wiesio53 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Witam Mam małą łódkę 2,6 m wykonana z tworzywa sztucznego wazy ok 40 kgChciałbym nią pływać na warszawskiej Wiśle i na BuguZacząłem szukać do niej silnika i nie wiem wogole w czym wybierać...Myśle raczej o spalinowymProsze o jakieś podpowiedzi co do wymiarów i mocy silnikaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Pomoże ktoś? Bo dziś chcę kupić Proszę o opinię, jeśli ktoś używał: http://www.sonarsklep.pl/silnik-elektryczny-osapian-5560-max-maximizerem-gwarancja-do-lat-grube-kable-p-585.htmlMaciek:http://allegro.pl/minnkota-traxxis-55-v-nowy-silnik-minn-kota-i4272486236.html Wiem, że ze Stanów i trzeba trochę poczekać. Ale ja bym ryzykował i czekał. Gdzieś na forum było cos na temat tej firmy i wielu sobie chwaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Tylko gwarancja 12mies. - wydać prawie 1500, zepsuje się w pechowym 13-tym miesiącu i co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Jak chcesz.Za to tu Traxxis a tam Osapian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 minn kota 45 i 55, podobne pontony i załoga. Na odcinku 1000 metrów 55 jest szybszy o 1,5 długości pontonu czyli jakies 5 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 minn kota 45 i 55, podobne pontony i załoga. Na odcinku 1000 metrów 55 jest szybszy o 1,5 długości pontonu czyli jakies 5 metrów.Tylko, że tutaj nie chodzi o szybkość. Jak mocno powieje to wtedy 55 pokaże swoją przewagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Tylko, że tutaj nie chodzi o szybkość. Jak mocno powieje to wtedy 55 pokaże swoją przewagę.Dokładnie, poza tym przy wolnym przemieszczaniu się czy trollowaniu większy silnik zużyje mniej energii, sprawdzone. Maciek, bierz taxxisa, nawet jak się coś posypie to części są, a z tymi chińczykami to różnie bywa, tak jak z reklamacją. Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dokładnie, poza tym przy wolnym przemieszczaniu się czy trollowaniu większy silnik zużyje mniej energii, sprawdzone. Maciek, bierz taxxisa, nawet jak się coś posypie to części są, a z tymi chińczykami to różnie bywa, tak jak z reklamacją. Priv.Popieram. Mam i ma Traxxisa od lat wielu ludzi na forum . Ma pewne mankamenty, ale myślę, że nikt z forum nie zamieniłby się nawet z doplatą za chińczyka.Gdybym kupował drugi silnik - na tą chwilę brałbym Minn Kotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Też Traxxis polecam - a jak Ci w przyszłości będzie mało to w silniku drzemie moc i możesz tuning zrobić. U mnie 85 lbs i żaden 12 V elektryk w uciągu nie podskoczy. A sprawdzaliśmy w przeciąganiu się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Dziękuję za rady. Proszę jeszcze o info odnośnie maximizera. Bo różnica w cenie jest spora. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Wszyscy którzy mają chwalą sobie ,można by rzec "era maximizera " Edytowane 4 Czerwca 2014 przez sebalos.77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Tylko, że tutaj nie chodzi o szybkość. Jak mocno powieje to wtedy 55 pokaże swoją przewagę. Tak, zagnie czasoprzestrzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Tak, zagnie czasoprzestrzeń.To twoje zdanie. Moim zdaniem nie zagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Tak, zagnie czasoprzestrzeń.Albo rzuć palenie tego świństwa, albo zmień dealera. Długo tak nie pociągniesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ostatecznie wybrałem Osapian=Haswing 55lbs bez maximizera. Jeśli odpalam silnik to tylko w celu szybkiej zmiany miejscówki. Po rozmowie ze sprzedawcami doszedłem do wniosku, że nie potrzebuję maximizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Faktycznie, jak nie trollujesz tylko przemieszczasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kadet Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam.Dzis testowalem nowozakupiony silnik Haswing 55lb z maxem. Pierwsze wrazenia pozytywne. Duza moc, solidne materialy i co najwazniejsze, oszczednosc pradu mocno zauwazalna w porownaniu do silnika z przelacznikiem biegow. Obawialem sie ze przy samym starcie predkosc do trola bedzie zbyt duza ale jest ok. Mam tylko jedna uwage. Zbyt ciezko pracuje manetka, ale moze sie wyrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszcz Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 witam mam ospain 40 po roku awaria przełącznika na szczęście na gwarancij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wiesio53
Witam
Mam małą łódkę 2,6 m wykonana z tworzywa sztucznego wazy ok 40 kg
Chciałbym nią pływać na warszawskiej Wiśle i na Bugu
Zacząłem szukać do niej silnika i nie wiem wogole w czym wybierać...
Myśle raczej o spalinowym
Prosze o jakieś podpowiedzi co do wymiarów i mocy silnika
Pozdrawiam
42 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi