Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik do łódki?

wiesio53

Pytanie

Witam

Mam małą łódkę 2,6 m wykonana z tworzywa sztucznego wazy ok 40 kg

Chciałbym nią pływać na warszawskiej Wiśle i na Bugu

Zacząłem szukać do niej silnika i nie wiem wogole w czym wybierać...

Myśle raczej o spalinowym

Prosze o jakieś podpowiedzi co do wymiarów i mocy silnika

Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pomoże ktoś? Bo dziś chcę kupić :)  Proszę o opinię, jeśli ktoś używał:

http://www.sonarsklep.pl/silnik-elektryczny-osapian-5560-max-maximizerem-gwarancja-do-lat-grube-kable-p-585.html

Maciek:

http://allegro.pl/minnkota-traxxis-55-v-nowy-silnik-minn-kota-i4272486236.html

Wiem, że ze Stanów i trzeba trochę poczekać. Ale ja bym ryzykował i czekał. Gdzieś na forum było cos na temat tej firmy i wielu sobie chwaliło.

• 0

Tylko, że tutaj nie chodzi o szybkość. Jak mocno powieje to wtedy 55 pokaże swoją przewagę.

Dokładnie, poza tym przy wolnym przemieszczaniu się czy trollowaniu większy silnik zużyje mniej energii, sprawdzone. 

Maciek, bierz taxxisa, nawet jak się coś posypie to części są, a z tymi chińczykami to różnie bywa, tak jak z reklamacją. Priv.

• 0

Dokładnie, poza tym przy wolnym przemieszczaniu się czy trollowaniu większy silnik zużyje mniej energii, sprawdzone. 

Maciek, bierz taxxisa, nawet jak się coś posypie to części są, a z tymi chińczykami to różnie bywa, tak jak z reklamacją. Priv.

Popieram. Mam i ma Traxxisa od lat wielu ludzi na forum . Ma pewne mankamenty, ale myślę, że nikt z forum nie zamieniłby się nawet z doplatą za chińczyka.

Gdybym kupował drugi silnik - na tą chwilę brałbym Minn Kotę.

• 0

Witam.

Dzis testowalem nowozakupiony silnik Haswing 55lb z maxem. Pierwsze wrazenia pozytywne. Duza moc, solidne materialy i co najwazniejsze, oszczednosc pradu mocno zauwazalna w porownaniu do silnika z przelacznikiem biegow. Obawialem sie ze przy samym starcie predkosc do trola bedzie zbyt duza ale jest ok. Mam tylko jedna uwage. Zbyt ciezko pracuje manetka, ale moze sie wyrobi.