Jeziorm 1 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam, Czy ktos z Was oreintuje sie czym zabarwic (skutecznie )piora lub całą kapkę na kolor fluo zieony ?Ewentualnie gdzie mozna kupic cos takiego ? PS potrzebne do produkcji kogutów PS 2 jesli tak temat juz był ( ja nie mogłem znalezc ) prosze o wykasowanie mojego... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Kwas... pirymidowy?? Pirydowy??, chyba tak się to tłumaczy na Polski, bardzo toksyczna substancja, ale dzięki temu osiągasz bardzo ciekawy ciemno-zielony, oliwkowy odcień. Tak są robione kapki w IE - tradycyjna technika z dawnych czasów.Moim zdaniem najlepiej zainwestować i kupić siodło koguta, np METZ 2 grade, lepszych nie potrzeba. Siodła lepsze niż kapki z szyji - dłuższe pióra i lepiej pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dzieki standerus !! Takie siodła barwione mozna kupic w jakims sklepie dla muszkarzy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Tak ale odradzam sklep Gawlika - kilkukrotnie widziałem pochodzące stamtą materiały i były żenującej jakościJa kupuję w Glasgow angling centre - www.fishingmegastore.comDużo extra bajerów tam mają o których w Polsce można pomarzyć ew błagać na kolanach to może kiedyś sprowadzą w dziwnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 kurde wlasnie ogladałem te kapki i siodła u Gawlika no coz trezba bedzie gdzie indziej powęszyć.. Dzieki wielkie jeszcze raz standerus. PS narazie nic nie znalazłem o tym kwasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Czesc Jeziorm1, Standerus ma chyba na mysli kwas pikrynowy... obawiam sie, ze ze wzgledu na inne jego wlasciwosci nie jest osiagalny dla osob postronnych, a jego synteza w warunkach domowych raczej tez nie jest zalecana Porady niestety nie mam... Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 1 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Trudno...bede szukał dalej... PS moze to lepiej ze tego kwasu nie dostane...jeszzce bym sobie krzywde zrobił pozdrowionka i dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Poszukaj barwników do tkanin.Ja miałem kiedyś takie z bydgoskiego Zachemui były bardzo dobre.Teraz mi się już nie chce farbować piórek.Mam kumpla co ma tego cały arsenał,i wiele gotowców jest dostępne w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 W Tajmieniu jest promocja kapek Keogh- kolory fluo do wyboru do koloru, cena ok. 20 PLN. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakowaty Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Czesc Jeziorm1, Standerus ma chyba na mysli kwas pikrynowy...Pozdrawiam --Yacar?-- Kwas pikrynowy barwi na żółto, a nie na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpakowaty Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Poszukaj barwników do tkanin.Ja miałem kiedyś takie z bydgoskiego Zachemui były bardzo dobre.Teraz mi się już nie chce farbować piórek.Mam kumpla co ma tego cały arsenał,i wiele gotowców jest dostępne w sklepach. Barwniki do tkanin są ok, ale należy barwić na zimno bo w piórach barwionych na gorąco pękają stosiny i są bardziej kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Oliwkowo zeby być dokładnymDla jednych to jeszcze żółty, dla innych już zielony. I też piszę z teorii, więc z praktyki może wynikać zupełnie inaczej, wiem tyle ze aby osiagnąć klasik oliwkowy kolor używali tego świństwa - nazwa własnie taka jak pisał Yacare... ja mam jakąś demencję postępującą i proszę na mnie nie zwracać uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi