Skocz do zawartości

Jezioro Nyskie, Otmuchowskie

piotrs67

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem pierwszy raz na Otmuchowie na rozpoczęciu sezonu.Jezioro piękne,owalne, wyniki w pierwsze dwa dni ale też bez jakiegoś większego szalu-przynaniej u mnie pojedyncze ryby i jak spływali wmoim ośrodku to było to samo.

Nie podobał mi się fakt że, 31 na wodzie wiele łódek już stało na wodzie o 22 pewnie sprawdzali zapisy na echu.

Na rozpoczęciu naliczyłem ponad 80 łódek

tak było kumpel potwierdził o 22 wypływali napewno nie patrzeć na zapisy echo.

• Like 1

Czy istnieje możliwość wypożyczenia łodzi na Otmuchowie?Silnik własny...

W ośrodku 'grek' jedną, czasem dwie miał do wypożyczenia właściciel, ale w tym sezonie jak go pytałem to mówił, że zobaczy później jak z tym wypożyczaniem będzie dla gości spoza ośrodka. Ponadto jeszcze nie zwodował ani jednej z nich.

Nic więcej nie kojarzę.

Edytowane przez karpiu08
  • Like 1

Witam jak to mówią każde łowisko jest inne, na jeziorze Otmuchowskim i Nyskim nigdy jeszcze nie łowiłem, coc planuje odwiedzić te zbiorniki. Mam pytanko czy są to podobne pod względem ukształtowania batymetria raczej płytkie zbiorniki z rozległymi blatami w których znalezienie górek czy dołków jest dosyć trudne bo jest ich na tych zaporowkach mało? I drugie pytanko czy Otmuchów i Nyskie mają podobny potencjał co Turawa, a mniejsza presję na wodzie?

• 2 tygodnie później...

Znalezione w sieci

Pzw Paczków - dzisiaj w nocy skradziono z plaży w Ściborzu obok naszej stanicy dwa silniki zaburtowe marki Honda 10 r.p. 2008 oraz Suzuki 6 2017. Apel do wszystkich którzy mogliby pomóc w tej sprawie prosimy o kontakt tel. 516122536 UWAGA właściciel za odnalezienie przewiduje nagrodę !!!!

• 3 tygodnie później...

Wielka prośba!!!

Czy może się ktoś podzielić się wiedzą na temat możliwości slipowania łodzi na jeziorze Otmuchowskim i Nyskim?

Czy i gdzie taki slip jest na tych jeziorach. Chodzi mi o taki że przyjadę wcześnie rano i będzie dostępny oczywiście wyciągnięcie łodzi późnym wieczorem.

Po prostu ogólnodostępny, może być płatny ale dostępny i żeby nie trzeba było godzinami czekać i się prosić aż ktoś łaskawie mi otworzy jakąś kłódkę.

Byłem przejazdem nad Otmuchowskim i wszystkie slipy nie dostępne nawet za opłatą.

Slip PZW zamknięty na łańcuch z kłódką!!!

Może ktoś ma wiedzę jak zdobyć ten klucz. Dodam że należę do okręgu PZW Opole.

Próbowałem dzwonić do koła Otmuchów - trzy numery tel. ale nikt nie odbiera!