Skocz do zawartości

Jezioro Nyskie, Otmuchowskie

piotrs67

Rekomendowane odpowiedzi

o ile mnie miejsce nie myli to koledze chodzi o miejsce zaznaczone na czerwono, jest to tzw 1 wąwóz, dojazd bardzo kiepski w wójcicach jedziesz prosto w polną drogę a później 1 zjazd w prawo i slipowanie w piasku, pytanie co później z autem i przyczepą bo w koło są tereny dzierżawione. Lepiej moim zdaniem jechać do wypożyczalni łódek w wójcicach tam slip jest betonowy i masz parking tylko chyba 30zł trzeba zostawić...

post-49146-0-36808000-1663250530_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...

Koledzy podzielcie się wrażeniami co do łowiska. To mój pierwszy sezon w którym łowię na Nyskim z pontonu z powodzeniem udaje się znaleźć szczupaki puki co nic więcej niż 90 ale i tak dla mnie to sukces jak na pierwszy sezon bo regularnie kiedy jestem zawsze coś wyjeżdża 70+. Czy też tak macie że okonie bardzo często znajdujecie w różnych miejscach i z reguły nie trzymają się tych samych miejsc? Dodam że pływam głównie po części z wyspami.

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Na tej plaży w Wójcicach to jest płatny ten slip czy ogólnodostępny?

Wiesz może czy da się slipować na "Klif plaża" ?Jak z dojazdem i manewrowaniem?

Niestety, slip w Wójcicach jest płatny (niestety nie pamiętam ile), dobre chociaż tyle, że jest na miejscu parking. 

Kliff plaża - na google maps widać samochody, więc też mnie "przyciągnęła". Nie mam pojęcia jak tam miejscowi docierają. Spróbowałem tą drogą, którą widać - absolutnie odradzam. Utknąłem w nadjeziornych chaszczach. Na szczęście nie miałem przyczepy, bo bym musiał wracać na wstecznym, bardzo długi odcinek polnej drogi. 

P.S. Jest też slip (płatny) w Błękitnej Zatoce. Tam sa dziwne zasady wjazdu (miejscowi mają klucz do bramy), więc dlatego wybrałem Wójcice.

Niestety, slip w Wójcicach jest płatny (niestety nie pamiętam ile), dobre chociaż tyle, że jest na miejscu parking. 

Kliff plaża - na google maps widać samochody, więc też mnie "przyciągnęła". Nie mam pojęcia jak tam miejscowi docierają. Spróbowałem tą drogą, którą widać - absolutnie odradzam. Utknąłem w nadjeziornych chaszczach. Na szczęście nie miałem przyczepy, bo bym musiał wracać na wstecznym, bardzo długi odcinek polnej drogi. 

P.S. Jest też slip (płatny) w Błękitnej Zatoce. Tam sa dziwne zasady wjazdu (miejscowi mają klucz do bramy), więc dlatego wybrałem Wójcice.

Ale w Wójcicach to są jakieś wyznaczone godziny?

Czy jak przyjadę o 5:00 to kogoś znajdę do otwarcia slipu i skasowania mnie i jak odjadę o 21:00 to czy mnie ktoś otworzy? 

Ale w Wójcicach to są jakieś wyznaczone godziny?

Czy jak przyjadę o 5:00 to kogoś znajdę do otwarcia slipu i skasowania mnie i jak odjadę o 21:00 to czy mnie ktoś otworzy? 

Niestety są godziny otwarcia. Nie znam porannej godziny, ale ta wieczorna była dramatycznie krótka: tylko do 20:00, co w czerwcu/lipcu jest mega słabe.

Gość, który "zawiaduje" tym slipem, mieszka w domku campingowym na miejscu. Może więc jest szansa się dogadać?

Niestety są godziny otwarcia. Nie znam porannej godziny, ale ta wieczorna była dramatycznie krótka: tylko do 20:00, co w czerwcu/lipcu jest mega słabe.

Gość, który "zawiaduje" tym slipem, mieszka w domku campingowym na miejscu. Może więc jest szansa się dogadać?

Tu macie kontakt do właściciela ,mam nadzieję że aktualny, 603-337-209

• Like 1