Mietków, aby wędkarze łowiący tylko dla sportu byli zadowoleni, bo na łowisku no kill nie było by mięsiarzy, a jeden wędkarz pilnowal by drugiego. Póki co pozostają wodne pustynie, tak mamy jak dbamy, przynajmniej smakowało białeczko. Obudźcie się jeśli jeszcze nie jest za późno?! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Opolskie ma trzy fajne zaporówki. Wystarczyłoby jakby każda z nich, rotacyjnie przez jeden rok była no kill 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaDza Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Witam,Macie może jakiś namiar na wypożyczenie łodzi na Otmuchowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Kiedyś wypożyczyłem u Greka (https://www.facebook.com/OWGREK/about). Bakista pełna zdechłego narybku smród i syf ogólnie na łodzi ale alternatywy nie było, czy jeszcze wypożycza, pewności nie mam... tak czy owak nie spodziewaj się zbyt wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Nie wypożycza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 byłem wczoraj na Nyskim od 5 do 18 bez brania, spływane wyspy i okolice koparki i ujście. Łącznie łódek zliczyłem 15, nawet ludzi na wyspach nie ma...jedynie przy koparce gość suma 170cm wyciągnął, takiej lipy dawno tam nie zaliczyłem...przy okazji zaliczona kontrola policji która żądała papierów sternika do silnika 6km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 To mały pikuś, mojemu koledze pani policjantka zakwalifikowała kotwiczkę jako trzy haczyki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 byłem wczoraj na Nyskim od 5 do 18 bez brania, spływane wyspy i okolice koparki i ujście. Łącznie łódek zliczyłem 15, nawet ludzi na wyspach nie ma...jedynie przy koparce gość suma 170cm wyciągnął, takiej lipy dawno tam nie zaliczyłem...przy okazji zaliczona kontrola policji która żądała papierów sternika do silnika 6km...Nie wiem co się dzieje ale na zaporowkach lipton wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 To mały pikuś, mojemu koledze pani policjantka zakwalifikowała kotwiczkę jako trzy haczyki no była z nimi ładna czarnulka, ale bała się wyjść z kabiny do nas ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elvis Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 Panowie,Czy są widoczne jakieś efekty https://nto.pl/podjeto-walke-o-czysta-wode-w-jeziorze-nyskim-w-skorochowie-zastosowano-preparat-zwalczajacy-sinice/ar/c7-16470249 ?? Turawa dziś zielona jakby ktoś farbę wylał… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Byłem w niedziele (17.07) - 2 brania niezacięte i 1 sandacz 48cm.Woda była mętna, ale nie ma tragedii takiej jak zawsze. Zdaje mi się, że to raczej zasługa ostatniej pogody, bo woda z 24* spadła do 19* + wiało i padał deszcz, więc jest mocno wymieszana. Myślę że upały w ten tydzień zweryfikują ten cudowny środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Otmuchów 17,07 2022 zawody spinningowe ;1 sandacz 70cm1 sum 90cm5 okoni16 łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi